На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Професіонально-психологічні знання - Зведення з області ЮП, що стали надбанням свідомості, пам'яті і регуляторами в професійній діяльності співробітника. Це знання певного об'єму загальних положень ЮП і конкретних відомостей по психології здійснюваної діяльності; система знання, що поєднує психологічну фундаментальність і професійну адресность, теоретичность і практичність. Корисність знань підвищується, коли вони професіонально і практично осмислені співробітником, оцінені як конструктивні для здійснюваної ПД, якщо в їх системі є і операциональні знання - конкретні відомості про способи застосування знань, за допомогою яких можна. ЮРИДИЧНИЙ АКТ - 1) складений в передбаченому законом порядку офіційний письмовий документ, породжуючий певні правові наслідки, що створює юридичний стан і направлений на регулювання суспільних відносин. Ю.а. може містити общенормативні або індивідуальні розпорядження; 2) така правомірна дія, яка спеціально здійснюється суб'єктом права з метою створення, зміни або припинення певних правовідносин. ЗАВЛЕКАЛОЧКА - (англ. kicker) (сленг.) - додаткова приваблива умова облігаційної позики для підвищення його привабливості у інвесторів, наприклад конвертованість в інші папери, додаткові права. БАЛТІЙСЬКЕ МОРЕ - (інш.. Варязьке море), внутриматериковое море Атлантичного океану, у берегів Північної і Середньої Європи. Російські гидрографические і картографічні роботи почалися в Фінській затоці в н. XVIII в. У 1738 Ф.І. Соймонов видав атлас Балтійського моря, складений по російським і іноземним джерелам. У сірок. XVIII в. багаторічні дослідження в Балтійському морі проводив А.І. Нагаєв, який склав докладну лоцію. Перші глибоководні гидрологические дослідження в сірок. 1880-х були виконані С.О. Макаровим. БУДНИЙ Симон - (1530-93), просвітник, один з керівників реформационного руху в Білорусії і Литві. Організатор друкарні в Несвіже, де видав на білоруській мові "Катехізис" (1562) і інші книги. Був знайомий з Іваном Федоровим, П.Т. Мстіславцем. Йому адресовані деякі послання старця Артемія. Зазнавав переслідування.

БІРЖА ТОВАРНА

- регулярно діюча організація, в приміщенні якої здійснюються операції купівлі-продажу масових взаємозамінних товарів зі стандартними якісними показниками (про появу Б.т. див. Біржа).
На перших порах біржові торги проводилися в готелях і торгових дворах, де збиралися купці і причетні до торгівлі особи для ведіння переговорів і висновку операцій. По мірі збільшення розмірів операцій біржі починають розміщуватися в спеціально обладнаних будівлях. Біржі переходять до торгівлі певними видами товарів, встановлюється їх предметна спеціалізація. Складаються і закріпляються властиві тільки біржі правила проведення торгів.
У XX в. центрами біржової торгівлі стають США, Великобританія і Японія. Американські і японські Б.т. спеціалізуються переважно на сільськогосподарській продукції, англійські - на кольорових металах і енергоносіях, хоч ця спеціалізація не носить суворого характеру.
У залежності від кола учасників торгів розрізнюють міжнародні, регіональні і національні біржі. Міжнародні Б.т. обслуговують потреби усього світового ринку, ціни, що складаються на них відображають коливання попиту і пропозиції в багатьох країнах. Регіональні біржі обслуговують ринки декількох країн. Національні - орієнтовані на ринок своєї країни і нерідко внаслідок митних обмежень не допускають участі в торгах іноземних осіб.
Б.т. в РФ - юридична особа, що засновується на основі членства фізичних і юридичних осіб, причому розмір частки кожного учасника в статутному капіталі не може перевищувати 10%. Б.т., що Є освічені переважно у вигляді ЗАТ. Для здійснення діяльності біржа зобов'язана отримати відповідну ліцензію. Законодавчий дозвіл створення бірж не супроводився організаційною і економічною допомогою в налагодженні їх діяльності. Крім того, російські Б.т. сприйняли основні недоліки, які були властиві дореволюційним біржам. Все це в умовах стагнації економіки привело до швидкого занепаду бірж. У 1997 р. регулярні торги проводилися лише на 25-30 біржах. Об'єми продажу, що здійснюється на них були незначні.
За рубежем на Б.т. здійснюються систематичні торги масовими сировинними і сільськогосподарськими товарами. Товари, повністю або що частково реалізовуються через біржі, називають біржовими. Число таких товарів коливається. Якщо на початку XX в. їх було більше за 200 видів, то до середини віку поменшало до 50, а до 90-м рр. збільшилося приблизно до 70. Так, з числа біржових товарів випали вугілля і чорні метали, майже припинилася ніколи значна торгівля вовною. При цьому разом із зростанням об'ємів продажу в біржовий оборот виявилися залучені пиломатериали, концентрат апельсинового соку, дорогоцінні метали.
Біржові товари характеризуються родовими ознаками, однаковим рівнем якості, на основі якого складається базисний сорт, марка, є взаємозамінними. Це дозволяє продавати і купувати товар на Б.т. без пред'явлення його до огляду. Правилами допускається постачання товару більше за високий або більш низький сорт проти базисного з премією або знижкою, визначуваною біржею. Крім того, встановлюється мінімальний розмір належної продажу кількості товару (біржова одиниця), якому повинна бути кратна кожна і купована партія, що продається. Дотримання таких вимог дає можливість ліквідувати зустрічні зобов'язання, здійснювати ф'ючерсні операції, опціони, здійснювати хеджування контрактів. Внаслідок стандартизації змісту контрактів, формалізації правил торгів, використання коштів електронного зв'язку незмірно зростає швидкість здійснення біржових операцій. Об'єми операцій з окремими товарами на Б.т. перевищують реальні обсяги виробництва і закупівель цих товарів.
Б.т. традиційно поділяють на два вигляду: універсальні і спеціалізовані. Висновок контрактів на Б.т. здійснюють члени біржі. Вони можуть здійснювати операції за свій рахунок і в своїх інтересах. Однак основну масу операцій здійснюють посередники, виконуючі доручення клієнтів на купівлю і продаж контрактів, - брокери. Брокерські фірми, працюючі на великих Б.т., створюють широкі мережі периферійних відділень і філіали, які залучають до біржових торгів значне число учасників товарного ринку.
Біржові правила забезпечують відкрите і вільне здійснення операцій на основі рівних умов для учасників. Стабільність правил сприяє чесній і впорядкованій торгівлі. Котировання цін, що Щодня проводяться з обов'язковою їх публікацією друкується дозволяють Б.т. впливати на формування цін на товарних ринках. Біржові ціни широко використовуються як основа розрахунків у позабіржових торгових відносинах. У ринковій економіці Б.т. є точним інструментом визначення балансу попиту і пропозиції, виробітку обгрунтованих цін на сировинні ресурси, а через це - на величезне число видів похідних товарів.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua