На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Інформаційна безпека - стан захищеності національних інтересів країни (тобто життєво важливих інтересів, заснованих на збалансованій основі) в інформаційній сфері від внутрішніх і зовнішніх загроз. Зміст інформаційної безпеки складають життєво важливі інтереси суб'єкта в інформаційній сфері і внутрішні і зовнішні загрози, виникаючі відносно даних інтересів. Головною задачею інформаційної безпеки є забезпечення балансу інтересів суспільства, держави і людини. Цей баланс повинен бути адекватний цілям по безпеці країни загалом. Забезпечення інформаційної безпеки повинне бути орієнтоване на специфіку інформаційної. Правоздатність - один з елементів правосуб'єктності, що виражається в абстрактній здатності суб'єкта мати юридичні права. Вона виникає в момент народження і припиняється зі смертю. Активним доповненням правоздатності виступає дієздатність, тобто здатність суб'єкта своїми діями придбавати права і виконувати юридичні обов'язки. Вона виникає в повному об'ємі по досягненні 18 років. Мандамус - в країнах англосаксонской правової системи судовий наказ, приписуючий звичайно якій-небудь посадовій особі здійснення дії, яке воно згідно із законом зобов'язано здійснити. Рачковський - завідуючий російською таємною поліцією в Парижі; був призначений на цей пост Олександром III. Після призначення Пльове міністром внутрішніх справ Рачковський був звільнений, але потім знов був призначений при Трепове начальником департаменту поліції. Рачковский був одним з найактивніших організаторів єврейських погромів. Після видання маніфесту 17 жовтня 1905 р. він випускав погромні відозви, які передруковувалися жандармськими офіцерами на станку, відібраному у одного революційного гуртка. /Т. 2/. Зубці - дільниці брустверной стінки на кріпосних стінах древніх і середніх віків між бійницями, зробленими у вигляді прорізів від верху стінки приблизно до її половини. Давали захист стрільцям з луків і метальникам дротиків. У древній Русі Зубці називалися першами (термін XIV в.). У більш пізні періоди стали усього лише прикрасами дахів замків.

ДАГЕСТАН (Республіка Дагестан)

- згідно з Конституцією Д., прийнятою Конституційними Зборами 26 липня 1994 р., - суверенна, єдина, демократична держава в складі РФ, що виражає волю і інтереси усього багатонаціонального народу Д. Наїменованія Республіка Дагестан і Дагестан по Конституції рівнозначні. Республіка, говориться в Конституції, заснована на єдності рівноправних народів Дії, що порушують мирне спільне життя народів Д., є антиконституційними. Державними мовами Д. є російська мова і мови народів Столиця - м. Махачкала.
У встановленні основ конституційного ладу Д. слідує, в основному, положенням Конституції РФ. Однак деякі моменти в Констітуциї Д. розходяться з федеральною Конституцією: наприклад, Констітуция Д. (ст. 11) надає право придбання громадянства Д. співвітчизникам, що проживають за його межами. Придбання громадянства Д. співвітчизниками не спричиняє придбання ними громадянства РФ. якщо це не передбачене законодавством РФ. Виходить, таким чином, що Д. приймає в своє громадянство іноземців. Тим часом прийом іноземців в громадянство РФ є прерогативою РФ. Республіка не має право робити це самостійно.
Згідно з ст. 14 Конституцією Д., земля, її надра, внутрішні води, рослинний і тваринний світ, ліси, ресурси континентального шельфу Каспійського моря, морської економічної зони є надбанням народу Д. Между тій згідно з Конституцією РФ до компетенції РФ відносяться визначення і захист статусу територіального моря, виняткової економічної зони і континентального шельфу РФ. Таким чином, Констітуция Д. не враховує компетенцію РФ.
У ст. 65 Констітуциї Д. говориться, що дія федеральних законів і інших правових актів, що суперечать суверенним правам і інтересам Д., може бути припинена на території Д. Еті акти можуть бути опротестовані у встановленому законом порядку. Однак у республіки немає права припинення актів РФ, хоч вона і може оспорювати їх в Конституційному Суді РФ і в інших федеральних органах.
Конституційні Збори (КС) скликаються в Д. для прийняття нової Конституції Д., формування Державної Ради (ГС) і внесення до його складу змін. КС також отрешает від посади Голови ГС (у разі умисного порушення Конституції Д., законів Д., а також даної ним присяги) або розпускає Народні Збори (НС) і призначає нові вибори. Склад КС - депутати парламенту Д. і представники адміністративно-територіальних освіт, вибрані представницькими органами місцевого самоврядування пропорціонально числу депутатів парламенту від кожної території. КС скликається парламентом.
Представницьким і законодавчим органом державної влади Д. є Народні Збори - парламент Д. НС обирається на 4 роки шляхом прямих виборів і складається з 121 депутата. До його ведіння відноситься: внесення змін і доповнень в Конституцію Д., за винятком гл. 1, 2 і 10; прийняття законів Д., внесення в них змін і доповнень; визначення спільно з ГС основних напрямів внутрішньої і зовнішньої політики Д.; затвердження меж Д., розв'язання питань його адміністративно-територіального устрою; дача згоди на призначення на посаду Голови Уряду Д.; призначення на посаду і звільнення від посади суддів Конституційного Суду, Верховного Суду, Вищого Арбітражного Суду Д., суддів районних, міських судів; дача згоди на призначення на посаду і звільнення від посади Прокурора Д.; призначення на посаду і звільнення від посади Голови Рахункової палати, його заступника і аудиторів, Уповноваженої по правах людини; висунення обвинувачення проти Голови ГС, членів ГС для звільнення їх від посади; розв'язання питання про довір'я Уряду Д.; затвердження державного бюджету Д. і звіту про його виконання; прийняття республіканських програм соціально-економічного розвитку Д.; розгляд питань національного розвитку і міжнаціональних відносин народів Д.; скликання КС і інш.
ГС очолює виконавчу владу і забезпечує взаємодію органів державної влади Д. ГС складається з 14 чоловік і формує КС. У склад ГС входять Голова ГС, Голова Правітельства Д. як заступник Голови ГС і інші особи, вибраний КС з урахуванням багатонаціонального складу населення республіки. У склад ГС не може входити більше за одного представника однієї і тієї ж національності. Особи, вхідні в склад ГС, але можуть бути депутатами НС, членами Уряду Д., суддями вищих судів Д. На час виконання своїх повноважень вони припиняють своє членство в політичних партіях і суспільних об'єднаннях.
ГС обирається на 4 роки. За 30 днів до витікання цього терміну скликається КС. Якщо при цьому до витікання терміну повноважень НС залишається менш трьох місяців, вибори проводяться протягом 30 днів від дня скликання нового НС. На цей час повноваження ГС зберігаються.
ГС виступає гарантом дотримання Конституції, єдності і територіальної цілісності республіки, законності і правопорядку, рівноправності народів, прав і свобод людини і громадянина, дотримання угод і договорів, укладеного від імені Дагестану. ГС визначає спільно з НС основні напрями внутрішньої і зовнішньої політики Д.; призначає із згоди НС Голову Уряду Д.; за пропозицією Голови Уряду формує Уряд Д., вносить в нього зміни; представляє НС кандидатури для призначення на посади суддів в республіці, пропозиція по кандидатурі на посаду Прокурора Д.; приймає відставку Уряду, членів Уряду Д.; затверджує за пропозицією Голови Уряду систему і структуру республіканських органів виконавчої влади; вводить надзвичайний стан на території Д. або в окремих її місцевостях з негайним повідомленням об цю НС, яке повинно затвердити указ ГС; призначає референдуми; забезпечує регулювання національних, територіальних, міждержавних відносин і інш. Голова ГС є главою республіки. Головою ГС може бути вибраний громадянин Д. не молодше за 35 років, що прожив в Д. не менше за 10 років.
Голова ГС здійснює керівництво діяльністю ГС, представляє Д. всередині країни і в міжнародних відносинах, веде переговори і підписує договори, інакші угоди від імені Дагестану, підписує і обнародує закони Д., підписує укази і постанови ГС, видає розпорядження, звертається до НС з щорічними посланнями про положення республіки, інформує парламент про важливі питання внутрішньої і міжнародної політики, здійснює інакші повноваження.
Правітельство Д. є виконавчо-розпорядчим органом державної влади. Правітельство Д. відповідальне перед ГС і НС. Знову освічений Уряд подає на розгляд ГС програму майбутньої діяльності на термін своїх повноважень.
Згідно з ст. 112 Конституцією Д., судову систему Д. складають Конституційний Суд, Верховний Суд, Вищий Арбітражний Суд, районні, міські суди Д.
Конституційний Суд є вищим судовим органом по захисту конституційного ладу. Складається з 5 суддів. До його ведіння відносяться: справи про відповідність Констітуциї Д. республіканських законів, нормативних актів ГС, НС і Уряди Д., що не набрали чинності договорів Д., статутів адміністративно-територіальних одиниць, нормативних актів представницьких органів влади і адміністрацій міст і районів; спори про компетенцію між органами державної влади Д., а також між ними і органами місцевого самоврядування; перевірка конституционности закону Д., застосованого або належного застосуванню в конкретній справі (по жалобах на порушення прав і свобод громадян і по запитам судів); тлумачення Конституції Д.; дача висновків про відповідність Констітуциї Д. законам і нормативним актам РФ з питань спільного ведіння, а також договорів між органами державної влади Д. і РФ, інших суб'єктів РФ; дача висновку про наявність основ для звільнення від посади Голови ГС Д.
В Д. гарантується місцеве самоврядування, здійснюване громадянами через місцеві представницькі органи влади, що утворюються ними, відповідні органи управління - місцеву адміністрацію, місцеві референдуми, збори (схід) громадян, інакші територіальні форми безпосередньої демократії, а також органи територіального суспільного самоврядування населення.
(С. А.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua