На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

НАКАЗ (РОЗПОРЯДЖЕННЯ) ПРО НАПРЯМ ПРАЦІВНИКА В ВІДРЯДЖЕННЯ - згідно з постановою Росстата від 05.01.2004 № 1 "Про затвердження уніфікованих форм первинної облікової документації по обліку труда і його оплати", - локальний розпорядливий документ у вигляді уніфікованої форми № Т-9, вживаний для оформлення і обліку напряму працівника(ов) у відрядження(і). Заповнюються працівником кадрової служби на основі службового завдання, підписуються керівником організації або уповноваженою ним на це особою. У наказі про напрям у відрядження вказуються прізвище(і) і ініціали, структурний підрозділ, посада (спеціальність, професія) що. МУНІЦИПАЛЬНІ ОБЛІГАЦІЇ - короткострокові кредитні зобов'язання влади муніципалітетів, що випускаються у вигляді позики під муніципальну власність з метою залучити кошти для фінансування яких-небудь проектів; відсотки по цих облігаціях звільнені від оподаткування федеральним. Термін т.ж. означає цінні папери, випущені державними установами і владою. ПОВІТРЯНА ЯМА - (англ. air pocket) (сленг.) - різке падіння курсів цінних паперів після інформаційного повідомлення негативного неекономічного, наприклад політичного, характеру. Щогла - найнижча стояча частина рангоуту. Буває дерев'яна або металева; дивлячись по місцю, займаному на палубі, називається: бизань-щогла - сама задня або третя з носа; грот-щогла - середня або друга від носа щогла; фок-щогла - сама передня; фальшива щогла - така, яку ставлять на час, замість втраченої справжньої щогли; вона звичайно менш справжньої. Щогли рубати! - команда на шлюпці прибрати вітрила і щогли. Це робиться або коли шлюпка пристає до борта або пристані, або коли вона йшла під вітрилами і бажає йти на веслах. БАКУ - місто в Закавказье, на західному березі Каспійського моря. Відомий з 5 в., з 1747 столиця Бакинського ханства, в 1806 зайнятий російськими військами, з 1813 в складі Російської імперії. З 1859 центр Бакинської губернії. З 1920 столиця Азербайджанської ССР (в 1922-91 в складі СРСР). З 1991 столиця Республіки Азербайджан.

ШАХРАЙСТВО

- злочин проти власності, передбачене ст. 159 УК РФ і представляюче собою розкрадання чужого майна або придбання права на чуже майно шляхом обману або зловживання довір'ям. Предмет злочину: 1) майно, 2) право на чуже майно, тобто окрема правомочність по майну (наприклад, право користування житловим приміщенням, довіреність на отримання цінностей, майнові права, засвідчена цінними паперами). Злочин вважається кінченим з моменту заволодіння правом на майно. При цьому не має значення, чи отримав шахрай майно або грошову суму (наприклад, пред'явивши вексель для оплати) або немає (наприклад, зберігав вексель).
З об'єктивної сторони специфіка М. складається в способі заволодіння майном. Таким способом є обман або зловживання довір'ям. Потерпілий сам передає майно (право на нього) злочинцю, вважаючи, що останній має право отримати його. Саме обман або зловживання довір'ям спонукає власника або інакшого законного власника передати шахраю майно (майнове право). Обман при М. може виразитися в помилковому твердженні про те, що явно не відповідає дійсності, або в умисному умовчанні про факти, повідомлення яких було обов'язкове. Обман - це навмисне, умисне спотворення істини. Обман можливий відносно фактів, що відносяться до минулого, справжнього і майбутньому. Обман може торкатися дійсних намірів винного, може відноситися до предмета, його ціни, кількості, якості, може характеризувати особистість винного (його посаду, професію, суспільне положення) і інші обставини. Обман (за формою) може бути усним і письмовим, може полягати в фальсифікації предмета операції, в застосуванні шулерських прийомів (при грі в карти), у використанні при розрахунку фальсифікованих предметів оплати і т. п. Обман може здійснюватися шляхом використання підроблених документів (наприклад, незаконне отримання пенсії, посібника, надбавки до зарплати на основі пред'явлення підробних документів або усного повідомлення помилкових відомостей). Розмір такого М. визначається загальною сумою незаконно отриманих виплат або різницею між незаконно і виплатами, що законно отримуються. Виготовлення підробного документа в цілях М. є приготуванням до У якості М. кваліфікується обманне отримання грошових виплат однією особою замість іншого, що дійсно має право на їх отримання, шляхом пред'явлення фіктивної довіреності. Как М. розцінюється отримання грошових коштів по явно фіктивних трудових угодах або інакших договорах під виглядом оплати роботи або послуг, які фактично не виконувалися або виконувалися в меншому об'ємі. Обман у вигляді приховання обставин, повідомлення про яких є обов'язковим, може виразитися, наприклад, в отриманні регулярних виплат (пенсії, зарплати) за вмерлого. При зловживанні довір'ям злочинець використовує особливі довірчі відносини, що склався між ним і власником або власником майна, в основі яких лежать, як правило, цивільно-правові або трудові відносини, витікаючі з договору, угоди, Наприклад, обличчя отримує по трудовій угоді для виконання якої-небудь роботи певне майно або грошовий аванс з наміром безвідплатно, без фактичного виконання прийнятих на себе зобов'язань звернути їх на свою користь і привласнює їх. Звертання на свою користь товарів, отриманих за договором побутового прокату або придбаних на підприємствах торгівлі в кредит без внесення відповідного платежу, також розцінюється як М. шляхом зловживання довір'ям. М. здійснюється з прямим наміром і корисливою метою. Суб'єкт злочину - осудна особа, що досягла 16-літнього віку, що не володіє ніякою правомочністю відносно предмета злочину.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua