На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

РЕГУЛЯРНІ МІЖНАРОДНІ ПОЛЬОТИ - польоти цивільних повітряних судів по договірних лініях між одними і тими ж пунктами призначення двох або більше за держави, Конвенції, що здійснюються спеціально призначеними авіапідприємствами Ст. 6 про міжнародну цивільну авіацію 1944 р. передбачає, що регулярні польоти здійснюються над територією або на територію держави по спеціальному дозволу і відповідно до умов такого дозволу. Право на Р.м.п. і їх регламентація закріпляються в міжурядових угодах про повітряне повідомлення. Ці польоти можуть здійснюватися т.ж. на основі тимчасових дозволів, які надалі замінюються міжурядовими. ЛОКАУТ - англ. lockout - замикати двері перед будь-ким закриття підприємств і масове звільнення працівників з метою надання на них економічного тиску і припинення страйків. Федеральний закон від 23 листопада 1995 р. "Про порядок дозволу колективних трудових суперечок" (ст. 19) забороняє локаут в процесі урегулювання колективної трудової суперечки з метою створення реальних гарантій для реалізації працівниками свого права на страйк. АКРЕДИТИВ ВІДКРИТИЙ - акредитив, при якому покупець не має права відкликати акредитив. Оскільки такий акредитив не дає продавцю ніякої гарантії, він використовується вельми рідко. ГАБСБУРГИ - династія, що правила в Австрії (з 1282 р. - герцоги, з 1453 р. - ерцгерцоги, з 1804 р. - австрійські імператори). Приєднавши в 1526 р. Чехію і Угорщину (де титулувалися королями) і ряд інших територій, стали монархами обширної багатонаціональної держави (в 1867 - 1918 рр. - Австро-Угорщини). Були імператорами "Священної Римської імперії" - постійно в 1438 - 1806 рр., крім 1742 - 1745 рр., а також королями Іспанії (1516 - 1700 рр.). Головні представники: Карл V, Пилип II (іспанський), Марія Терезія, Іосиф II, Франц Іосиф I. Сисара - (приготований до битви)-а) (Суд 4.2,7,12-20,22; 5.20,26,28,30; 1Ц 12.9; Пс 82.10)-воєначальник царя Асорського Іавіса, військо якого, незважаючи на його численність, Варак розбив з Божієй допомогою, і який сам загинув від руки Іаїлі; би) (Неєм 7.55)-аналог. Аккув, у (в Езд 2.53 названий Сисра).

ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕС

(цивільне процесуальне право) - галузь радянського соціалістичного права, регулююча порядок розгляду і дозволу судом цивільних справ і виконання судових рішень.
У порядку Г. п. суд розглядає і дозволяє не тільки спори про право цивільне, але також подів про захист політичних прав громадян (жалоби на неправильності в списках виборців в Ради депутатів трудящих); спори, витікаючі з трудових, колгоспних, сімейних правовідносин; справи про вилучення майна на покриття недоплат по податках і постачанні, об лесонарушениях і штрафах, а також справи, в яких відсутня суперечка про право (справи особливого виробництва). У розгляді судом цивільних справ беруть участь сторони, треті особи, прокурор, представники громадських організацій. Г. п. встановлює процесуальні права і обов'язки учасників процесу і суду, а також процесуальні дії, необхідні для здійснення процесуальних прав і виконання процесуальних обов'язків. Радянський суд, розглядаючи і дозволяючи в порядку, встановленому Г. п., цивільні справи, охороняє соціалістичний лад, соціалістичну систему господарства, соціалістичну власність, політичні, трудові, житлові і інакші особисті і майнові права громадян, а також майнові права підприємств, установ і організацій. Судовий захист здійснюється не тільки тоді: коли право порушено, але також і на випадок можливого порушення в майбутньому, тобто у разі спростування права. Судовий захист в порядку Г. п. здійснюється у встановленій законом процесуальній формі (див.) з обов'язковим дотриманням процесуальних норм.
Виховуючи громадян в дусі точного виконання радянських законів, суд сам зобов'язаний суворо і неухильно дотримувати вимоги законів і, зокрема, процесуального законодавства.
Норми Г. п. систематизовані в цивільному процесуальному кодексі (див.), а також містяться в цивільному кодексі, в кодексі законів про труд, в кодексі законів про брак, сім'ю і опіку і в деяких Указах Президії Верховної Поради СРСР (напр., про порядок судового розгляду і дозволу справ про розірвання браку - Указ від 8 липня 1944 р.) і т. д.
Советський Г. п. має певну систему. Норми, що мають загальне значення для всіх видів і стадій процесу, відносяться до загальної частини Г. п. (основні принципи, процесуальні права і обов'язки, судові докази, судове засідання, присудження і визначення). Процесуальні норми, регулюючі окремі види процесу і окремі стадії процесу, становлять особливу частину Г. п. (позовне виробництво, особливе виробництво, виробництво по жалобах на неправильності в списках виборців в Ради депутатів трудящих; у справах про недоплати, лесо-порушення і штрафи, виробництво у справах про розірвання браку, виконання рішень; оскарження рішень і визначень, що не набрали законної чинності; перегляд рішень в порядку нагляду, перегляд рішень по обставинах, що знову відкрилися ).
Советський Г. п. заснований на початках справжнього соціалістичного демократизму. У Конституції СРСР закріплені основні конституційні принципи процесу: здійснення правосуддя тільки судом (ст. 102), розгляд справ у всіх судах з участю народних засідателів (ст. 103); здійснення правосуддя виборними суддями (ст. ст. 105- 109); незалежність суддів і підкорення їх тільки закону (ст. 112); відкрите здійснення правосуддя у всіх судах - гласність процесу (ст. 111); ведіння судочинства на мові союзної або автономної республіки із забезпеченням права виступати на суді на рідній мові (ст. 110).
У прийнятому на основі Конституції СРСР Законі про судоустрій Союзу ССР, союзних і автономних республік закріплені також наступні принципи процесу: 1) здійснення правосуддя на початках єдиного і рівного для всіх громадян суду, незалежно від соціального, майнового і службового положення громадян, їх національної і расової приналежності і 2) єдиного і обов'язкового для всіх суден карного, цивільного і процесуального законодавства СРСР (ст. 5).
У основі судової діяльності лежать і такі принципи Г. п., як: диспозитивність, змагальність, усність, безпосередність судочинства (див.). Всі вказані принципи Г. п. забезпечують встановлення судом дійсних взаємовідносин сторін, тобто істини у справі.
Норми Г. п. не тільки декларують широкі процесуальні права сторін, але і забезпечують (гарантують) їх реальне використання. У Г. п. активність і ініціатива сторін гармонічно поєднується з активністю і ініціативою суду.
Советський Г. п., будучи частиною соціалістичної надбудови, активно сприяє зміцненню соціалістичного базису, охороні державної і суспільної соціалістичної власності, а також особистої власності радянських громадян. Советський Г. п. виховує радянських людей в дусі відданості Батьківщині і справі соціалізму, в дусі точного і неухильного виконання радянських законів, дбайливого відношення до соціалістичної власності, дисципліни труда, чесного відношення до державного і суспільного боргу, поваги до правил соціалістичного гуртожитку. У період поступового переходу до комунізму радянський Г. п. покликаний зіграти значну роль в здійсненні величної програми будівництва комунізму в СРСР.
Процес імперіалістичних держав характеризує його реакційна експлуататорська антидемократична суть. Зовнішню оболонку Г. п. складають крикливі лицемірні декларації про незалежність, подзаконности суду, про рівність всіх перед законом і судом, про рівне право кожної сторони в процесі вільно розпоряджатися своїми правами і т. д. Фактично ж складність і формализ. процесу, високі судові витрати, вимога обов'язкової участі в процесі адвоката, що дорого коштує, казуистичность правил про докази, принцип "формальної" істини забезпечують надійний захист інтересів капіталістів.
У період імперіалізму Г. п. буржуазних країн характеризується розширенням суддівського розсуду і свавілля, беззастережним підкоренням буржуазних суддів монополістичному капіталу.
І. В. Сталін в мові на XIX з'їзді партії вказував, що буржуазією на сучасному етапі розтоптаний принцип рівноправності людей і націй, замінений принципом повноправності експлуататорської меншини і безправ'я визискуваної більшості громадян, що знамено буржуазно-демократичних свобод викинене нею за борт. Ці вказівки І. В. Сталіна повністю відносяться і до характеристики буржуазного Г. п. Г. п. сучасних капіталістичних країн, обслуговуючи капіталістичний базис і будучи вираженням волі експлуататорської меншини суспільства, сприяє отриманню і стоїть на захисті максимальних прибутків капіталістичних монополій, сприяючи для здійснення цієї мети посиленню експлуатації, розорення і зубожіння трудящої маси.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua