На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ДИПЛОМАТИЧНИЙ КОРПУС - у вузькому значенні сукупність розділів дипломатичних представництв іноземних держав, акредитованих в даній країні. У широкому значенні сукупність членів дипломатичного персоналу всіх дипломатичних представництв, акредитованих в країні разом з членами. их сімей. Д.к. - це об'єднання, що не володіє яким-небудь політичним або міжнародно-правовим статусом. Воно покликано виконувати функції протокольного і церемоніального характеру. Д.к. сприяє новоприбулим дипломатам у встановленні контактів з урядовими установами, офіційними особами, суспільними діячами, впливовими людьми країни перебування, а також з. RERUTN PERPETTIO SIMILITER IUDICATARUM AUCTORITAS розУКЛАДЕНА ПАРІ ЕНЕРГІЯ LEGIS OBTINERE - авторитет судебних решений по делам, постоянно решаемим одинаково, должен иметь силу закона. ВИРОБНИЧІ ВІДНОСИНИ - в марксистській політичній економії: економічні відносини між людьми, виробництва, що складаються в процесі, обміну, розподілу і споживання матеріальних благ. Маклакови (Моклокови) - Маклакови (Моклокови) - російський дворянський рід. Тимофій Семенович Маклаков був в кінці XV в. дяком казенного наказу, пізніше ямским дяком (1492). Брат його, Микита Семенович (прізвисько Губа), син боярский, супроводив в Литву велику княжну Олену Іоанновну, а потім дяком описував, разом з Д.В. Китаєвим, Вотськую пятину (1500), їздив в Валахию (1501) і Литву (1503). Рід Маклакових внесений в VI частину родовідної книги Тверської губернії. Існує ще два роди Маклакових, пізнішого походження. РОГНЕДА - (?-1000), дочка князя полоцкого Рогволода. Відмовила сватам князя новгородского Володимира Святославича (майбутній князь київський Володимир I). Після захвата Полоцка (980) і вбивства її батька і братів з примусу стала дружиною Володимира. Мати Ярослава Мудрого і Ізяслава Володимировича - родоначальника полоцкой гілки Рюріковичей.

ЗЕМЛІ ТЕРИТОРІЙ, що ОСОБЛИВО ОХОРОНЯЮТЬСЯ

- земельні дільниці, що мають особливе природоохранное, наукове, историко-культурне, естетичне, рекреационное, оздоровче і інакше цінне значення, вилучені постановами федеральних органів державної влади, органів державної влади суб'єктів РФ або рішеннями органів місцевого самоврядування повністю або частково з господарського використання і цивільного обороту (для них встановлений особливий правовий режим).
До З.о.о.т. відносяться земельні дільниці: а) природно-заповідного фонду; б) природоохранного призначення; в) оздоровчого призначення; г) рекреационного призначення; д) историко-культурного призначення; е) особливо цінні.
Порядок віднесення, використання і охорон З.о.о.т. федерального значення встановлюється Урядом РФ по узгодженню з органами державної влади суб'єктів РФ на основі ФЗ. Порядок віднесення, використання і охорон З.о.о.т. регіонального і місцевого значення встановлюється органами державної влади суб'єктів РФ і органами місцевого самоврядування на основі ФЗ, законів суб'єктів РФ і нормативних правових актів органів місцевого самоврядування. Суб'єкти РФ і муніципальні освіти можуть встановлювати інакші категорії територій, що особливо охороняються (парення, зелені зони, природний ландшафт, заповідники і інш.).
До складу земель природно-заповідного фонду включаються дільниці з природними комплексами і об'єктами, що мають особливе екологічне, наукове, естетичне, культурне і рекреационное значення. До них відносяться землі державних природних заповідників, в тому числі биосферних, державних природних заповідників, пам'ятників природи, національних парків, дендрологических парків, природних парків, ботанічних садів.
На цих землях забороняється діяльність, не пов'язана із збереженням і вивченням природних комплексів і об'єктів і не передбаченої ФЗ і законами суб'єктів РФ. На інших землях цього фонду допускається обмежена господарська і рекреационная діяльність відповідно до встановленого для них особливого правового режиму. Вилучення земель природно-заповідного фонду для потреб, що суперечать їх цільовому призначенню, не допускається. Території державних природних заповідників, пам'ятників природи, а також частина територій природних парків, національних парків можуть включатися в землі інакших категорій.
Для забезпечення режиму функціонування державних природних заповідників і інших об'єктів можуть встановлюватися охоронні зони із забороною в межах цих зон діяльності, що негативно впливає на природні комплекси природних територій, що особливо охороняються. Межі охоронних зон повинні бути позначені спеціальними інформаційними знаками. Земельні дільниці в межах охоронних зон у власників, власників, користувачів і орендарів не вилучаються, але останні зобов'язані використати їх з дотриманням особливого правового режиму.
У місцях мешкання і господарській діяльності корінних нечисленних народів у випадках, передбачених ФЗ про їх правовий статус, можуть утворюватися території традиційного природокористування. Порядок природокористування на вказаних територіях встановлюється ФЗ, межі цих територій визначаються Урядом РФ.
До земель природоохранного призначення відносяться дільниці: а)водозахисних зон рік і водоймищ; б) заборонних і нерестоохранних смуг; в) лісів, що виконують захисні функції; г) противоерозионних, пастбищезащитних і полезащитних лісонасаджень; д) інакші земельні дільниці, що виконують природоохранні функції. На цих землях по узгодженню зі спеціально уповноваженими державними органами з охорони навколишнього середовища допускається обмежена господарська діяльність при дотриманні встановленого режиму їх охорони. Підприємства, установи і організації, в інтересах яких виділяються земельні дільниці з особливими умовами використання, зобов'язані визначити їх межі спеціальними інформаційними знаками.
До земель оздоровчого призначення відносяться землі лікувально-оздоровчих місцевостей і курортів, що володіють природними лікувальними ресурсами (родовищами мінеральних вод, лікувального бруду, ропою лиманів і озер), сприятливим кліматом і інакшими природними чинниками і умовами, які використовуються або можуть використовуватися для профілактики і лікування захворювань. Для захисту цих земель встановлюються округи санітарної (гірничо-санітарної) охорони. Земельні дільниці в межах санітарних зон у власників, власників, користувачів і орендарів не вилучаються, крім випадків, якщо встановленим санітарним режимом передбачається повне виключення земель з господарського обороту (перша зона санітарної (гірничо-санітарної) охорони лікувально-оздоровчих місцевостей і курортів).
До земель рекреационного призначення відносяться землі, призначені і що використовуються для організації відпочинку, туризму, фізкультурно-оздоровчої і спортивної діяльності населення. У їх склад входять земельні дільниці, зайняті територіями будинків відпочинку, пансіонатів, кемпінгів, об'єктів фізичної культури і спорту, туристичних баз, яхт-клубів, стаціонарних і палаткових туристсько-оздоровчих таборів, будинків рибалки і мисливця, дитячих туристичних станцій, туристських парків, лісопарків, учбово-туристичних стежок, маркірованих трас, дитячих і спортивних таборів, інших аналогічних об'єктів. Земельні дільниці, по яких проходять учбово-туристичні стежки і маркіровані траси, виділяються по узгодженню з власниками, власниками, користувачами, орендарями земельних дільниць як сервітут. До земель рекреационного призначення відносяться також землі приміських зелених зон. На землях рекреационного призначення забороняється діяльність, перешкоджаюча використанню їх за цільовим призначенням.
До земель историко-культурного призначення відносяться дільниці: а) пам'ятників історії і культури, в тому числі археологічних об'єктів і структур; б) організацій зберігання пам'ятників історії і культури (музеев-усадеб, музеїв-заповідників і інших музеїв); в) історичних промислів, виробництв і ремесел; г) історичних поселень; д) військових і цивільних захоронень. Навколо них також встановлюються зони охорони. Земельні дільниці організацій зберігання пам'ятників історії і культури, історичних поселень, промислів, виробництв і ремесел можуть розташовуватися на землях декількох категорій. Земельні дільниці пам'ятників історії і культури у випадках, передбачених законодавством, можуть поєднуватися із землями інакшого цільового призначення. Вилучення земель историко-культурного призначення і діяльність, що суперечить їх основному цільовому призначенню, не допускаються. Земельні дільниці в межах цих земель не вилучаються, за винятком випадків, встановлених законодавством. На окремих землях историко-культурного призначення, в тому числі землях историко-культурних об'єктів, належних дослідженню і консервації, може бути заборонена будь-яка господарська діяльність, за винятком діяльності, направленої на розвиток і обслуговування об'єктів зони охорони.
До особливо цінних земель відносяться дільниці, в межах яких є природні і историко-культурні об'єкти, що представляють особливу наукову, историко-культурну цінність (типовий або рідкий ландшафт, культурний ландшафт, співтовариства рослинних і тваринних організмів, рідкі геологічні освіти, види рослин і тварин. стаціонарні досвідчені дільниці науково-дослідних установ). На власників, власників, користувачів і орендарів таких земельних дільниць покладаються обов'язку по їх збереженню. Відомості про особливо цінні землі повинні вказуватися в земельно-кадастровій, землевпоряджувальній, лесоустроительной і містобудівній документації, документах власників землі, що встановлюють право.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua