На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

міжРЯДКОВІ ІНТЕРВАЛИ (ИНТЕРЛИНЬЯЖ), що ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ ПРИ ОФОРМЛЕННІ РЕКВІЗИТІВ -  - ця відстань між рядками в абзаці. При підготовці документів в текстовому редакторі Microsoft Word відстань по вертикалі вказується в міжрядкових інтервалах або в пунктах: 1) одинарний інтервал - 12 пт; 2) полуторний інтервал - 18 пт; 3) двійчастий інтервал - 24 пт. Реквізити документа (крім тексту), що складаються з декількох рядків, друкуються через один міжрядковий інтервал. Складові частини реквізитів "Адресат", "Гриф затвердження документа", "Відмітка про наявність додатку", "Гриф узгодження" відділяються один від одного 1,5-2 міжрядковими. ДИСБУРСМЕНТСКИЕ ВИТРАТИ - витрати судна, вироблювані під час його знаходження в порту, включаючи всі види портових зборів, стивидорні роботи, послуги буксирів, бункер, тальманские послуги, постачання продовольством. Можуть бути пов'язані з актом загальної аварії. Оскільки в тих і інших Д.р. судовласник має страховий інтерес, вони можуть бути застраховані. АНОМАЛЬНИЙ СВІТЧ - (англ. switch - перехід, перемикання) - переведення інвестицій з одних цінних паперів в інші для отримання прибутки від аномальної зміни кон'юнктури ринку. Ерік Рудий - Ерік Рудий (Eric the Red), норвеж. мореплавець 10 в. Покинув Ісландію ок. 984 р. в пошуках нових земель на 3. Відкривши "Гренландію, повернувся туди в слід. року з групою колоністів з Ісландії і заснував поселення в р-не Бредефьорда. Його син Лейф Ерікссон ок. 1001 р. відправився в плавання на 3. від берегів Гренландії і відкрив землі - ймовірно, Баффінови о-ва, Лабрадор і Ньюфаундленд, к-рі назвав Вінландом. Лейф і його команда, наскільки відомо, стали першими європейцями, що вступили на Амер. континент. Пряжка - евр. сагарон. Пряжка (Суд. 8:21,26), - прикраса на шиї верблюдів у мадианитян, що мало, ймовірно, вигляд півмісяця Пряжки також були прикрасою їх царів (ст. 26) і єврейських жінок Іс. 3:18). Під цією назвою зустрічаються також і інші прикраси, форму яких важко визначити, н. Ісх. 28:13,14; 35:22; 39:16; Чис. 31: 50.

НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ КАПІТАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА

Посадові обов'язки. Здійснює керівництво безпосереднім виконанням робіт по капітальному будівництву і реконструкції виробничих об'єктів. Організує розробку проектів довгострокових, середньострокових і поточних планів капітального будівництва, складання титульних списків на всі об'єкти капітального будівництва, заявок на будівельні матеріали і обладнання. Забезпечує цільове і раціональне використання фінансових коштів для здійснення капітальних вкладень і підвищення їх ефективності, здійснюючи першочерговий напрям коштів на технічне переозброєння і реконструкцію підприємства, їх концентрацію на пускових об'єктах, скорочення об'єму незавершеного будівництва. Бере участь в ув'язненні договорів з проектними організаціями і з генеральними підрядчиками. Стежить за виконанням проектними і будівельними організаціями договірних зобов'язань, в необхідних випадках пред'являє санкції, передбачені договорами. Забезпечує оформлення банківських операцій за укладеними договорами з підрядними організаціями і уявлення в банківські установи у встановлені терміни документації по будівництву об'єктів, що виконуються підрядним або господарським способом. Організує виконання планів капітального будівництва, своєчасність видачі проектно - кошторисної і технічної документації для провадження будівельних робіт, а також здійснює технічний нагляд за термінами і якістю виконання робіт, за їх відповідністю затвердженої проектно кошторисної документації, робочим кресленням, будівельним нормам, стандартам, нормам техніки безпеки, виробничої санітарії, вимогам раціональної організації труда. Здійснює контроль за своєчасним введенням в експлуатацію об'єктів. Погоджує з органами, що здійснюють технічний нагляд, питання, пов'язаний з установкою, випробуванням і реєстрацією обладнання на будівельних майданчиках. Здійснює контроль за витрачанням коштів, відпущених на придбання обладнання відповідно до титульного списку, дотримання правил зберігання і якості консервації невстановленого обладнання. Керує роботою по вдосконаленню організації труда в будівництві, скороченню витрат і підвищенню якості будівельних робіт, скороченню їх термінів, поліпшенню і здешевленню проектно - дослідницьких робіт. Сприяє впровадженню раціоналізаторських пропозицій, що здешевлюють вартість і що скорочують терміни будівництва, прискорюючих окупність капітальних вкладень (без зниження міцності конструкцій і погіршення якості будівельних робіт). Організує роботу по ведінню обліку і звітності по капітальному будівництву. Керує працівниками відділу.
Повинен знати: законодавчі і нормативні правові акти, постанови, розпорядження, накази вищестоящих органів, методичні матеріали з питань капітального будівництва; перспективи технічного і економічного розвитку підприємства; порядок розробки планів капітального будівництва; порядок висновку договорів з підрядними організаціями; технологію будівельних робіт, способи ведіння капітального будівництва; порядок фінансування будівництва і складання проектно кошторисних документів; будівельні норми і правила; вимоги організації труда при проектуванні будівельних об'єктів; стандарти, технічні умови і інші керівні матеріали по оформленню проектної документації; порядок ведіння облікової і звітної документації про виконання будівельних робіт; науково технічні досягнення у відповідній галузі виробництва і досвід передових підприємств в області капітального будівництва; основи економіки і організації будівництва, труда і управління; ринкові методи господарювання; основи трудового законодавства; правила і норми охорони труда, техніки безпеки, виробничої санітарії і протипожежного захисту будівельних об'єктів.
Вимоги до кваліфікації. Вища професійна (технічне) освіта і стаж роботи по спеціальності на інженерно - технічних і керівних посадах в будівництві не менше за 5 років.
 

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua