На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

САМОСТІЙНІСТЬ СИСТЕМИ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ СУБ'ЄКТА РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ - конституційний принцип, відповідно до якого система органів державної влади республік, країв, областей, міст федерального значення, автономної області, автономних округів встановлюється суб'єктами РФ самостійно. Даний принцип означає право суб'єктів РФ самостійно визначати систему органів державної влади в регіоні, встановлювати їх статус, найменування, порядок формування, компетенцію і інш. У той же час дія принципу самостійності обмежена положенням Конституції РФ (ч. 1 ст. 77) про те, що організація і діяльність органів державної влади суб'єктів РФ повинні відповідати. Гас - суміш углеводородов, що отримується при прямій перегонці нафти; прозора рідина. Застосовується як паливо для авіаційних реактивних двигунів, горючий компонент рідкого ракетного палива, горюче при випаленні скляних і фарфорових виробів, для побутових нагрівальних і освітлювальних приладів і в апаратах для різання металів, як розчинник і як сировина для нафтопереробної промисловості. Див. Також нафта і нафтопродукти. ВАРРАНТ ПІДПИСНИЙ - цінний папір, який випускається разом з облігацією або акцією привілейованою і дає її власнику право купити певне число звичайних акцій того ж емітента. Ведров Володимир Максимович - Ведров Володимир Максимович - історик (1824 - 1892). По закінченні курсу на історико-філологічному факультеті СПб. університету за дисертацію: "Життя афинского олігарха Крітія" (СПб., 1848), отримав міру магістра. Недовго був професором історії в Казанськом університеті, пізніше - цензором в Москві і С.-Петербурге. Напечал ще "Похід афинян в Сицилію і облога Сиракуз" (СПб., 1857) і ряд статей в "Трудах Московського археологічного суспільства". Велічко - Велічко. - Існує цілий ряд дворянських родів Велічко шляхетского походження, з яких найбільш древні роди записані в VI частині родовідних книг губерній: Виленской, Ковенської, Мінської і Могильовської. Одного роду, ймовірно, і Велічко, записаним в VI частині родовідних книг Київської і Полтавської губерній. В. Р-в.

ІНЖЕНЕР ЗА ЯКІСТЮ

Посадові обов'язки. Забезпечує виконання завдань по підвищенню якості продукції, що випускається, робіт (послуг), що виконуються, здійснює контроль за діяльністю підрозділів підприємства по забезпеченню відповідності продукції, робіт (послуг) сучасному рівню розвитку науки і техніки, вимогам споживачів на внутрішньому ринку, а також експортним вимогам і інш. Бере участь в розробці, вдосконаленні і впровадженні системи управління якістю, створенні стандартів і нормативів якісних показників, контролює їх дотримання. Аналізує інформацію, отриману на різних етапах провадження продукції, робіт (послуг), показники якості, що характеризують і продукцію, що випускається, що розробляється, роботи (послуги) і вживає заходів по запобіганню випуску продукції, провадження робіт (послуг), не відповідної встановленим вимогам. Розглядає і аналізує рекламації і претензію до якості продукції, роботи (послуг), готує висновки і веде переписку за результатами їх розгляду. Вивчає причини, зухвалі погіршення якості продукції (робіт, послуг), випуск браку, бере участь в розробці і впровадженні заходів щодо їх усунення. Готує висновку про відповідність якості що поступають на підприємство сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комлектуючий виробів стандартам, технічним умовам і оформляє документи для пред'явлення претензій постачальникам. Вивчає передовий вітчизняний і зарубіжний досвід з розробки і впровадження систем управління якістю. Бере участь в створенні стандартів підприємства по управлінню якістю, в роботах по підготовці продукції до сертифікації і атестації, в підготовці заходів, пов'язаних з впровадженням стандартів і технічних умов на продукцію, що випускається підприємством, а також в розробці і впровадженні найбільш довершених систем і методів контролю, що передбачає автоматизацію і механізацію контрольних операцій і створення необхідних для цих цілей коштів, в тому числі коштів неруйнуючого контролю. Бере участь в розробці методик і інструкцій по поточному контролю якості робіт в процесі виготовлення продукції, у випробуваннях готових виробів і оформленні документів, що засвідчують їх якість. Розробляє і організує виконання заходів щодо результатів державного нагляду, міжвідомчого і позавідомчого контролю за впровадженням і дотриманням стандартів і технічних умов за якістю продукції, підготовкою продукції до сертифікації і атестації. Веде облік і складає звітність про діяльність підприємства по управлінню якістю продукції.
Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, методичні і нормативні матеріали по управлінню якістю продукції; систему державного нагляду, міжвідомчого і відомчого контролю за якістю продукції; технологічні процеси і режими виробництва; основні технологічні і конструктивні дані продукції, що випускається; діючі в галузі і на підприємстві стандарти і технічні умови; види виробничого браку, методи його попередження і усунення; порядок пред'явлення і розгляди рекламацій за якістю сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комлектуючий виробів і готової продукції; вимоги, що пред'являються до технічної документації, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комлектуючий виробам і готовій продукції, системи, методи і кошти контролю їх якості; правила проведення випробувань і приймання продукції; порядок підготовки промислової продукції до сертифікації і атестації; організацію обліку, порядок і терміни складання звітності про якість продукції; основи економіки, організації виробництва, труда і управління; основи трудового законодавства; правила і норми охорони труда.
Вимоги до кваліфікації.
Інженер за якістю I категорії: вища професійна (технічне) освіта і стаж роботи в посаді інженера за якістю II категорії не менше за 3 років.
Інженер за якістю II категорії: вища професійна (технічне) освіта і стаж роботи в посаді інженера за якістю або інших інженерно - технічних посадах, що заміняються фахівцями з вищою професійною освітою, не менше за 3 років.
Інженер за якістю: вище професійне (технічне) утворення без пред'явлення вимог до стажу роботи або середня професійна (технічне) освіта і стаж роботи в посаді техніка I категорії не менше за 3 років або інших посадах, що заміняються фахівцями зі середньою професійною (технічним) освітою, не менше за 5 років.
 

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua