На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ТЕХНІЧНИЙ РІВЕНЬ - при проведенні патентних досліджень - міра реалізації в даному об'єкті техніки найбільш прогресивних технічних рішень, що забезпечують досягнення його оптимальних показників, параметрів або характеристик. Т.у. включає опубліковані до дати пріоритету корисної моделі що стали загальнодоступними зведення про кошти того ж призначення, що і заявлена корисна модель, а тж. зведення про їх застосування в РФ. У Т.у. включаються (при умові їх більш раннього пріоритету) всі подані в РФ іншими обличчями заявки на винаходи і корисні моделі (крім відкликаних), а тж. запатентовані в РФ винаходи і корисні моделі. ЛЕГІТИМНІСТЬ - (від лати. legitimus - згідний із законами, законний, правомірний) - политико-правове поняття, що означає позитивне відношення жителів країни, великих груп, громадської думки (в т. ч. і зарубіжного) до діючих в конкретній державі інститутів влади, визнання їх правомірності. Питання об Л. звичайно встає при зміні уряду (політичного режиму) внаслідок революції або перевороту. ФАЛЬСИФІКАЦІЯ - 1) підробка; 2) спотворення фактів, подій; 3) зменшення кількості благородного металу, що міститься в стандартній грошовій одиниці. Дюнкерк (DUNKIRK) - див. Фландрія. Дюппель (Duppel) Датська війна Міцність, захищену ланцюгом з десяти зовнішніх редутів, оточили 16 000 прусаків під командуванням принца Фрідріха Карла. Першу лінію оборони прорвали 30 березня 1864. 18 апр. після жорстокого бомбардування прусаки почали штурм перших шести редутів і після нетривалого опору захопили їх, після чого міцність відразу ж здалася. Прусаки втратили 70 офіцерів і 1331 рядового, датчани, включаючи полонених, - 5500 чол. Див. Лангензальца, Альс. ІНЖЕНЕРНІ ВІЙСЬКА - спеціальні війська, призначені для інженерного забезпечення бойових дій мотострелкових, танкових і інших військ. Складаються з інженерно-саперних (саперних) батальйонів, інженерно-дорожніх, понтонно-мостових, переправочно-десантних і інших з'єднань, частин і підрозділів.

Психологічний відбір кадрів до органів прокуратури

ПО є одним з компонентів професійного відбору і являє собою комплекс заходів, направлених на визначення відповідності психологічних якостей кандидата вимогам спеціальності. Його результати дозволяють прогнозувати міру професійної придатності кандидата (по психологічних критеріях) до вибраної професійної діяльності.
Психологічний відбір в прокуратуру здійснюється з першої половини 90-х рр. Він є найважливішим напрямом діяльності психологічної служби прокуратури (див.). У цей час в органах прокуратури розроблено і впроваджено в практику декілька варіантів системи психологічної оцінки і відбору кадрів: для прогнозування професійної придатності а) кандидатів на службу, б) претендентів на керівні посади, в) абітурієнтів, що поступають в спеціалізовані вищі учбові заклади - Інститути прокуратури. При створенні системи психологічного відбору кандидатів на службу до органів прокуратури були розроблені: профессиограмма прокурорсько-слідчої діяльності (див.), а як її складова частина - психограмма професіонально успішного прокурора (див.), слідчого; комплекс методів і методик, що дозволяють диагносцировать міру вираженість професіонально важливих психічних властивостей і якостей у тих, що обстежуються; способи узагальнення первинних даних в інтегральну оцінку професійної придатності; алгоритми і процедури проведення психологічного обстеження і представлення його результатів.
Комплекс методів, вживаних при психологічному відборі в прокуратуру, включає: аналіз документів, представлених кандидатами на службу, тестування, співбесіду з кандидатами, спостереження. Ведучим методом є психологічне тестування. Батарея тестів включає основні і додаткові методики. До числа перших відносяться: методика "Прогресивні матриці" Дж.Равена, "Короткий орієнтувальний тест" (КІТ) - адаптований В.Н.Бузіним варіант тесту Вандерліка, шестнадцатифакторний особовий опросник Р.Б.Кеттелла (16-PF), тест "Стандартизований метод дослідження особистості" (СМИЛ) - адаптований Л.Н.Собчик варіант методики ММРI. Додатковими методиками служать: опросник "Рівень суб'єктивного контролю" (УСК) А.М.Еткинда і інш., тест "Стратегії поведінки в конфліктній ситуації" (MODE) К.Томаса, 8-колірний тест М.Люшера. Дані тестування кандидатів зіставляються з еталонними психологічними нормами, розробленими за результатами спеціальних досліджень, і по підсумках обстеження приймається одне з наступних рішень: 1) кандидат по своїх психологічних особливостях повністю відповідає вимогам прокурорсько-слідчої спеціальності і рекомендується насамперед на посаду слідчого, помічника прокурора (I група професійної придатності); 2) кандидат в основному відповідає вимогам спеціальності і рекомендується на посаду слідчого, помічника прокурора (II група); 3) кандидат частково відповідає вимогам і може бути рекомендований до прийому на службу лише при наявності значного числа вакантних місць (III група); 4) кандидат не відповідає вимогам і не рекомендується на службу до органів прокуратури (IY група). Дане рішення вказується в підсумковому ув'язненні, що підготовлюється психологом.
(М.В. Кроз, В.В. Романов)
Література: Романів В.В., Кроз М.В. Методічеськоє керівництво по професійному психологічному відбору абітурієнтів, що поступають на навчання в Інститути прокуратури Російської Федерації. - М. 1997; Романів В.В. Юрідічеська психологія. - М., 1998. С. 306-343; Кроз М.В. Методологичеськиє основи психологічної оцінки прокурорських працівників.// Юридична психологія: Збірник наукових трудів. - М. 1998. С. 48-58; Романів В.В., Кроз М.В. Особенності професійного психологічного відбору кадрів до органів прокуратури./ Прикладна юридична психологія... - С. 573-577.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua