На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ПІЗНАВАЛЬНЕ ЗАБАРВЛЕННЯ БАЛОНІВ - спеціальне забарвлення і нанесення написів на балонах для попередження об небезпеки і уникнення помилкового заповнення балона робочим тілом, для нього не призначеним. Проводять для знову виготовлених балонів - виготівники, а при експлуатації - наполнительні станції або випробувальні пункти. Повинна відповідати Правилам пристрою і безпечній експлуатації судин, працюючих під тиском. зовнішню поверхню балонів забарвлюють в певний колір (азот - чорний, аміак - жовтий, аргон чистий - сірий, ацетилен - білий, водень - темно-зелене, стисле повітря - чорний, гелій - коричневий, кисень - голубой, диоксид. Стипендія - грошова виплата, що призначається за результатами екзаменаційної сесії студентам, учням в освітній установі за очною формою навчання, по основних професійних програмах в межах державного завдання (контрольних цифр), в залежності від успіхів в учбовій (наукової) діяльності і матеріального положення. Положення, затверджене постановою Уряду Російської Федерації від 24.06.96 N 741, п.4. ВИПАДКИ МІНІМІЗАЦІЇ ЗБИТКІВ - ситуація, при якій ціна продукту коливається в межах між середніми змінними і середніми загальними витратами. Феокріт - поет, представник древньогрецький романтизму, виниклого в епоху між 315 - 300 р. м. до нашої ери, після завоювання Греції Римом. Настрої, якими харчувалася ця поезія, - смуток про втрачену свободу, любов до минулого, до простої, наївної старовини і до патріархального побуту. Звідси прагнення опоетизувати побут простого народу, головним чином, пастухів. Найбільш поширеною формою цієї "пасторальної" (пастушачої) поезії було з'єднання ліричної пісні з драматичною сценкой, назва ідилії, що отримала або буколики. /Т. 20/. ИОАКИМ - (в миру Іван-Великий Петрович Савелов) (1620-90), патріарх Московський і всієї Русі з 1674.Сприяв підкоренню Київської митрополии Російської православної церкви. Підтримував Петра I в його боротьбі з царівна Софьей Олексіївною. Надавав заступництво Епіфанію Славінецкому. Автор "Слова проти Нікити Пустосвята" (1684).

ТИМЧАСОВА НЕПРАЦЕЗДАТНІСТЬ

- тимчасова неможливість виконання працівником трудових обов'язків за станом здоров'я самого працівника, членів його сім'ї. З В.н. пов'язане настання ряду правових наслідків: а) виплата по місцю роботи посібника по В.н. (ст. 239 КЗоТ); б) право адміністрації на розірвання трудового договору при нез'явленні працівника по В.н. протягом більш 4 місяців підряд (п. 5 ст. 33 КЗоТ); в) невімкнення періоду В.н. в термін щорічного відпуску (ст. 70 КЗоТ).
До базових нормативних актів в цій області відносяться: Основні умови забезпечення посібниками по державному соціальному страхуванню, затверджені постановою Ради Міністрів СРСР і ВЦСПС від 23 лютого 1984 р. № 191 і Положення про порядок забезпечення посібниками по державному соціальному страхуванню (далі - Положення), затверджене постановою Президії ВЦСПС від 12 листопада 1984 р.
Допомога за загальним правилом видається; якщо право на його отримання виникло в період трудових правовідносин. Виплата посібника проводиться і у випадку, якщо В.н. наступила протягом місяця після звільнення по шанобливій причині і продовжувалася понад календарного місяця (Указ Президента РФ від 2 липня 1992 р. № 723 "Про заходи по соціальній підтримці громадян, що втратили роботу і заробіток (дохід)і визнані у встановленому порядку безробітними"). Перелік шанобливих причин звільнення міститься в роз'ясненні Госькомтруда СРСР і Секретаріату ВЦСПС від 9 липня 1980 р. № 5 /12-21.
Допомога видається з першого дня втрати працездатності і до її відновлення або переходу на інвалідність, навіть якщо в цей час працівник був звільнений. Виключення складає В. н. внаслідок побутової травми (що не є результатом стихійного лиха або анатомічного дефекту потерпілого), коли допомога видається починаючи з 6-го дня В.н.
При настанні В.н. внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання розмір посібника становить 100% заробітки. У інших випадках допомога видається: в розмірі 100% - працівникам, що мають безперервний трудовий стаж 8 і більше за років; працівникам, що мають на утриманні 3 і більше за дітей, що не досягли 16 (учні- 18) років; деяким іншим категоріям (воїнам-інтернаціоналістам, інвалідам війни, особам, що зазнали впливу радіації); в розмірі 80% - працівникам, що мають безперервний трудовий стаж від 5 до 8 років; круглим сиротам, що не досягли 21 року, що мають безперервний трудовий стаж до 5 років; в розмірі 60% - працівникам, що мають безперервний трудовий стаж до 5 років.
У цей час діють Правила числення безперервного трудового стажу робітників і службовців при призначенні посібників по державному соціальному страхуванню, затверджені постановою Ради Міністрів СРСР від 13 квітня 1973 р. №252. За більш складними правилами визначається порядок виплати і розмір посібника по догляду за хворим членом сім'ї.
Документом, на основі якого проводиться виплата посібників, є листок непрацездатності, що видається відповідно до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують В.н. громадян, затверджених наказом Мінздоров'я РФ і Фонду соціального страхування РФ від 1-9 жовтня 1994 р. № 206.
Пункт 5 ст. 33 КЗоТ передбачає як самостійна основа розірвання трудового договору з ініціативи адміністрації нез'явлення працівника більш 4 місяців підряд внаслідок В.н., не вважаючи відпуску по вагітності і родам. При деяких захворюваннях встановлений більш тривалий термін збереження місця роботи. Так, при захворюванні туберкульозом місце роботи зберігається протягом 12 місяців. При втраті працездатності по трудовому каліцтву або професійному захворюванню п. 5 ст. 33 КЗоТ не застосовується.
У разі захворювання працівника в період знаходження в черговому відпуску останній продовжується на число днів В.н. Це правило торкається тільки чергових оплачуваних відпусків і не розповсюджується на випадки відпуску по догляду за хворим членом сім'ї.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua