На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Бюрократизм - форма управління, в якій центри виконавчої влади фактично незалежні від їх джерел влади (народу, населення країни), що сформували і реальна повнота влади (передусім державної) зосереджуються в руках вузького привілейованого шара чиновників - бюрократів. Бюрократизм характеризується формалізмом і пануванням інструкцій, возобладанием ведомственности і адміністративного свавілля, недоступністю посадових осіб і багатоначальністю, протекціонізмом і культивуванням догідництва, професійним снобізмом і зарозумілістю посадових осіб, тяганиною і безвідповідальністю. Бюрократизм - перекручена форма. ЕКОНОМІЧНА НАУКА - наука про господарство, управління, відносини між людьми, а т.ж. людьми і навколишнім середовищем, виникаючими в процесі виробництва, розподілу, обміну, споживання продукту, благ, послуг. Е.н. поєднує ознаки точної і описової наук. Е.н. багато в чому є емпіричною, заснованою на досвіді наукою, відноситься до суспільних, гуманітарних наук. Див. т.ж. ЕКОНОМИКС. ЗНИЖКА СКОНТО - знижка з ціни, яка надається за оплату готівкою або за дострокове здійснення платежів в порівнянні з умовами контракту. Можуть становити 3-5 % від вартості операції. Кистень - старовинна складна холодна ударна зброя, що застосовувалася в Древній Русі і країнах Сходу. Складається з короткої палиці (рукоятки) з петлею для грона руки (звідси і назва), а на подвесе кріпився ударний вантаж (камінь, гиря, спеціальне металеве відливання з шпичками або без них. У деяких країнах промисловістю випускаються поліцейські (міліцейські) кистени, відомі в нашій країні під найменуванням "гумова палиця". У сучасних саморобних кистеней замість рукоятки звичайно робиться петля. Деспотія - (греч. - необмежена влада) - форма держави, при якій вся повнота влади належить одному правителю. Для неї характерні повне свавілля влади і безправ'я підданих. При деспотії воля володаря є законом, особистість деспота обожнюється за житті і після смерті стає предметом культу.

Виборча комісія суб'єкта Російської Федерації

- самостійний державний орган суб'єкта Російської Федерації, що здійснює підготовку і проведення виборів і референдумів відповідно до компетенції, встановленої федеральними законами і законами суб'єктів Російської Федерації.
Формування виборчих комісій суб'єктів Російської Федерації здійснюється законодавчими (представницькими) і виконавчими органами державної влади суб'єктів Російської Федерації на основі пропозицій виборчих об'єднань, виборчих блоків, суспільних об'єднань, виборних органів місцевого самоврядування, виборчої комісії суб'єкта Федерації попереднього складу. При цьому державні службовці не можуть складати більше за одну третину від загального числа членів виборчої комісії.
Половина членів виборчої комісії суб'єкта Російської Федерації призначається законодавчим (представницьким) органом державної влади суб'єкта Російської Федерації, інша половина призначається виконавчим органом державної влади суб'єкта Російської Федерації.
Як законодавчий, так і виконавчий орган державної влади суб'єкта Російської Федерації зобов'язаний призначити не менше за одну третину кількості членів, що призначається ним виборчої комісії на основі пропозицій кожного, що поступили з виборчих об'єднань, виборчих блоків, що мають фракції в Державній Думі Федеральних Зборів Російської Федерації, а також на основі пропозицій виборчих об'єднань, що поступили, виборчих блоків, що мають фракції в законодавчому органі державної влади суб'єкта Російської Федерації. При цьому у виборчу комісію може бути призначено не більше за одного представника від кожного з виборчих об'єднань, виборчі блоки.
Правовий статус виборчих комісій суб'єктів Російської Федерації визначається федеральними і регіональними законами.
Виборчі комісії суб'єктів Російської Федерації діють на постійній основі і є юридичними особами.
Виборчі комісії суб'єктів Російської Федерації забезпечують дотримання і захист виборчих прав і права на участь в референдумі громадян Російської Федерації при підготовці і проведенні виборів до федеральних органів державної влади на території суб'єкта Федерації, до органів державної влади суб'єкта Федерації, інакших федеральних державних органів, референдуму Російської Федерації, референдуму суб'єкта Федерації, муніципальних виборів, місцевих референдумів, відгуку депутатів і виборних посадових осіб, розв'язанні інакших питань, віднесених законами до компетенції даних комісій.
Виборчі комісії суб'єктів Російської Федерації мають важливі повноваження, які поділяються в наступні групи:
1) спільні повноваження виборчих комісій суб'єктів Федерації і Центральної виборчої комісії Російській Федерації;
2) повноваження по участі в проведенні виборів до федеральних органів державної влади, референдуму Російської Федерації;
3) повноваження по підготовці і проведенню виборів органів законодавчої і виконавчої влади суб'єкта Федерації, референдуму суб'єкта Федерації;
4) повноваження по участі в організації і проведенні муніципальних виборів, місцевих референдумів на території суб'єкта Федерації;
5) повноваження по участі в реалізації заходів федеральних і регіональних цільових програм.
Правове, організаційно-методичне, документационное, інформаційно-аналітичне, фінансове, видавниче, матеріально-технічне забезпечення діяльності виборчих комісій суб'єктів Російської Федерації здійснюють їх апарати і служби. Структура і штати встановлюються виборчими комісіями самостійно в межах коштів, виділених з відповідних бюджетів на забезпечення їх діяльності. Комісії мають право залучати у встановленому порядку позаштатних працівників по трудових угодах в межах об'єму коштів, що виділяються ним на оплату труда працівників апарату.
Фінансування діяльності виборчих комісій суб'єктів Федерації здійснюється з федерального бюджету і бюджету відповідного суб'єкта Федерації.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua