На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

КОШТОРИСНО-БЮДЖЕТНЕ ФІНАНСУВАННЯ - в фінансовому праві - безповоротний і безвідплатний відпуск грошових коштів на основі загальних принципів фінансування. Однак йому властиві і спеціальні принципи, такі, як відпуск коштів на забезпечення діяльності установ і організацій з бюджету, відповідного їх підлеглості; відпуск коштів відповідно до програм і планів економічного і соціального розвитку на кожний бюджетний рік і в міру їх виконання; планування і фінансування на основі економічних нормативів, науково обгрунтованих із застосуванням технічних норм або на конкурсній основі з вибором пріоритетних напрямів (наука і наукові. Бухгалтерський облік - Бухгалтерський облік являє собою впорядковану систему збору, реєстрації і узагальнення інформації в грошовому вираженні про майно, зобов'язаннях організацій і їх русі шляхом суцільного, безперервного і документального обліку всіх господарських операцій. Федеральний закон від 21.11.96 N 129-ФЗ, ст. 1. ПРИТОКА КАПІТАЛУ - надходження грошових коштів в національну економіку через рубіж у вигляді кредитів, а т.ж. за рахунок продажу фінансових активів іноземним покупцям. ДМИТРИЕВ-МАМОНОВ Матвій Олександрович - (1790-1863), граф, землевласник, масон, генерал-майор (1813). У Вітчизняну війну 1812 сформував з своїх селян козачий полк, відрізнився при Бородіне, Тарутіне, Малоярославце. Творець таємного суспільства "Орден російських рицарів" (1814-15), пізніше близький до декабристів. З 1825 під домашнім арештом, оголошений божевільним, піддадуть жорстокому "лікуванню" і в 1840-х рр. позбавився розуму. Сенатор - член правительствующего Сенату, створеного в 1711 р. як вищу державну установу, а в XIX - початку XX в. що діяв як вища судова інстанція і вищий орган адміністративного нагляду. Сенатори призначалися особисто імператором і мали чини не нижче за III класу в Табелі про ранги.

СПРИЧИНЕННЯ МАЙНОВОГО ЗБИТКУ ШЛЯХОМ ОБМАНУ АБО ЗЛОВЖИВАННЯ ДОВІР'ЯМ

- злочин проти власності, передбачене ст. 165 УК РФ і представляюче собою спричинення майнового збитку власнику або інакшому власнику майна шляхом обману або зловживання довір'ям при відсутності ознак розкрадання. Потерпілим від даного злочину може бути як власник, так і інакший законний власник майна. Як інакші законні власники можуть виступати обличчя, хоч і що не є власниками, але що володіють майном на праві довічного успадкованого володіння, господарського ведіння, оперативного управління або по інакшій основі, передбаченій законом або договором (ст. 305 УК РФ).
З об'єктивної сторони злочин характеризується діями, що перебувають в обмані або в зловживанні наданим винному довір'ям, внаслідок чого власнику або інакшому законному власнику заподіюється майновий збиток, однак при цьому відсутні ознаки розкрадання. Про поняття обману і зловживання довір'ям див. "Шахрайство". Відмінність від шахрайства складається в тому, що винний не вилучає майно у потерпілого: винний не передає потерпілому майно, яке той повинен був отримати. Майнова вигода витягується шляхом несплати повинного. Наприклад, винний обертає на свою користь кошти або інакше майно, яке ще не поступило, але на основі закону, інакшого нормативного акту або договору повинне було поступити в фонди власника або законного власника. Наприклад, несплата (або неповна оплата) платежів за користування електрикою, газом, тепловою енергією і іншими комунальними послугами, пов'язана з відключенням лічильників або спотворенням їх свідчень. Злочин може перебувати в привласненні поступаючої від громадян плати за послуги, що надаються підприємствами і організаціями, яка в обхід встановленого порядку була отримана працівником цих підприємств і організацій, не уповноваженим на її отримання (наприклад, отримання провідником вагона плати за безквиткове провезення пасажирів або вантажів; отримання додаткової плати слюсарем станції технічного обслуговування автомобілів за не вказану у вбранні роботу і т. п.). Злочин може виразитися у використанні підробного проїзного документа (якщо він придбаний, але не виготовлений винним). Потрібно відрізняти даний злочин від ухиляння від сплати, митних платежів, ухиляння від сплати податків з організацій або громадянином. Дані злочини оцінюються не по загальному, а по спеціальному складу злочину (ст. 194, 198, 199 УК РФ). Злочин признається кінченим з моменту спричинення збитку власнику або інакшому власнику майна. Разом з тим необов'язково, щоб злочинець встиг отримати вигоду. Так, потрібно вважати кінченим злочином виконання "лівого" рейса на вантажній автомашині, ввіреній по службі винному, навіть якщо винний не встиг отримати плату, оскільки збиток власнику заподіюється вже в процесі використання автомашини.
Злочин здійснюється з прямим наміром і корисливою метою. Суб'єктом злочину може бути приватна особа, що досягла 16-літнього віку і осудна. Посадові особи, що здійснили даний злочин з використанням посадових повноважень, відповідають за зловживання посадовими повноваженнями (ст. 285 УК РФ). Більш сувора відповідальність слідує за діяння, якщо воно довершене групою осіб по попередній змові, неодноразове (ч. 2 ст. 165 УК РФ), організованою групою, заподіяло великий збиток, довершено особою, раніше два або більше за раз судимим за розкрадання, здирство або П. і. у. п. про. або з. д. (ч. 3 ст. 165 УК РФ).

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua