На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Правові поняття - словесні, концентровані формулювання думки як спосіб відображення типового або конкретного явища, стану або процесу в загальному предметі юридичної науки, як підсумок, здобутих наукових знань про них. Вони виражаються термінами в словах або словосполученнях (наприклад, "право", "норма права", "правопорушення") і мають сувору логічну характеристику з виділенням як загальних, так і особливих ознак. Правові поняття складають собою опорні, базові пункти юридичної науки і практики, узагальнюють її понятійний апарат. У формальному аспекті правові поняття поділяються в залежності від своєї істоти на. КАПІТАН - (позднелат. capitaneus) - офіцерське звання в збройних силах більшості держав. З'явилося в середні віки у Франції; в Росії - в 16 в. (для іноземних офіцерів). У СРСР було введено з 1935 р. У ВМФ Російській Імперії, СРСР і РФ існували (існують) звання К. 1 -го, 2-го, 3-го рангів і капітан-лейтенант, відповідні званням полковник, підполковник, майор і К. в сухопутних військах. ЗУСТРІЧНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ - транспортування вантажів, товарів одного і того ж вигляду у зустрічних напрямах, що може бути свідченням нераціональної організації перевезень. ВСЕРОСІЙСЬКА НАДЗВИЧАЙНА КОМІСІЯ З ЛІКВІДАЦІЇ НЕПИСЬМЕННОСТІ (ВЧКЛБ) - при Наркомпросс РСФСР, керувала в 1920-30 навчанням безграмотних і малограмотних. Освічена СНК РСФСР 19 червня 1920 для виконання прийнятого 26 грудня 1919 декрету про ліквідацію неписьменності населення від 8 до 50 років. Допомогу комісії надавало суспільство "Геть неписьменність" (1923-36). МАЙДАРИ ХУРАЛ - ламаистский храмовий свято в честь будда Майтреї (монг. Майдарі). Відмічається в літні місяці. У дацанах, спеціальних храмах, споруджувалися гігантські статуї Майтреї (один з найбільш популярних бодхисатв, грядущий Будда). Прихід Майтреї на землю повинен привести до всесвітньої перемоги буддизму.

КАПЕРСТВО

(гол. kapen - захоплювати судно; стягнути, стягнути, украсти і kaper - злодій) - 1) в широкому значенні і розмовне - морський розбій, то ж, що і корсарство або піратство; 2) в міжнародному праві - міжнародний делікт, що виражається в умисних діях по захвату, розграбуванню і знищенню судами, належними приватним особам, з дозволу уряду держави прапора, комерційних ворожих судів або судів нейтральних країн, що здійснює морські перевезення вантажів і (або) пасажирів на користь якої-небудь воюючої сторони.
Що склався в період середньовіччя (XII-XIII вв.) практика залучення приватних судів до морської війни особливо широке поширення отримала з XVI в. по початок XIX в. Ця практика перебувала у видачі авантюристам-претендентам відповідних патентів - каперских свідчень на право участі у військово-морських операціях на стороні держави патентодателя. К. використовувалося переважно європейськими державами у відсутність (при недоліку) військово-морських флотів. Наприклад, виданий в 1720 р. в Російській Імперії Статут морський містив наступне визначення поняття "капер": "Торгове морське судно, озброєне і що шкодить ворогу з дозволу уряду, тобто морський партизан". Наявність вказаного патенту гарантувала каперам недоторканість їх судів при зустрічі з кораблями дружніх країн, а у разі полонення ворожими кораблями - статус військовополонених.
Зберігаючи правове положення приватних осіб, капери, проте, були зобов'язані підкорятися верховному командуванню держави прапора і могли виконувати свою місію лише під час війни і тільки по відношенню до судів держави (держав), що знаходилася в стані війни з країною, що видала каперское свідчення. Капери повинні були дотримувати закони і звичаї морської війни, порушення яких загрожувало позбавленням патенту або відмовою в його продовженні, а також вельми суворим карним покаранням.
Вважалося, що капер, управомоченний державою прапора на застосування сили, не повинен розглядатися як пірат, навіть у разі здійснення ним насильних дій проти нейтральних судів, а відповідальність за такі інциденти лягає на государство-принципала. У зв'язку з цим виникала проблема визначення національної приналежності каперов: під час франко-мексиканської війни в 1839 р. Франція заявила, що буде відносити до категорії піратських ті з каперских судів, що діяли під прапором Мексіки, капітани і, принаймні, 2/3 членів екіпажів яких не є мексиканськими підданими по народженню; в свою чергу мексиканський президент в 1846 р. поставив питання про те, чи потрібно вважати піратськими судна, капітани яких володіють патентами на До., придбаними не в Мексіці, а за межею.
По мірі становлення і кількісного зростання військово-морських флотів До., що показало свою ефективність як засіб морської війни (наприклад, тільки в період з 1756 по 1760 р. французькими каперами було захоплено 2500 англійських судів), стало, проте, відмирати і було формально скасовано прийняттям на Паріжськом мирному конгресі 4 (16) квітня 1856 р. Декларації про морську війну, де вказувалося: "Каперство є і залишається знищеним" (п. 1). У цьому акті, направленому на захист міжнародного торгового мореплавства, говорилося також, що "Уряди уповноважених, що підписалися зобов'язуються довести цю Декларацію до зведення держав, не покликаних брати участь в Паріжськом конгресі, запросивши їх до її прийняття". Учасники Декларації (спочатку - Великобританія. Пруссия. Росія. Сардінія, Туреччина, Франція, а пізніше - Аргентина, Бельгія, Бразілія, Гаїті, Гватемала, Греція, Данія, Нідерланди, Норвегія, Перу, Португалія, Сполучені Штати Північної Америки, Уругвай, Швеція, Іспанія і Японія) виразили упевненість в тому, що її положення "будуть прийняті всіма з вдячністю".
З встановленням заборони на К. пов'язані і положення VII Гаагської конвенції про звертання торгових судів в судна військові (1907), що передбачає, що для наділення комерційних судів правомочністю комбатантов необхідне дотримання наступних умов: а) постановка судна під пряму владу, безпосередній контроль і відповідальність держави прапора; б) придання капітану статусу державного службовця відповідної країни; в) підкорення самого судна і всіх членів його екіпажу вояцькій дисципліні; г) наявність у судна зовнішніх відмітних ознак військових судів, плаваючих під тим же прапором; д) безумовне і всеосяжне виконання таким судном вимог законів і звичаїв морської війни.
Ще одне свідчення широкого міжнародного визнання протиправності "Нейтральне судно конфіскується і взагалі зазнає тих наслідків, яких воно підлягало б, якби було ворожим торговим судном: а) коли воно бере пряму участь у військових діях; б) коли воно знаходиться під начальством і контролем особливої особи, вміщеної на судно ворожим урядом; в) коли воно зафрахтоване цілком ворожим урядом".
К. потрібно відрізняти від піратства і рейдерства, причому під останнім розуміється участь у виконанні військових операцій судна, що перебуває на державній службі, внесеного в реєстр військових судів і що має як головна задача не захват і розграбування ворожих судів, а виведення їх з ладу, знищення.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua