На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ВАЛЮТА - грошова одиниця, лежача в основі грошової системи країни. Разлічают В. по приналежності її тій або інакшій країні (В. радянська, В. іноземна: китайська, польська, французька, швейцарська і т. д.) і по характеру грошової системи (В. золота, В. срібна, В. паперова). У вексельному праві В. векселя означає вексельну суму. Валюта СРСР - рубель, рівний 100 копійкам. По постанові Ради Міністрів СРСР, опублікованій 1 березня 1950 р., рубель рівний 0,222168 г чистого золота. Згідно з цією ж постановою, в зв'язку з підвищенням купівельної сили рубля і знеціненням В. капіталістичних країн, курс рубля у відношенні. Учасники лісових відносин - РФ, суб'єкти РФ, муніципальні освіти, громадяни і юридичні особи; від імені РФ, суб'єктів РФ, муніципальних освіт в лісових відносинах беруть участь відповідно органи державної влади РФ, органи державної влади суб'єктів РФ, органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень, встановлених нормативними правовими актами. НАШАТИРНИЙ СПИРТ - водний розчин аміаку, звичайне 10 %-й; прозора летуча рідина з різким запахом; володіє лужними властивостями. Застосовують у виробництві соду, в медицині. Боу-стріт, сищики з - Боу-стріт, сищики з (Bow Street Runners), перше поліцейське формування при гл. карному поліцейському суді на Боу-стріт в Лондоні. Створено суддею-магістратом (і письменником) Генрі Філдінгом в 1740-е рр. У обов'язку сищиків поліцейського суду входили вручення судових розпоряджень і розшук. Своїми умілими діями заслужили визнання населення, злочинці їх боялися і поважали. Припинили існування як самостійну службу в 1829 р. в зв'язку з створенням лондонської Столичної поліції. ДЕРИБАС, де Рібас Іосиф (Осип) Михайлович - (1749-1800), адмірал (1799). З іспанських дворян. З 1772 на російській службі. Учасник російсько-турецької війни 1787-91, штурму Ізмаїла. Керував будівництвом порту і міста Одеса.

ОБОВ'ЯЗКОВЕ СТРАХУВАННЯ

- форма страхування, виникаюча внаслідок закону. У відповідності зі ст. 935 ГК РФ обов'язок страхувати покладається на облич, вказаних в законі (страхувальників), і включає страхування життя, здоров'я або майна інших певних в законі осіб на випадок спричинення шкоди цим благам; ризику своєї цивільної відповідальності, яка може наступити внаслідок спричинення шкоди життя, здоров'ю або майну інших осіб або порушення договорів з іншими особами. Обов'язок страхувати своє життя або здоров'я не може покладатися на громадянина згідно із законом. Держава встановлює О.с. в тому випадку, коли захист тих або інакших об'єктів пов'язаний з інтересами не тільки окремих страхувальників, але і всього суспільства. При цьому страхувальник зобов'язаний вносити страхові внески або за свій рахунок, або за рахунок особи, на користь якого проводиться страхування (це відноситься тільки до пасажирів), або за рахунок коштів відповідного бюджету. О.с. проводиться на основі відповідних законодавчих актів, в яких передбачені: перелік об'єктів, належних страхуванню; об'єм страхової відповідальності; рівень (норми) страхового забезпечення, основні права і обов'язки сторін, що беруть участь в страхуванні; порядок встановлення тарифних ставок страхових платежів і т.п. Закон визначає коло страхових організацій, яким поручається проведення О.с.
Принцип обов'язковості найбільш широко застосовується в майновому страхуванні. Згідно п. 3 ст. 935 ГК РФ в ряді випадків, передбачених в законі або у встановленому ним порядку, на юридичних облич, що мають в господарському ведінні або оперативному управлінні майно, що є державною або муніципальною власністю, може бути покладена обов'язок страхувати це майно. Обов'язкове особисте страхування включає: а) страхування особистості працівників ядерних установок і інакших аналогічних підприємств, а також деяких інших осіб від ризику радіаційного впливу за рахунок власників або власників (користувачів) об'єктів використання атомної енергії; б) страхування пасажирів, здійснюване шляхом висновку договорів між перевізниками і страхувальниками за рахунок пасажирів і стягування страхового внеску при продажу квитка; в) державне (за рахунок відповідного бюджету) страхування військовослужбовців, громадян, покликаних на військові збори, облич рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, працівників державної податкової служби і податкової поліції, суддів, всіх співробітників кадрового складу органів зовнішньої розвідки і органів державної безпеки; г) страхування за рахунок наймача осіб, працюючих по найму і що займаються приватною детективною і охоронною діяльністю; лікарів-психіатрів і іншого персоналу, що бере участь в наданні психіатричною допомоги; осіб, потерпілих від чорнобильської катастрофи, а також громадян, що виявилася в зоні впливу несприятливих чинників аварії 1957 р. на виробничому об'єднанні "Маяк" і скидів радіоактивних відходів в ріку Теча; посадових осіб митних органів; працівників державної лісової охорони; донорів за рахунок коштів служби крові на випадок зараження його інфекційними захворюваннями при виконанні донорської функції. Обов'язкове майнове комерційне страхування передбачене відносно цінностей, що тимчасово вивозяться державними і муніципальними музеями, архівами, бібліотеками і інакшими державними сховищами (Закон РФ від 15 квітня 1993 р. № 4804-1 "Про вивіз і ввезення культурних цінностей"). Стаття 358 ГК РФ встановлює О.с. ломбардом, закладених речей на користь заставника і за його рахунок. Згідно з Законом РФ від 29 травня 1992 р. № 2872-1 "Про заставу" і ст. 343 ГК РФ заставодержатель або заставник в обов'язковому порядку страхують закладене майно, якщо інакше не встановлене законом або договором, причому страхування здійснюється за рахунок заставника. Основами законодавства РФ про нотаріат від 11 лютого 1993 р. передбачене О.с. цивільної відповідальності приватних нотаріусів. Законодавство передбачає і ряд інакших видів О.с.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua