На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

НЕЗАЛЕЖНА ЕКСПЕРТИЗА УМОВ ТРУДА - комплексна оцінка незалежними від державних органів фахівцями (експертами) стану ут на робочих місцях в організації. у відповідності зі ст. 370 тК Рф право проведення н. е. у. т. надано профспілковим інспекторам труда, уповноваженим (довіреним) особам по від професійних союзів. Порядок проведення н. е. у. т. визначається відповідними положеннями про профспілкові інспекції труда або спеціальними положеннями об н. е. у. т., що затверджуються общероссийскими професійними союзами і їх об'єднаннями. За результатами н. е. у. т. незалежні експерти складають акт про проведення н. е. у. т. або. ГОНЧАРЕНКО Владлен Ігнатьевич - (р. 1931), доктор юридичних наук, професор Київського гос. університету, заслужений діяч науки і техніки України.Область наукових досліджень - криміналістична техніка і судова експертиза. Осн. труди: Науково - технічні засоби в слідчій практиці. ДО., 1984; Лазери в криміналістиці і судових експертизах. ДО., 1986 (в соавт.). ИНДОССАЦИЯ (ІНДОСУВАННЯ) - передача ордерного паперу по індосаменту. Включає здійснення індосамента, напис про таке і передачу (вручення) паперу набувальнику. Каменецкий Тіт Олексійович - Каменецкий (Тит Олексійович, 1790 - 1844) - ад'юнкт географії і статистики в Московському університеті (1816 - 1824), викладач і директор московського комерційного училища (з 1818 р.), автор кращого в свій час підручника з географії ( "Коротке загальне землеописание... на користь дітей", М., 1819; 5-е изд., 1827), "Огляди найважливіших подій і змін, що відбулися в московському комерційному училищі в першу 20-летие від початку установи його" (М., 1832) і інші. МОБІЛІЗАЦІЯ - приведення будь-кого або чого-небудь в активний стан, зосередження сил і коштів для досягнення якої-небудь мети. Переклад збройних сил держави, існуючих в мирний час, на організацію і склад військового часу. Може бути загальною, що охоплює всі збройні сили, і часткової, тільки їх частини, що стосується.

Підліткової злочинності психологія

ППП виявляється, передусім, у високому динамизме підліткових кримінальних виявів, зростанні питомої ваги підліткової злочинності в загальній злочинності і зростанні коефіцієнта злочинності (частки кримінальних підлітків в загальній підлітковій популяції). При цьому приріст злочинності неповнолітніх обганяє приріст злочинності средли інших вікових популяцій населення, що свідчить об її інтенсивну криминализации. Знижується нижня вікова межа залучення підлітків до злочинного образу життя. Крива зростання підліткової злочинності має добові, тижневі і сезонні "списи" і спади. На протязі доби найбільша кількість злочинів здійснюється у вільне від навчання і роботи час (після 15.00), при цьому добовий "пік" доводиться на 21-22 години. Тижневий "пік" падає на передвихідні, вихідні і святкові дні. Сезонні "списи" зростання підліткової злочинності спостерігаються в канікулярний час, початку учбового року, а також в кінці лютого - початок березня.
Злочинність неповнолітніх носить яскраво виражені груповий характер, в чому виявляється така вікова особливість як прагнення до емансипації від впливу дорослих, слідство реакції групування з однолітками, схильності до соціального ризику, отримання морального, психологічного, фізичного і матеріального захисту в групі від домагань навколишніх. У групі підліток отримує можливість для реалізації своїх прагнень до самоствердження, компенсації ущербности, що випробовується ним в офіційній сфері відносин. Підлітки об'єднуються в кримінальні групи на основі спільних кримінальних інтересів під впливом кримінального лідера, задаючого такій групі програму кримінальної діяльності. Такі групи виникають і стихійно шляхом переростання законопослушной або девіантної групи в групу кримінальну. Перший тип груп частіше за все стає філіали організованої злочинності. Другий тип поповнює ряди так званої вульгарної злочинності. У цих групах як группообразующего чинник спочатку виступає вживання алкоголю, токсичних речовин, а потім і наркотиків. Після здійснення першого злочину роль группообразующего чинника починає грати кримінальна діяльність. ППП виявляється в тісному зв'язку кримінальних виявів підлітків з модою, на якій вона і паразитує. Ця мода буває пов'язана з вибором матеріальних об'єктів кримінального посягання (грошей, автомашин, комп'ютерів і т.п.), образу життя (занять спортом, сексом, захоплення порнографією, способу проведення відпочинку і т.п.), способів здійснення злочинів, виявів особливої жорстокості до жертви, виникнення нових видів злочинного промислу (торгівлі "живим товаром", наркобізнесу, торгівлі зброєю, рекету, захвата заложників, телефонного тероризму і інш.). У підліткових групах, вхідних до складу організованої злочинності, знаходить вияв і моду на здоровий образ життя, відмову від куріння, заборону на вживання алкоголю, наркотиків і токсичних речовин, заняття престижними видами спорту (тенісом, плаванням і інш.). ППП багато в чому залежить від регіональних і національних особливостей груп, що формуються. З виходом підліткової злочинності на міжнародну арену вона все більш набуває інтернаціонального характеру.
Життя і злочинна діяльність підліткових кримінальних співтовариств регулюється законами кримінального світу і кримінальними традиціями (див. Норми кримінального світу). Для втягування підлітків в кримінальну діяльність кримінальними групами використовується великий набір психологічних коштів: уявне заступництво і захист від домагань інших груп, розпалювання прагнення наживи, низовинних почуттів і потреб, залучення в азартну гру, психологічне і фізичне примушення, шантаж, спекуляція на почуттях товариства, дружби, честі і злодійського достоїнства, глуму, гумор, ради, спекуляція на почуттях сміливості, героїзму і т.п. При появі в кримінальних групах зброї істотні зміни зазнає групова психологія: зростає почуття упевненості групи, підвищується її агресивність, від демонстрації своєї сили і зброї, що є група негайно переходить до його практичного застосування, чим і пояснюється підвищена небезпека озброєних підліткових груп кримінальних. У групових сексуальних злочинах мотивація задоволення статевої потреби відходить на другий план, особливу значущість придбаває віковий мотив самоствердження, демонстрації своїх чоловічих можливостей, психічне зараження, наслідування більш досвідченим в сексуальному відношенні членам групи, опір або неадекватна поведінка жертви злочинного посягання, зухвалий груповий азарт. На ППП все більший вплив надає підліткова проституція і заняття підлітків сутенерством. Неповнолітні повії стають об'єктами злочинного посягання, групових згвалтувань або на них паразитує величезна надбудова злочинного світу. З іншого боку вони самі нерідко є суб'єктами здійснення злочинів (усипляють і оббирають клієнтів; заманюють їх в пастку, де їх піддають рекету групи кримінальні, контролюючі проституцію в даному районі і т.п.). Значну частку серед неповнолітніх складають обличчя з психічними аномаліями, із затримками в психічному розвитку.
(В.Ф. Пірожков, А.Г Павленко)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua