На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ТЯГАР ДОВЕДЕННЯ - при виробництві по карних або цивільних справах - правило розподілу між учасниками процесу обов'язку обгрунтовувати наявність тих або інакших обставин, істотних для дозволу справи В цивільному процесі Б.д. - обов'язок сторін довести обставини, на які вони посилаються як на основу своїх вимог і заперечень (наприклад, обов'язок позивача довести позовні вимоги) В кожній конкретній справі об'єм належних доведенню фактів визначається нормами, регулюючими те або інакше правовідношення. У позовах, пов'язаних з різними видами договорів, обов'язок довести порушення зобов'язання покладається на. ФЕДЕРАЛЬНА ПРИКОРДОННА СЛУЖБА РФ (ФПС РОСІЇ) - федеральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної прикордонної політики РФ в сфері охорони державної межі, територіального моря, континентального шельфу і виняткової економічної зони РФ. ПРЕМІЯ ПО ОПЦІОНУ - сума, що сплачується за опціон (за право купити або продати цінні папери, товари по зазделегідь встановленій ціні протягом деякого періоду часу). Оммаж - (від латинського - людина) - в середньовічній Західній Європі одна з церемоній, що оформляли укладення васального договору. Виникнення оммажа відноситься до 7- 8 вв. (термін з'являється в джерелах з 11 в.). Церемонія полягала в тому, що майбутній васал, коленопреклоненний, беззбройний, з непокритою головою, вкладав сполучені долоні в руки сеньйора з проханням прийняти його у васали; сеньйор підіймав його, і вони обмінювалися поцілунками. З 8 в. оммаж поєднувався з клятвою вірності (фуа). Спів - (вокальне мистецтво) - мистецтво передачі коштами голосу художнього змісту музичного твору, в тому числі без слів - вокализ. Розрізнюється по видах (сольне, ансамблевое, хоровое), жанрах (оперне; камерне - концертне виконання арій, романсів, пісень), стилям (співучий - кантилена; декламаційний - речитатив; колоратурний).

ВИСЛУГА РОКІВ

- спеціальний стаж роботи з особливими умовами труда, або стаж спеціальної професійної діяльності, з яким пенсійне і трудове законодавство зв'язують надання пенсії і пільг.
Одним з видів пенсій, передбачених Законом РФ від 20 листопада 1990 р. № 340-1 "Про державні пенсії", є пенсія за В.л. Пільговий характер цієї пенсії полягає в зниженні віку, при якому виникає право на її отримання, а в ряді випадків- в збільшенні розміру пенсії. На цю пенсію мають право наступні категорії працівників: безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних і відкритих гірських роботах (по списку робіт і професій, затвердженому Урядом РФ). Право на таку пенсію виникає незалежно від віку, якщо стаж вказаної роботи становить 25 років, а для працівників ведучих професій на цих роботах - не менше за 20 років; працюючі на судах морського флоту рибної промисловості по здобичі, обробці риби і морепродуктов, прийому готової продукції на промислі, а також на окремих видах судів морського, річкового флоту і флоту рибної промисловості при В.л. чоловікам не менше за 25 років, жінкам - 20 років; рятівники в професійних аварійно-рятівних службах, по переліку посад і спеціальностей, що затверджується Урядом РФ; працівники льотного і льотно-випробувального складу цивільної авіації: чоловіки при В.л. не менше за 25 років. жінки - не менше за 20 років; при залишенні льотної роботи за станом здоров'я - чоловіки при В.л. не менше за 20 років, жінок - не менше за 15 років; в зв'язку з роботою по управлінню повітряним рухом: чоловіки - по досягненні 55 років і при загальному трудовому стажі не менше за 25 років, з них не менше за 12,5 років роботи по безпосередньому управлінню польотами; жінки - по досягненні 50 років і при загальному трудовому стажі не менше за 20лет, з них не менше за 10 років роботи по безпосередньому управлінню польотами; в зв'язку з роботою в інженерно-технічному складі по обслуговуванню повітряних судів: чоловіки - по досягненні 55 років і при загальному трудовому стажі роботи в цивільній авіації не менше за 25 років. з них не менше за 20 років по безпосередньому обслуговуванню повітряних судів: жінки - по досягненні 50 років і при загальному трудовому стажі роботи в цивільній авіації не менше за 20 років, з них не менше за 15 років - по безпосередньому обслуговуванню повітряних судів; педагоги в школах і інших установах для дітей при В.л. не менше за 25 років; здоров'я населення, що займалося лікувальною і інакшою роботою з охорони при В.л. не менше за 25 років в сільській місцевості і селищах міського типу і не менше за 30 років в містах; що займалися творчою роботою на сцені в театрах і інших театрально-видовищних підприємствах і колективах при В.л. 15, 20, 25 або 30 років, в залежності від характеру роботи. Списки відповідних робіт (професій і посад), а в необхідних випадках і правила числення В.л. затверджуються Урядом РФ.
За загальним правилом пенсія за В.л. виплачується при умові залишення роботи (служби), з урахуванням якої вона встановлена. У повній сумі працюючим пенсіонерам пенсія за В.л. виплачується, якщо вона призначена в зв'язку з підземною роботою і відкритими гірськими роботами, а також працівникам утворення і охорони здоров'я.
У трудовому законодавстві з В.л. пов'язане право окремих категорій працівників бюджетної сфери на отримання надбавок до заробітної плати за спеціальними рішеннями Уряду РФ.
Для окремих категорій працівників В.л. служить основою для додаткових відпусків(федеральні державні службовці, прокурорські працівники, судді, працівники легкої промисловості і лісового господарства).

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua