На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Виплати компенсаційного характеру - грошові виплати працівникам, що є частиною оплати труда. Покликані компенсувати підвищені витрати труда, шкоду, заподіяну здоров'ю і працездатності працівників, що здійснюють трудову діяльність в особливих умовах, коли вплив шкідливих або небезпечних виробничих чинників не перевищує нормативно допустимі. Надбавки і доплати компенсаційного характеру - державна гарантія оплати труда працівників, зайнятих на важких роботах, шкідливих роботах, роботах з небезпечними умовами труда, а також в місцевостях з особливими природно-кліматичними умовами (ст. 146 ТК РФ). Мінімальні розміри підвищення. ВИДАВЕЦЬ - по визначенню Закону РФ "Про засоби масової інформації" від 27 грудня 1991 р. "видавництво, інакша установа, підприємство (підприємець), що здійснює матеріально-технічне забезпечення виробництва продукції, засобу масової інформації, а також прирівняна до видавця юридична особа або громадянин, для якого ця діяльність не є основною або не служить головним джерелом доходу". ЕКСПОЗИЦІЙНА ПЛОЩА МАГАЗИНА - Сумарна площа викладення, показу і демонстрації товарів в торговому залі (Наказ Мінторга від 14 грудня 1995 р. N 80). Ділакторський Прокопій Олександрович - Ділакторський, Прокопій Олександрович - вологодский бібліограф (помер в 1910 р.). Завідував відділом за народною освітою в кадниковской (Вологодской губернії) земській управі. Надрукував историко-етнографічний збірник "Вологжанін", брав участь в організації в Вологде церковно-історичного музею. У "Петербургських Відомостях" Ділакторський вміщував нотатки про російських письменників. - Ср. "Історичний Вісник", 1911, № 1. Мова Посполітая - традиційне найменування польської держави в кінці XV - початку XVIII вв., що являло собою специфічну форму станової монархії на чолі з сеймом, що обирається королем. Зі часу Люблінської унії 1569 р. до 1795 р. - офіційна назва польско - литовської держави.

ПЕНСІЇ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ

державні щомісячні виплати, що встановлюються в зв'язку з тривалою підземною, іншою роботою з особливо шкідливими і важкими умовами труда, а також деякою інакшою професійною діяльністю. (Розділ V Закону РФ "Про державні пенсії в Російській Федерації"). Згідно із законом, передбачені умови, що визначають право на пенсію категорії громадян, зайнятих: на підземних і відкритих гірських роботах (ст. 78); роботою на судах флоту рибної промисловості, морського і річкового флоту (ст. 781); роботою в професійних аварійно-рятівних службах (ст. 782); роботою в цивільній авіації (ст. 79); педагогічною діяльністю в школах і інших установах для дітей (ст. 80); лікувальною і інакшою роботою з охорони здоров'я населення (ст. 81); творчою роботою на сцені в театрах і інших театрально-видовищних підприємствах і колективах (ст. 82). Як правило, право на пенсію за вислугу років виникає незалежно від віку, лише при наявності тривалого спеціального трудового стажу (вислуги років). Виключення складають деякі працівники цивільної авіації: пенсія в зв'язку з роботою по управлінню повітряним рухом і в зв'язку з роботою в інженерно-технічному складі по обслуговуванню повітряних судів встановлюється чоловікам - по досягненні 55 років, а жінкам - по досягненні 50 років. Право на пенсію пов'язане у них з наявністю відносно невеликої вислуги років і одночасно з наявністю 20-25-літнього загального трудового стажу.
Тривалість необхідної вислуги років для призначення пенсії розрізнюється в залежності від характеру роботи і може становити 15, 20,25 і 30 років. При цьому в деяких випадках жінки придбавають право на пенсію при меншій вислузі років, ніж чоловіки (флот, цивільна авіація), у інших разах вимоги вислуги років для чоловіків і жінок однакові (педагогічна діяльність, робота з охорони здоров'я населення, творча робота на сцені). Списки відповідних робіт (професій і посад), з урахуванням яких призначається пенсія, а в необхідних випадках також і правила числення вислуги і призначення пенсій затверджуються Урядом РФ по узгодженню з Пенсійним фондом РФ. Законодавець не передбачає можливості підсумовування робіт з різними умовами труда при визначенні права на пенсію за вислугу років.Для призначення пенсії за вислугу років не потрібно залишення роботи по спеціальності. Однак виплачується ця пенсія, як правило, при умові залишення роботи (служби), з урахуванням якої вона встановлена.
При виконанні іншої роботи пенсія виплачується в повній сумі незалежно від розміру заробітку, що отримується. Пенсійним законом було передбачене одне виключення з цього правила. Працівникам, зайнятим на підземних роботах і відкритих гірських роботах, пенсія за вислугу років виплачується в повній сумі незалежно від характеру роботи, тобто і у разі продовження роботи, з урахуванням якої така пенсія встановлена. У 1996 р. такі ж правила були встановлені для осіб, що мають право на пенсію в зв'язку з педагогічною діяльністю і в зв'язку з лікувальною і інакшою роботою з охорони здоров'я населення в сільській місцевості. За загальним правилом, пенсія за вислугу років встановлюється при вислузі, рівній необхідній для призначення пенсії, в розмірі 55% заробітку; за кожний повний рік вислуги зверх необхідної вона збільшується на 1%, але не перевищує 75% заробітки. Працівникам, зайнятим на підземних і відкритих гірських роботах, пенсія встановлюється в розмірі 75% заробітку. Особливі правила числення пенсії встановлені для деяких працівників цивільної авіації. Мінімальний і максимальний розміри пенсії за вислугу років визначаються так само, як і пенсії по старості. Максимум пенсії для льотного складу цивільної авіації встановлений на рівні 3,5 мінімальних розмірів пенсії.
Надбавки до пенсії за вислугу років не нараховуються, за винятком надбавки учасникам Великої Вітчизняної війни, не одержуючим одночасно з пенсією за вислугу років пенсії по інвалідності. Пенсії за вислугу років передбачені також Законом РФ від 12 лютого 1993 р. "Про пенсійне забезпечення осіб, що проходили військову службу, службу в органах внутрішніх справ, і їх сімей". Пенсія за вислугу років згідно з цим законом призначається особам, що мають на день звільнення зі служби вислугу на військовій службі і (або) на службі в органах внутрішніх років 20 років і більш. Особам, звільненим зі служби по досягненні граничного віку перебування на службі, за станом здоров'я або в зв'язку з організаційно-штатними заходами, пенсія за вислугу років призначається, якщо вони мають загальний трудовий стаж 25 календарних років і більш, з яких не менше за 12 років 6 місяців складає військова служба і (або) служба в органах внутрішніх справ, і якщо вони досягли на день звільнення 45 років (ст. 13). Згідно з Законом від 12 лютого 1993 р. призначаються пенсії за вислугу років співробітникам податкової поліції (див. ст. 17 Закону від 24 червня 1993 р. "Про федеральні органи податкової поліції"), а також прокурорам і слідчим, працівникам наукових і освітніх установ прокуратури РФ, що мають класні чини (п.4 ст. 44 Федерального закону "Про прокуратуру Російській Федерації" в редакції від 17 листопада 1995 р.). Згідно ст. 19 Закону від 31 липня 1995 р. "Про основи державної служби Російської Федерації" державний службовець має право на отримання пенсії за вислугу років, що призначається згідно з федеральним законом.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua