На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ОСНОВИ ЗАКОНОДАВСТВА - в РФ до 1993 р. законодавчий акт, що встановлював основні принципи правового регулювання в певній сфері суспільних відносин (наприклад, Основи законодавства про культуру 1992 р., Основи лісового законодавства 1993 р.). Дана форма була запозичена у СРСР, який приймав О.із. з тих питань, по яких союзні республіки приймали власні кодекси (наприклад, Основи карного законодавства СРСР і союзних республік 1958 р., Основи цивільного судочинства 1961 р., Основи житлового законодавства 1981 р., Основи цивільного законодавства СРСР і республік 1991 р.), для встановлення єдності в правовому. ПЕРЕСТРАХУВАННЯ - система економічних відносин, при якій страхувальник, приймаючи на страхування ризики, частина відповідальності по них передає (на узгоджених умовах) іншим страхувальникам для створення збалансованого портфеля страхований і забезпечення стійкості страхових операцій. Ті, що Беруть участь в П. компанії отримують назви відповідно перестрахувальник і перестрахувальник. ВИНАГОРОДА ЗА ТРУД - плата за виконану роботу, що виплачується в грошовій формі відповідно до кількості і якості труда працівника у вигляді заробітної плати, премії, доплати, надбавки і інш. Бредлі Омар Нелсон - Бредлі Омар Нелсон (Bradley, Omar Nelson) (1893- 1981), амер. генерал. Під час 2-й світової війни командував дивізією, потім корпусом в Півночі-Африканській і Сицилійської кампаніях, під час висадки в Нормандії був команд, сухопутними військами США. Після Арденнської операції, всупереч наказу Ейзенхауера, сполучився з Радянською армією на Ельбе (1945). Б. брав участь в створенні НАТО, сформулював глобальну оборонну стратегію США в послевоен. роки і обгрунтував необхідність участі амер. армії в Корейській війні. ТРУБЕЦКОЙ БАСТІОН - частина Петропавловської міцності в Санкт-Петербурге, названа на ім'я сподвижника Петра I князя Ю. Ю. Трубецкого. З кінця XVIII в. політична в'язниця. У 1870 - 1872 рр. побудована нова будівля одиночної в'язниці з особливо жорстоким режимом. З 1924 р. - музей.

СОЮЗНА РАДЯНСЬКА СОЦІАЛІСТИЧНА РЕСПУБЛІКА

- радянська соціалістична держава робітників і селян, що добровільно об'єдналася з метою здійснення взаємодопомоги по лінії економічній, політичній і оборони з іншими рівноправними союзними республіками в єдину союзну державу - Союз Радянських Соціалістичних Республік (див.). Радянський Союз складається з 16 Союзних республік. Союзна республіка як суб'єкт Союзу ССР забезпечує за Союзом ССР, в особі його вищих органів державної влади і органів державного управління, права, визначені ст. 14 Конституції СРСР. Поза межами цієї статті Конституції СРСР Союзна республіка здійснює державну владу самостійно, зберігаючи повністю свої суверенні права.
Суверенітет Союзної республіки юридично закріпляється рядом правових гарантій, встановлених Конституцією СРСР.
Перша правова гарантія складається в праві Союзної республіки приймати свою Конституцію, що враховує особливості республіки і побудовану відповідно повному до загальносоюзної Конституції (ст. 16 Конституції СРСР).
Друга правова гарантія полягає в збереженні за кожною Союзною республікою права вільного виходу з СРСР. Це право законодавче закріплене в ст. 17 Конституції СРСР і в Конституціях Союзних республік. Право вільного виходу з СРСР витікає з добровільного характеру Союзу ССР.
Третя правова гарантія складається в тому, що територія Союзних республік не може бути змінена без їх згоди (ст. 18 Конституції СРСР). Тим самим підкреслюється верховенство Союзної республіки над своєю територією.
Четвертою правовою гарантією суверенітету Союзних республік є їх право вступати в безпосередні стосунки з іноземними державами, укладати з ними угоди і обмінюватися дипломатичними і консульськими представниками (ст. 18-а Конституції СРСР). Це право Союзних республік встановлене в 1944 р. в зв'язку з тим, що у Союзних республік є немало специфічних господарських і культурних потреб, які не можуть бути в повній мірі охоплені загальносоюзним представництвом за межею, а також договорами і угодами Союзу. Використовуючи це право, двох Союзні республіки - УССР і БССР - нарівні з Союзом ССР є членами Організації Об'єднаних Націй (див.), активно беручи участь в боротьбі за мир в її органах. БССР протягом двох років була членом Поради Безпеки (див.) ООН. УССР і БССР брали участь в підписанні мирних договорів 1947 р.(див.).
П'ятою правовою гарантією суверенітету Союзних республік є право Союзних республік мати свої республіканські військові формування (ст. 18-6 Конституції СРСР), встановлене також в 1944 р.
Союзна республіка повинна володіти трьома об'єктивними ознаками. Перша об'єктивна ознака складається в тому, що Союзна республіка не повинна бути оточена з всіх сторін територією інших Союзних республік. Необхідне це для того, щоб забезпечити за кожною Союзною республікою гарантоване їй по Конституції СРСР право на вільний вихід з складу СРСР. Друга об'єктивна ознака складається в тому, щоб національність, що дала радянській республіці своє ім'я, представляла в республіці більш або менш компактна більшість. Третя об'єктивна ознака полягає в тому, щоб Союзна республіка була не дуже маленькою по кількості населення, щоб вона мала населення не менше за один мільйон. Ця ознака необхідна для того, щоб ця республіка могла мати армію і змогла сама захищати свою незалежність у разі виходу з складу СРСР. Всі ці три об'єктивних ознаки повинні бути в сукупності у Союзної республіки, як суверенної держави в справжніх історичних умовах.
Охорона суверенітету Союзних республік покладена Конституцією СРСР (ст. 15 Конституції СРСР) на Союз ССР. Союз ССР охороняє суверенні права Союзних республік всією своєю військовою, економічною і політичною потужністю. Охорона Союзом ССР суверенних прав Союзних республік є головною гарантією їх суверенітету. Це особливо наочно виявилося в роки Великої Вітчизняної війни, коли Збройні Сили Союзу ССР відстояли свободу і незалежність всіх Союзних республік.
Компетенція Союзних республік визначається Конституціями самих республік на основі і відповідно до загальносоюзної Конституції. Ст. 19 Конституції РСФСР і відповідні статті Конституцій інших Союзних республік встановлюють, що ведінню Союзної республіки в особі її вищих органів державної влади і органів державного управління підлягають: встановлення Конституції республіки і контроль за її дотриманням; затвердження Конституцій автономних республік (з РСФСР, Грузинської ССР, Азербайджанської ССР і Узбецької ССР), представлення на затвердження Верховної Поради СРСР утворення нових країв і областей, а також нових автономних республік і автономних областей, затвердження меж і районного ділення країв, областей і округів; законодавство; правоохорона державного і прав громадян; затвердження народногосподарського плану; затвердження державного бюджету і звіту про його виконання; встановлення відповідно до законодавства СРСР державних і місцевих податків, зборів і неподаткових доходів; керівництво здійсненням місцевих бюджетів, керівництво страховою і ощадною справою; управління банками, промисловими, сільськогосподарськими і торговими підприємствами і організаціями республіканського підкорення, а також керівництво місцевою промисловістю; контроль і спостереження за станом і управлінням підприємств союзного підкорення; встановлення порядку користування землею, надрами, лісами і водами; керівництво житловим і комунальним господарством, житловим будівництвом і благоустроєм міст і інших населених місць; дорожнє будівництво, керівництво місцевим транспортом і зв'язком; керівництво справою охорони здоров'я, соціального забезпечення, початкової, середньої і вищої освіти; керівництво культурно-освітніми і науковими організаціями і установами республіки і управління культурно-освітніми і науковими організаціями і установами загальнореспубліканського підкорення; керівництво і організація справи фізичної культури і спорту; організація судових органів; надання вдача громадянства; амністія і помилування громадян, осуджених судовими органами республіки; встановлення представництва в міжнародних стосунках; встановлення порядку утворення військових формувань.
Така компетенція Союзних республік. Істотне розширення суверенних прав союзних республік було зроблене в 1944 р. в зв'язку з наданням їм прав на безпосередні зовнішні стосунки і на створення республіканських військових формувань. Компетенція всіх Союзних республік не є повністю ідентичною, в ній є деякі відмінності, пов'язані з особливостями Союзних республік.
Вищим органом державної влади Союзної республіки є Верховна Порада республіки (див.). Верховна Рада обирається громадянами республіки, що досягли 18 років, на основі загального, рівного і прямого виборчого права (див.) при таємному голосуванні. Правом бути вибраними в Верховну Пораду Союзної республіки користуються всі виборці, що досягли 21 року. Верховна Рада обирається терміном на 4 роки. Верховна Рада - єдиний законодавчий орган Союзної республіки. Компетенція Верховної Поради Союзної республіки законодавче закріплена в ст. 60 Конституції СРСР і в Конституціях Союзних республік.
Вищим виконавчим і розпорядливим органом державної влади республіки є Рада Міністрів республіки (див.), що утворюється Верховною Радою, відповідальна перед ним і підзвітна йому, а в період між сесіями - відповідальний перед Президією Верховної Поради Союзної республіки, якій підзвітний.
Міністерства (див.) в Союзних республіках є двох видів: союзно-республіканські і республіканські. Союзно-республіканські міністерства керують дорученими ним галузями державного управління, підкоряючись як Раді Міністрів Союзної республіки, так і відповідним союзно-республіканським міністерствам СРСР. Республіканські міністерства керують дорученими ним галузями державного управління, підкоряючись безпосередньо Раді Міністрів Союзної республіки.
Правосуддя в Союзній республіці здійснюється судовими органами, у розділі яких стоїть Верховний суд союзної республіки (див.), що обирається Верховною Порадою республіки терміном на 5 років. Прокурор республіки призначається Генеральним Прокурором СРСР терміном на 5 років. Прокуратура Союзної республіки здійснює вищий нагляд за точним виконанням законів всіма міністерствами і підвідомчими ним установами, одинаково як окремими посадовими особами, а також громадянами на території республіки. Органи прокуратури здійснюють свої функції незалежно від яких-небудь місцевих органів, підкоряючись тільки Генеральному Прокурору СРСР.
Адміністративно-територіальне ділення (див.) Союзних республік закріплене в їх Конституціях.
Союзні республіки мають свої госудорственні герби і прапори (див. Герб державний, Прапор державний), побудовані на основі загальної ідеї з державним гербом і прапором СРСР і відображаючі особливості республік. Опис малюнків державного герба і опис державного прапора встановлений Конституціями Союзних республік.
Столицями Союзних республік є: РСФСР - Москва, УССР - Київ, БССР - Мінськ, Узбецької ССР - Ташкент, Казахської ССР - Алма-Ата, Грузинської ССР - Тбілісі, Азербайджанської ССР - Баку, Литовської ССР - Вільнюс, Молдавської ССР - Кишинів, Латвійської ССР - Рига, Киргизької ССР - Фрунзе, Таджицької ССР - Сталінабад, Вірменської ССР - Єреван, Туркменської ССР - Ашхабад, Естонської ССР - Таллін, Карело-Фінської ССР - Петрозаводськ.
Ряд Союзних республік має свої державні гімни, що відображають основні ідеї державного гімну СРСР і національні особливості історичного розвитку цих республік.
Радянські Союзні республіки за роки свого існування перетворилися в передові соціалістичні держави. Спираючись на допомогу великого російського народу, народи Союзних республік добилися ліквідації фактичної нерівності і відсталості. Комуністична партія Радянського Союзу неухильно проводила і проводить ленинско-сталинскую національну політику, направлену на всілякий розвиток всіх соціалістичних націй, на зміцнення дружби і взаємної співпраці між ними.
У Союзних республіках створена могутня металургійна, нафтова і хімічна промисловість, побудовані великі електростанції, машинобудівні заводи і багато які інші промислові підприємства. Внаслідок проведення політики індустріалізації Союзні республіки набагато випередили в своєму промисловому розвитку деякі старі, капіталістичні країни. З перемогою колгоспного ладу сільське господарство всіх Союзних республік корінним образом перетворилося, міцно встало на шлях безперервного підйому. Союзні республіки володіють великим високотоварним соціалістичним сільським господарством, побудованим на передовій агрономічній науці і високій сучасній техніці. Економіка Союзних республік безперервно зростає і розвивається на основі пізнаних нашою партією і Радянською владою об'єктивних економічних законів і, передусім, згідно з основним економічним законом соціалізму.
Величезних успіхів досягли всі Союзні республіки в розвитку національної за формою і соціалістичної за змістом культури. Кожна Союзна республіка здійснює справжню культурну революцію. Створені національні кадри фахівців самих різних кваліфікацій з корінних національностей цих республік. У наст, час в радянських республіках тільки в промисловості, будівництві і на транспорті працює більше за 2 млн. інженерно-технічних працівників; в сільському господарстві зайнято біля 400 тис. агрономів, зоотехніків, лісоводів і інших фахівців; майже 2 млн. вчителів і викладачів працюють в школах, технікумах і вищих учбових закладах.
У Директивах XIX з'їзду партії за п'ятим п'ятирічним планом розвитку СРСР на 1951 - 1955 роки передбачається подальше гігантське зростання економіки і культури всіх Союзних республік, зростання матеріального добробуту їх населення - соціалістичних націй, що будують комунізм.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua