На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Сільськогосподарська або риболовецька артіль (колгосп) - Сільськогосподарською або риболовецькою артіллю (колгоспом) признається сільськогосподарський кооператив, створений громадянами на основі добровільного членства для спільної діяльності по виробництву, переробці, збуту сільськогосподарської продукції, а також інакшої не забороненої законом діяльності шляхом добровільного об'єднання майнових пайових внесків у вигляді грошових коштів, земельних дільниць, земельної і майнових часткою і іншого майна громадян і передачі їх в пайовий фонд кооперативу. Для членів сільськогосподарської і риболовецької артілей (колгоспів) обов'язкова особиста трудова участь. СИСТЕМА ОХОРОННОЇ (ОХОРОННО-ПОЖЕЖНОЇ) СИГНАЛІЗАЦІЇ - Сукупність спільно діючих технічних засобів для виявлення появи ознак порушника на об'єктах (і/або пожежі на них), що охороняються, передачі, збору, обробки і представлення інформації в заданому вигляді. ГОСТ Р 52551-2006. РАХУНКИ АНАЛІТИЧНОГО ОБЛІКУ - рахунки, на яких ведеться аналітичний облік з метою конкретизації показників складного синтетичного рахунку. Кугушев Григорій Васильович - Кугушев, князь Григорій Васильович - письменник (помер в 1871 р.), автор комедій, що мали успіх: "Блакитний капот" ( "Пантеон", 1851), "Комедія без назви" (ib., 1852), "Кохинхинка" (під псевдонімом Беляев) і інші. Написав ще: "Корнет Отлетаєв" (М., 1858); "Пил" ( "Російський Вісник", 1856, і окремо М., 1858); "Мандрівник" - ескіз провінційного життя ( "Вітчизняні Записки", 1857, т. CXII); "Сторонній вплив", роман (М., 1858 - 1859). Міштеки - Міштеки (Mixtecs), індіанський народ, що жив в горах Оахаки. Що Дійшли до нас неск. старовинних рукописів дозволяють відновити хронологію вождів, починаючи з 692 р. н.е. Ок. 1000 р. М. утворили конфедерацію міст:держав верб 14 в. почали переселятися на рівнини, де підкорили сапотеков і частково змішалися з ними.

ОБОВ'ЯЗКОВА ЧАСТКА В СПАДЩИНІ

- частина спадкового майна, яка переходить до певних спадкоємців незалежно від змісту заповіту. Заповідач має право визначити коло спадкоємців, що закликаються до успадкування, і розподілити між ними спадкове майно в будь-яких частках. Однак ця свобода заповітних розпоряджень обмежена встановленням в законі кола спадкоємців (їх прийнято називати обов'язковими), які згідно із законом мають право отримати обов'язкову частку в спадщині. Право на обов'язкову частку в спадщині мають: а) неповнолітні або непрацездатні діти спадкодавця (в т.ч. усиновлені); б) непрацездатний чоловік; в) батьки (усиновлювачі) вмерлого; г) утриманці, що знаходяться на змісті спадкоємця. Обов'язкова частка встановлюється в розмірі не менш двох третин частки, яка належала б кожному спадкоємцю при успадкуванні згідно із законом (обов'язкова частка). Ні суд, ні нотаріальна контора не має право ні збільшити, ні зменшити розмір обов'язкової частки. При численні розміру обов'язкової частки вартість предметів домашньої обстановки і побуту враховується для всіх, незалежно від того, чи проживав будь-хто з спадкоємців спільно з спадкодавцем. Спадкоємець, що має право на обов'язкову частку, не успадковує зверх частки предмети звичайної домашньої обстановки і побуту, навіть в тому випадку, якщо він проживав спільно з спадкодавцем; успадковані ним предмети звичайної домашньої обстановки і побуту зараховуються в розмір обов'язкової частки.
При визначенні права на обов'язкову частку враховується наступне: а) право на обов'язкову частку не може бути поставлене в залежність від згоди інших спадкоємців на її отримання, оскільки закон не передбачає необхідності їх згоди; б) внуки і правнуки спадкодавця, батьки яких померли до відкриття спадщини, а т.ж. спадкоємці другої черги, не мають права на обов'язкову частку в спадщині, за винятком випадків, коли ці обличчя знаходилися на утриманні вмерлого; в) закон не зв'язує виникнення права на обов'язкову частку в спадщині перерахованих вище з спільним мешканням з спадкодавцем і господарюванням з ним загального; г) діти, усиновлені після смерті осіб, майно яких вони мали право успадкувати, не втрачають право на частку в спадковому майні як спадкоємців згідно із законом, ні на обов'язкову частку, якщо майно було таке, що заповідалося іншим особам, оскільки до часу відкриття спадщини правовідношення з спадкодавцем, що є їх родителем, не були припинені. Діти, усиновлені за житті родителя, права успадкування майна цього родителя і його родичів не мають, оскільки при усиновленні втратили відносно них особисті і майнові права (ч. 2 ст. 108 КоБС), за винятком випадків, вказаних в ч. 4 ст. 108 КоБС, що передбачає можливість збереження правовідносин з одним з батьків у разі смерті іншого або з родичами вмерлого родителя на їх прохання у разі смерті іншого або з родичами вмерлого на їх прохання, якщо проти цього не заперечує усиновлювач; д) при визначенні розміру обов'язкової частки в спадщині приймаються до уваги всі спадкоємці згідно із законом, які були б визнані до успадкування (в тому числі і правнуки спадкодавця - на їх частку від їх батьків, які були б спадкоємцями згідно із законом, але померли до дня відкриття спадщини. Виходять з вартості усього спадкового майна (як в тій, що заповідалася, так і частини, що незаповідалася ), включаючи предмети звичайної домашньої обстановки і побуту, незалежно тому, чи проживав будь-хто з спадкоємців спільно з спадкодавцем. Заповіт, який складений на все спадкове майно без урахування обов'язкових спадкоємців або позбавляє їх законних часткою, стає частково недійсним. Воно підлягає виконанню лише в частині, що залишилася після виключення з нього обов'язкових часткою. Свідчення про право на спадщину видається спадкоємцям після закінчення шести місяців від дня відкриття спадщини.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua