На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ПЕРЕРОБКА ТОВАРІВ НА МИТНІЙ ТЕРИТОРІЇ - митний режим, при якому іноземні товари використовуються у встановленому порядку для переробки на митній території РФ без застосування заходів економічної політики і з поверненням сум ввізних митних зборів і податків при умові вивозу відповідно до митного режиму експорту продуктів переробки за межі митної території РФ. Режим П.т. на т.т. регулюється ст. 58-64 ТК. Операції по переробці товарів включають: виготовлення товару, включаючи монтаж, зборку і підгонку під інші товари; власне переробку і обробку товарів; ремонт товарів, включаючи їх відновлення і приведення в порядок; використання. НИКОЛАЙЧИК Микола Ігнатович - (р. 1924), доктор юридичних наук, професор. Область наукових досліджень - криміналістична методика. Осн. труди: Доведення як процесуальна форма розкриття злочинів. Мінськ, 1984; Доведення у справах про розкрадання, довершене в легкій промисловості. Гіркий, 1990; Криміналістика. Н. Новгород, 1995 (в соавт.). Раптовий зсув порід - мимовільне зміщення одних блоків гірських порід відносно інш. Блоків в горизонтальному напрямі по розлому внаслідок напруження (тиску). ЕСТЕТИКА - філософська наука, що вивчає сферу естетичного як специфічного вияву ціннісних відносин між людиною і миром і область художньої діяльності людей. Як особлива дисципліна виділяється в XVIII в. у А. Баумгартена, який ввів сам термін Е. для позначення "науки про почуттєве знання". На XVIII-початку XIX вв. розвивається розуміння Е. як філософії мистецтва, що закріпляється у Г. В. Ф. Гегеля. Основною проблемою філософсько-естетичної думки була проблема прекрасного. Хелбон - місце, звідки привозилося дамасскими купцями в Тир чудове вино (Ієз. 27:18); теперішнє селище Халбун в долині Лівана, в 10-ти км на півночі від Дамаску, відоме і досі своїми виноградниками. Воно зустрічається в записах Навуходоносора під маєтком Хилбунув, як місце, що доставляє царю у вигляді данини вино і ялин.

Рішення референдуму

- рішення, прийняте народним голосуванням з питань, винесених на референдум.
Внаслідок того, що референдум є формою вищого безпосереднього вираження влади народу, ті, що приймаються на референдумі рішення володіють особливою юридичною силою: вони є загальнообов'язковими, не вимагають додаткового твердження і можуть бути відмінені або змінені за допомогою прийняття рішення на новому референдумі.
Рішення, прийняте на референдумі Російській Федерації, діє на всій території Російської держави. Рішення референдумів суб'єктів Російської Федерації діють на території відповідних суб'єктів Федерації. Рішення, що приймаються місцевими референдумами, діють на територіях відповідних муніципальних освіт.
Відмічені особливості юридичної сили рішень, що приймаються на референдумах не дають підстав для їх виключення з системи правових актів, для визнання цих рішень особливою найвищою формою права, що стоїть над нормативно-правовою системою. Юридична сила рішень, що приймаються на референдумах, їх ієрархічне положення в системі правових актів пов'язане не з природою референдуму, а залежить передусім від правової форми, яку придбаває народне рішення. Див. Нормативний правовий акт.
Рішення, прийняте на референдумі суб'єкта Російської Федерації, місцевому референдумі, реєструється в органах державної влади або органах місцевого самоврядування. Якщо для реалізації рішення, прийнятого на референдумі, потрібно видання додаткового нормативного правового акту, орган державної влади, орган місцевого самоврядування, в чию компетенцію входить дане питання, зобов'язані протягом 15 днів від дня вступу внаслідок рішення, прийнятого на референдумі, визначити термін підготовки даного нормативного правового акту.
Рішення референдуму може бути відмінене або змінене шляхом прийняття інакшого рішення на референдумі, але не раніше двох років після його прийняття або визнано недійсним в судовому порядку. Основами для скасування судом рішення, прийнятого на референдумі суб'єкта Російської Федерації, місцевому референдумі, є: а) порушення встановленого Федеральним законом "Про основні гарантії виборчих прав і права на участь в референдумі громадян Російської Федерації", законом суб'єкта Російської Федерації, статутом муніципального утворення порядку проведення референдуму, що призвело неможливість з достовірністю визначити результати волевиявлення учасників референдуму; б) невідповідність закону, на основі якого проводився референдум суб'єкта Російської Федерації, невідповідність статуту муніципальної освіти, на основі якого проводився місцевий референдум, Конституції Російської Федерації, а також федеральному конституційному закону, федеральному закону, а при проведенні місцевого референдуму - також конституції (статуту) і закону суб'єкта Російської Федерації, що діяла на момент проведення даного референдуму, що призвели неможливість з достовірністю визначити результати волевиявлення учасників референдуму; в) суперечність рішення, прийнятого на референдумі суб'єкта Російської Федерації, місцевому референдумі, Конституції Російської Федерації, федеральному конституційному закону, федеральному закону, а для місцевого референдуму - також і закону суб'єкта Російської Федерації.
У випадку, якщо після проведення референдуму суб'єкта Російської Федерації з питання, що знаходиться в спільному ведінні Російській Федерації і суб'єкта Російської Федерації, виданий федеральний закон з даного питання, рішення, ухвалене на референдумі і не відповідне даному федеральному закону, не застосовується.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua