На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ПІОНТКОВСЬКИЙ Андрій Андрійович (1898-1973) - видатний радянський учений-криміналіст, заслужений діяч науки РРФСР, доктор юридичних наук, професор. Народився в Казані в сім'ї видного російського ученого-криміналіста, професора Казанського університету. Опублікував близько 200 наукових праць, присвячених складним проблемам загальної теорії має рацію, філософії і методології юридичних наук, кримінально-правовим поглядам Канта, А. Фейєрбаха, Фіхте, Гегеля і ін. Їм були написані підручники по Загальній і Особливій частинах радянського кримінального права. Науково-дослідну роботу П. активно суміщав з практичною діяльністю в. ГРОШОВО-КРЕДИТНЕ РЕГУЛЮВАННЯ - одне з основних коштів впливу держави на економічні процеси. Д. економіки РФ здійснюється Банком Росії. У порядку такого регулювання Банк Росії визначає норми обов'язкових резервів, облікових ставок по кредитах, встановлює економічні нормативи для комерційних банків, проводить операції з цінними паперами. ПРЕДМЕТИ СПОЖИВАННЯ - споживчі товари і послуги, предмети, що використовуються для особистого, сімейного, домашнього споживання і інших видів невиробничого (соціального) споживання. БИЛИЙ Архип Кирилович - (куб.) - рід. 1860 р., ст. Старо-Нижестеблиевской на Тамані; батько політичного діяча І.А.Білого. Грамоті навчився на військовій службі в полковій учбовій команді, по закінченні якої перейменований в звання урядника. Повернувшись з полку в станицю, одружувався на Ефросинії Іванівні Пліс і прийнявся влаштовувати самостійне господарство. Однак, через декілька років, не укріпивши ще добробут сім'ї, став жертвою нещасного випадку і після довгої хвороби помер 30 липня 1898 р. від зараження крові. ЗЕНЗИНОВ Володимир Михайлович - (1880-1953), політичний діяч, один з лідерів партії есеров. З 1906 член її Бойової організації, з 1909 член ЦК. Після жовтня 1917 член Уфімської директорія. З 1919 за межею, член редакції журналу "Сучасні записки". Мемуари "Пережите" (1953).

ЯМАЛО-НЕНЕЦЬКИЙ АВТОНОМНИЙ ОКРУГ

- рівноправний суб'єкт в складі РФ, згідно з Конституцією РФ і Статутом (Основному закону) Я. а. о., прийнятому Державною Думою Я. а. про. 19 вересня 1995 р. Округ входить в Тюменськую область. Адміністративним центром округу є м. Салехард.
У Статуті округу широко відображені задачі по забезпеченню соціальної підтримки різних груп населення на території округу. Передбачено, що органи державної влади округу і органи місцевого самоврядування створюють правові, організаційні і матеріальні передумови для здійснення корінними нечисленними народами Півночі і етнічною спільністю конкретних видів діяльності в життєво важливих для них сферах, в тому числі надають пільгові права на землю, організацію традиційних промислів, отримання частини доходу від діяльності промислових підприємств.
Статут передбачає, що економічну основу округу складають наступні форми власності, що знаходиться на її території: федеральна власність; державна власність округу; спільна власність округу, РФ і інших суб'єктів РФ; муніципальна власність; власність етнічних сімей, родів, общин; приватна власність громадян РФ і юридичних осіб; власність спільних підприємств, іноземних громадян і держави, міжнародні організації; власність громадських організацій.
Законодавча (представницька) влада в окрузі здійснюється населенням округу безпосередньо шляхом референдумів і Державною Думою (ГД) округу.
ГД округу, згідно з Статутом, - вищий і єдиний постійно діючий законодавчий (представницький) орган державної влади на території Я. а. про. Складається з 21 депутата, обирається населенням терміном на 4 роки. По Статуту, депутати можуть здійснювати свою діяльність на постійній професійній основі.
До основних повноважень ГД округа відноситься: прийняття і тлумачення Статуту округу, внесення в нього змін і доповнень; встановлення найменувань окружних органів законодавчої(представницької) і виконавчої влади; прийняття рішень про проведення окружного референдуму; питання адміністративно-територіального устрою округу, в тому числі створення і скасування національних районів, затвердження бюджету округу і звіту про його виконання; прийняття законів округу про порядок розпорядження і управління державною власністю, володіння, користування і розпорядження природними ресурсами на території округу, про введення або скасування податків, зборів, мита і інакших платежів до окружного бюджету, про порядок формування і витрачання коштів фондів, що створюється в окрузі; прийняття законів про право власності представників корінних нечисленних народів Півночі, етнічної спільності і порядку компенсації ним за заподіяні втрати і збитки; прийняття законів округу про встановлення на території округу окремих зон зі спеціальним міграційно-правовим режимом; прийняття постанов по програмах соціально-економічного розвитку округу; прийняття і тлумачення законів округу по інших сферах суспільних відносин; призначення виборів ГД і губернатора округу;
встановлення термінів проведення виборів органів і посадових осіб місцевого самоврядування; контроль за виконанням федеральних законів і законів округу; розв'язання питання про звільнення від посади губернатора округу; заслухання щорічного послання губернатора про положення справ в окрузі; звернення до губернатора з вмотивованими пропозиціями про внесення змін, доповнень, припиненні або скасуванні прийнятих ним постанов або розпоряджень і нормативних актів органу виконавчої влади округу; затвердження договорів і угод, укладених від імені губернатора округу з урядом РФ, з органами виконавчої влади інших суб'єктів РФ і інш.
Прийняті ГД округи закони підписуються губернатором і передаються для опублікування. Губернатор має право відкладального вето. Закон, повторно прийнятий ГД округу, губернатор зобов'язаний підписати. У іншому разі ГД округу самостійно від свого імені на основі прийнятої відповідної постанови передає закон для опублікування в засоби масової інформації.
Систему виконавчої влади округу складають губернатор і орган виконавчої влади, що формується ним округу. Губернатор є вищою посадовою особою округу, очолює орган виконавчої влади округу і несе відповідальність за його діяльність. Губернатор обирається терміном на 4 роки. Одне і те ж обличчя не може займати посаду губернатора більш двох термінів підряд.
Губернатор: підписує закони округу, має право відкладального вето; представляє в ГД округи проект бюджету округу і звіт про його виконання; звертається до ГД округу з щорічним посланням про положення в окрузі; затверджує схему управління округом, готує і вносить в ГД округи пропозиції по встановленню і зміні адміністративно-територіального устрою округу; призначає референдуми; визначає основні напрями діяльності органу виконавчої влади округу і здійснює загальне керівництво їм; затверджує структуру органу виконавчої влади округу; призначає і звільняє від посади своїх заступників і інших посадових осіб органу виконавчої влади округу; розпоряджається коштами окружного бюджету, окружних позабюджетних, валютних і спеціальних фондів в порядку, встановленому законами округу: забезпечує узгодження діяльності органів місцевого самоврядування і органу виконавчої влади округу; підписує договори округу з федеральними органами виконавчої влади, державними органами інших суб'єктів РФ і іноземних держав; відміняє нормативні акти посадових осіб і органів виконавчої влади інших суб'єктів РФ, дія яких розповсюджується на територію округу, прийняті ними в порушення Статуту, законів округу і укладених договорів і угод (треба вважати, що це повноваження передусім розраховане на відносини з владою Тюменської області. - С. А.) і інш.
Статут округу передбачає, що повноваження губернатора припиняються достроково у випадках: його відставки по особистій письмовій заяві; втрати громадянства РФ; визнання його недієздатним рішенням суду, що набрав законної чинності; звільнення від посади; відгуку населенням; вступу в законну силу звинувачувального судового вироку відносно губернатора. Звільнення від посади проводиться ГД округу у разах порушення губернатором Конституції РФ, федеральних законів, Статуту або законів округу, підтверджених рішенням відповідного суду. Губернатор може бути достроково відкликаний населенням округу шляхом референдуму з ініціативи всього населення округу або його частини.
У склад Я. а. про. входять 7 районів і 6 міст окружного значення. На території округу забезпечується здійснення місцевого самоврядування. Статут використовує категорію місцевих співтовариств. Члени місцевих співтовариств здійснюють місцеве самоврядування шляхом місцевих референдумів, зборів (сходу), виборів і інших форм прямого волевиявлення; через представницькі і виконавчі органи місцевого самоврядування.
Відношення Я. а. про. з Тюменської областю досить складні, оскільки округ схилений самостійно вирішувати питання, що стосуються його території, здійснювати власне законодавче регулювання і не дозволяти відчутного втручання області в справи округу. По Статуту, відносини округу і області здійснюються в формі договорів і угод в сферах спільних інтересів, регіональних програм з утворенням спільних робочих органів, регіональних цільових фондів, загальної (пайової) власності. Статут не передбачає верховенства актів області над актами округу, а спірні питання повинні дозволятися шляхом погоджувальних процедур. (С. А.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua