На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Протиправні дії посадових і юридичних осіб, що призвели за собою заняття земель - усний або письмовий дозвіл на заняття або використання земельної дільниці при відсутності оформленого у встановленому порядку права власності, володіння, користування або оренди; до П.д. також відноситься прийняття рішень про надання земельних дільниць або здійснення (оформлення) операцій із землею, що порушують вимоги земельного, природоохоронного, лісового і інакшого спеціального законодавства (перевищення повноважень по наданню земель природно-заповідного і інакшого призначення, порушення встановленого порядку проведення конкурсів і аукціонів по продажу земельних дільниць, зміна режиму. ВНУТРІШНІЙ ПРИБУТОК - прибуток, виникаючий при продажу продукції однієї з дочірніх компаній іншої дочірньої компанії, якщо кінцева продукція ще залишається в запасах, не реалізований на ринку, а тим самим проміжний прибуток ще не увійшов в загальний прибуток всієї компанії. В.п. віднімається з величини чистого прибутку компанії в консолідованих звітах про прибуток. ВАЛЮТА КОЛЕКТИВНА - валюта, що використовується для міжнародних розрахунків в рамках міждержавних економічних організацій (напр., евро - в рамках Європейського Союзу). Лоренц, Конрад - (Lorenz), австрійський фахівець в області поведінки тварин. Народився 7 листопада 1903 в Віні в сім'ї хірурга. Після закінчення гімназії в Шоттене, спеціалізувався в Венськом університеті по медицині, філософії і політологіям. У 1937 був призначений приват-доцентом Венського університету по порівняльній анатомії і психології тварин. У 1940 став професором порівняльної психології Кенігсбергського університету. Пізніше займався військовими науками. Знаходився в полону в Радянському Союзі. НАГЛЯД - спостереження. Прокурорський Н. - вищий нагляд прокуратури за точним і одноманітним виконанням законів всіма відомствами, підприємствами, установами, посадовими особами і громадянами. Судебний Н. - процесуальна діяльність судів по перевірці законності і обгрунтованості вироків, рішень, постанов і визначень судів.

АНСЕЛЬ (ANCEL) Марк

(1902-1990) - видний французький юрист і гуманіст, автор трудів в області карного права, карного процесу і порівняльного правознавства, організатор і активний учасник багатьох міжнародних об'єднань юристів. Дістав юридичну і філологічну освіту в Паріжськом університеті. Протягом декількох років працював у вищих судових органах Франції, з 1953 по 1970 р. - член Касаційного суду - вищої судової інстанції у Франції. З 1934 р., коли був заснований "Журнал кримінально-правової науки і порівняльного карного права", А. став його головним редактором і очолював його протягом 40 років. Згодом журнал став одним
з самих авторитетних видань в області юридичних наук. Після другої світової війни став одним з фундаторів "Нової соціальний захисти" - рухи, що ставить своєю метою проведення "раціональної і гуманної" карної політики. У 1949 р. в рамках цього руху організував і очолив Міжнародне суспільство соціального захисту (МОСЗ), яке нині об'єднує юристів, медиків, психологів і соціологів з багатьох країн світу. А. був ведучим теоретиком МОСЗ, автором його найважливіших документів і, зокрема, укладачем Програми-мінімум МОСЗ, прийнятої на Конгресі в 1954 р. і доповненої під його керівництвом в 1984 р.
Серед обширної наукової спадщини А. виділяються дві книги: "Новий соціальний захист" (1954), перекладений на 9 мов, в тому числі і на російський, і "Достоїнства і методи порівняльного права" (1971). У книзі "Новий соціальний захист" А. запропонував переглянути положення діючого карного права і процесу з позицій найбільш раціональної карної політики, що забезпечує успішну боротьбу із злочинністю при дотриманні гарантій законності, інтересів і прав особистості. А. піддав критиці як зайво "юридизированний" підхід "класичної" школи до трактування основних інститутів карного права, а також ідеї "антропологічної" і "соціологічної" шкіл про "природженого злочинця" і "небезпечний стан особистості", що повністю відкидають традиційні інститути карного права і процесу. Найбільш ефективним захистом суспільства від злочинів А. вважав гуманне відношення до злочинця, прийняття суспільством максимальних зусиль до його виправлення, в тому числі і на стадії судового розгляду, і в процесі відбування покарання, і після нього. Істотним елементом вчення А. є також вимога захисту інтересів потерпілих від злочинів. Такий захист проголошується як одна з самостійних цілей карного законодавства, а гарантії прав потерпілих повинні бути визнані не менш важливими положеннями карного процесу, чим забезпечення прав обвинувачені.
Деякі з ідей А., висловлені в цій книзі, в інакших трудах і виступах А., що відносяться передусім до заходів покарання і їх виконання, знайшли відображення спочатку в нормах Кримінально-процесуального кодексу Франції 1958 р., а потім і в новому Французькому Карному кодексі 1992 р.
В книзі "Достоїнства і методи порівняльного права" А. проголосив нові підходи до порівняльного вивчення законодавства і права окремих держав. Зокрема, він запропонував зіставляти не окремі правові інститути, а системи права, взяті в їх єдності. Порівняльне правознавство не повинне обмежуватися формальними записами норм, а повинно піддати їх соціологічному вивченню. Кінцева мета порівняльного права - не уніфікація, а лише гармонізація права, із збереженням національних традицій і особливостей. У 1970 р. А. був вибраний членом вищої наукової установи - Інституту Франції по Академії моральних і політичних наук.
Ллється.: АН сель М. Новая соціальний захист (гуманистическое рух в карній політиці): Пер. з фр.М., 1970; Решетников Ф.М. Современние буржуазні кримінально-правові теорії. М.. 1967
Решетников Ф.М.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua