На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ФОРМИ ПІДПРИЄМНИЦТВА - У Республіці Білорусь допускаються наступні форми підприємницької діяльності: 1. приватне підприємництво, здійснюване суб'єктами підприємництва на основі своєї власності або на основі майна, отриманого і що використовується на законній основі; 2. колективне підприємництво, здійснюване підприємцями на основі колективної власності або на основі майна, отриманого і що використовується на законній основі. Підприємництво може здійснюватися без утворення юридичної особи і з утворенням юридичної особи, без використання найманого труда і з використанням найманого труда. Особливою формою. НІКЧЕМНА ОПЕРАЦІЯ - в цивільному праві операція, що не відповідає обов'язковим вимогам закону; є недійсною з моменту висновку незалежно від визнання її такої судом. Нікчемними є операції, не відповідні закону або інакшим правовим актам, явно противні інтересам правопорядку і моральності, уявні і удавані операції; будь-які операції, довершені недієздатною особою. Див. також Операція. ЄГЕР - (від ньому. Jager - мисливець) - посадова особа в мисливських господарствах Росії; фахівець-мисливець, обслуговуючий мисливців-аматорів. Контролює дотримання правил природокористування і законів про полювання. Захарій Рітор (Схоластик) - монофизитский церковний історик. Народився в 70-х рр. V в., помер біля 553 р. Дістав освіту в Александрії і Беріть, служив в Константінополе. Написав монофизитскую апологетичну "Церковну історію", присвятивши її розділу монофизитской церкви патріарху Севіру. Ця робота збереглася в сірійському перекладі в складі великої компіляції. До кінця життя Захарій звернувся в Православ'я і зайняв єпископську кафедру в місті Мітілена на острові Лесбос.  . Геба (Гебея) - в міфах древніх греків богиня юності, дочка Зевса і Гери. На Олімпі у палаці Зевса на бенкетах богів Геба виконує обов'язки виночерпия (пізнє перейшли до Ганімеду). Після обожнювання Геракла Геба була віддана йому в дружини як нагорода за його подвиги. У міфах древніх римлян їй відповідає Ювента.

ГАРАНТІЙНИЙ ТЕРМІН

- період часу, протягом якого боржник (продавець або виконавець)забезпечує кредитору (покупцю, замовнику) відповідність товару (проданої речі) або результату роботи встановленим вимогам до їх якості. Г.с. застосовується в договорах купівлі-продажу і підряду (включаючи, їх різновиди) відносно продукції, призначеного для тривалого використання або зберігання.
Г.с. встановлюється договором між сторонами. Він також може бути визначений законом, інакшим правовим актом, наприклад стандартом на відповідний товар. Згідно з ст. 722 ГК РФ для робіт, що виконуються за договором підряду, Г.с. може бути встановлений законом, інакшим правовим актом, договором підряду або звичаєм ділового обороту. Сторони в договорі мають право передбачити більш тривалий Г.с. в порівнянні з встановленим стандартом або інакшим правовим актом.
Якщо Г.с. встановлений законом, інакшим правовим актом, в тому числі обов'язковим для виготівника стандартом на товар, то він застосовується незалежно від того, чи передбачений Г.с. договором між продавцем і покупцем. Про наявність встановленого Г.с. на товар продавець зобов'язаний указати в документах, що передаються покупцю, що відносяться до товару (технічний паспорт, гарантійний талон і т.п.).
У ситуації, коли передбачений договором Г.с. складає менше за 2 років і нестачі товару виявлені покупцем після закінчення Г.с., але в межах 2 років від дня передачі товару покупцю, продавець несе відповідальність, якщо покупець доведе, що недоліки виникли до передачі товару покупцю або по причинах, виниклих до цього моменту (ст. 477 ГК РФ). Г.с. на комлектуючий вважається рівним Г.с. на основний виріб. Якщо на комлектуючий виріб в договорі встановлений Г.с. більшої тривалості, ніж на основний виріб, то вимоги з приводу виявлених нестач цього виробу можуть заявлятися незалежно від витікання Г.с. на основне. Г.с. починає течу з моменту передачі товару покупцю, якщо інакше не передбачене договором. За загальним правилом Г.с. продовжується на час, протягом якого товар не міг використовуватися через виявлені в йому недоліки, але при умові. що продавець був сповіщений в необхідний термін. Якщо нестачі товару виявлені протягом встановленого Г.с., покупець має право пред'явити продавцю відповідні вимоги. По своєму вибору покупець може зажадати від продавця: пропорційного зменшення купованої ціни; безвідплатного усунення нестач товару в розумний термін; відшкодування своїх витрат на усунення нестач товару. У разі істотного порушення вимог до якості товару (виявлення незмінюваних або недоліків, що виявляються неодноразово і т.п.) покупець має право по своєму вибору відмовитися від виконання договору і зажадати повернення сплаченої за товар грошової суми або ж зажадати заміни товару іншим відповідним договору. У відносинах між організаціями вказані вимоги пред'являтися не можуть, якщо постачальник, що отримав повідомлення покупця про нестачі поставлених товарів, без гаяння часу замінить їх товарами належної якості. Виконання обов'язків, пов'язаних з виявленням недоліків в товарі, що має Г.с., не звільняє продавця (підрядчика: особа, що робить послуги) від встановленої законом і договором відповідальності перед покупцем за продаж товарів неналежної якості.
Від Г.с. потрібно відрізняти терміни придатності (для товару) і служби (для результату роботи). Термін придатності встановлюється законом, інакшими правовими актами, обов'язковими вимогами державних стандартів або іншими обов'язковими правилами і означає термін, після закінчення якого товар вважається непридатним для використання за призначенням. Згідно ст. 5 Закону РФ від 7 лютого 1992 р. № 2300-1 "Про захист прав споживачів" термін придатності в обов'язковому порядку встановлюється виготівником (виконавцем) на продукти харчування, парфюмерно-косметичні товари, медикаменти, товари побутової хімії і інакші подібні товари (роботи), перелік яких затверджується Урядом РФ. Термін служби означає період, протягом якого виготівник (виконавець) зобов'язується забезпечувати споживачу можливість використання товару(роботи) за призначенням і нести відповідальність за істотні недоліки, виниклі з його вини. Виготівник(виконавець)зобов'язаний встановлювати термін служби товару (роботи) тривалого користування, які після закінчення певного періоду можуть представляти небезпеку для життя, здоров'я споживача, заподіювати шкоду його майну або навколишньому середовищу. Перелік таких товарів (робіт) також затверджується Урядом РФ.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua