На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ВАЛЮТНИЙ КОНТРОЛЬ - складова частина митного контролю; здійснення митними органами необхідних дій, направлених на дотримання фізичними і юридичними особами встановленого законом і інакшими нормативно-правовими актами порядку переміщення валюти і валютних цінностей через митну межу РФ. Митні органи РФ здійснюють В.к. за переміщенням особами через митну межу РФ (за винятком периметрів вільних митних зон і вільних складів) валюти РФ, цінних паперів, номинированних у валюті РФ, валютних цінностей, а також В.к. за валютними операціями, пов'язаними з переміщенням через вказану межу товарів і транспортних засобів. Митні. БРУТТО ЗА НЕТТО - умовне позначення для встановлення ціни і проведення розрахунків по вазі брутто, якщо точна вага нетто не важлива або його перевірка недоцільна (напр., ціна тари мало відрізняється від ціни самого товару або вага тари порівняно невеликий). Для більш точного визначення Б. за н. покупець прагне оговорити гранично допустиму вагу тари у відсотках від ваги брутто, або в абсолютній величині. СПОЖИВАЧ - громадянин, що має намір заказати або придбати або заказуючий, придбаваючий або використовуючий товари (роботи, послуги) виключно для особистих (побутових) потреб, не пов'язаних з видобуванням прибутку. Ігнатій Хазадінов - Ігнатій (Хазадінов) - грецький митрополит, під предводительство якого греки в 1779 р. переселилися з Криму в Маріупольський повіт, де для них була встановлена особлива єпархія "готфейская і кафайская"; по смерті Ігнатія (1784) вона була скасована. Игнатий похований в соборі в Маріуполі за східним звичаєм, тобто в склепі поставлені крісла, і він в повному архиерейском обір сидить в цих кріслах. У такому вигляді останки його збереглися понині. - Ср. нотатку Луцкого в "Російській Старовині" (1880, № 11). Обсеквенс, Юлій - Obsequens, Iulius, римський історик, IV в. н. е. Автор збірника римських продигий, тобто чудових явищ, що мав місце в Римі в 249-12 рр. до н. е., Книга чудових явищ (Prodigiorum liber). Збереглися описи продигий 190 12 рр. до н. е., інше втрачене. Про спирався в основному на перекази Тіта Лівія.

ПЕНСІЇ З НАГОДИ ВТРАТИ ГОДУВАЛЬНИКА


державні щомісячні грошові виплати непрацездатним членам сім'ї в зв'язку зі смертю годувальника або його безвісною відсутністю. Які члени сім'ї і при яких умовах вважаються непрацездатними, визначається пенсійним законодавством. Так, в коло осіб, яким може бути призначена пенсія з нагоди втрати годувальника згідно з Законом РФ "Про державні пенсії в Російській Федерації", включені діти, брати, сестри і внуки вмерлого, що не досяг 18 років (учні у віці від 18 до 23 років - до закінчення професійного навчання в очних учбових закладах) або що став інвалідами до досягнення 18 років.
При цьому встановлені додаткові умови для братів, сестер і внуків - відсутність у них працездатних батьків. Пасинок і падчерка вмерлого мають право на пенсію нарівні з рідними дітьми; батько, мати, чоловік (дружина, чоловік) - якщо вони досягли 60 або 55 років (відповідно чоловіки і жінки) або є інвалідами однієї з трьох груп. Нарівні з батьком і матір'ю мають право на пенсію вітчим і мачуха, але при умові, якщо вони виховували або містили вмерлого пасинок або падчерку не менше за 5 років; один з батьків або чоловік або дід, бабуся, брат або сестра вмерлого незалежно від віку і працездатності, якщо він (вона) зайнятий доглядом за його дітьми, братами, сестрами або внуками, що не досягли 14 років, і не працює; дід і бабуся - при відсутності осіб, які згідно із законом зобов'язані їх містити. Хоч, за загальним правилом, право на пенсію надається членам сім'ї, що перебували на утриманні вмерлого (див. Утримання), законодавець робить виключення з цього правила для широкого кола осіб. Так, утриманство дітей вмерлих батьків передбачається і не вимагає доказів.
Незалежно від того, чи перебували вони на утриманні вмерлого, призначається пенсія батькам і вдовам (вдівцям) громадян, загиблих внаслідок військової травми. Не потрібно факту утримання і для перерахованих вище членів сім'ї, зайнятих доглядом за неповнолітніми у віці до 14 років. Крім того, пенсія може бути призначена батькам або чоловіку вмерлого, що не перебував на його утриманні, якщо згодом вони втратили джерело коштів для існуванню.
Сім'ї безвісно відсутніх громадян при пенсійному забезпеченні прирівнюються до сімей вмерлих, якщо безвісна відсутність годувальника засвідчена в порядку, встановленому цивільним законодавством. При цьому сім'ї військовослужбовців, що зникли без звістки в період військових дій, прирівнюються до сімей загиблих внаслідок військової травми. Якщо смерть годувальника наступила внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання, пенсія призначається незалежно від тривалості трудового стажу годувальника. Пенсія на основах, встановлених для сімей військовослужбовців (включаючи сім'ї партизан Великої Вітчизняної і цивільної воєн), призначається, якщо смерть годувальника наступила внаслідок військової травми або захворювання, отриманого в період військової служби. При настанні смерті внаслідок загального захворювання право на пенсію залежить від наявності у годувальника загального трудового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по інвалідності.
При відсутності трудового стажу необхідної тривалості призначається пенсія при неповному загальному трудовому стажі годувальника. Сім'ям вмерлих пенсіонерів пенсія призначається на загальних основах незалежно від тривалості загального трудового стажу годувальника. До таких відносяться ті сім'ї, годувальник яких помер в період отримання пенсії або не пізнього 5 років після припинення її виплати. Сім'ям вмерлих пенсіонерів з числа інвалідів внаслідок військової травми пенсія незалежно від причини смерті пенсіонера призначається як що втратив годувальника внаслідок військової травми. Пенсія призначається на весь період, протягом якого член сім'ї вмерлого вважається непрацездатним. За загальним правилом, вона встановлюється в розмірі 30% заробітку годувальника на кожного непрацездатного члена сім'ї, але не може бути нижче за 2/3 мінімальних пенсії по старості.
Максимум пенсії встановлений на рівні мінімального розміру пенсії по старості. З приведеного правила зроблені наступні виключення. На кожного непрацездатного члена сім'ї пенсія з нагоди втрати годувальника внаслідок військової травми призначається в розмірі мінімальної пенсії по старості. На кожну дитину, що втратила обох батьків, і дитину самотньої матері пенсія незалежно від заробітку годувальника встановлюється в полуторному розмірі мінімальної пенсії по старості. Пенсія з нагоди втрати годувальника виплачується в повній сумі незалежно від факту роботи і розміру заробітку, що отримується.
За загальним правилом, пенсія призначається від дня подачі заяви з всіма необхідними документами до органів соціального захисту населення. Однак, якщо звертання за нею пішло не пізніше 12 місяців від дня смерті годувальника, пенсія призначається з цього дня. Як правило, на всіх членів сім'ї, що мають право на пенсію, оформляється одна пенсійна справа. Але на вимогу будь-якого члена сім'ї (або його законного представника) його частка пенсії виділяється і виплачується окремо. Пенсія з нагоди втрати годувальника призначається на основі Закону РФ "Про пенсійне забезпечення батьків загиблих військовослужбовців, що проходила військову службу по заклику" кожному з батьків по досягненні батьком 55, матір'ю 50 років незалежно від того, чи перебували вони на утриманні загиблих (вмерлих) військовослужбовців, в розмірі мінімальної пенсії по старості. Ця пенсія може виплачуватися одночасно з пенсією по старості, по інвалідності, за вислугу років або з соціальною пенсією. Пенсійне забезпечення з нагоди втрати годувальника передбачене також Законом РФ "Про пенсійне забезпечення осіб, що проходила військову службу, службу в органах внутрішніх справ, і їх сімей". Вдови військовослужбовців, загиблих в Велику Вітчизняну війну, що не одружилися нову, мають право отримувати 2 пенсії - пенсію з нагоди втрати годувальника за загиблого чоловіка і трудову пенсію по старості, по інвалідності, за вислугу років або соціальну пенсію. Пенсійне забезпечення сімей, що втратили годувальника внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, здійснюється із застосуванням норм Закону РФ "Про соціальний захист громадян, що зазнали впливу радіації внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС".

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua