На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Організація кінематографії - організація незалежно від організаційно-правової форми і форми власності, основними видами діяльності якої є виробництво фільму; виробництво кінолітопису; тиражування фільму; прокат фільму; показ фільму; відновлення фільму; технічне обслуговування кинозала; виготовлення киноматериалов; виготовлення кинооборудования; виконання робіт і надання послуг по виробництву фільму, кінолітопису (прокат кинооборудования, оренда павільйонів, кинокомплексов, пошиття костюмів, будівництво декорацій, виготовлення гриму, пастижерских виробів, реквізиту, ігрової техніки, спеціальних ефектів, обробка. ЗАСНОВНИКИ - фундатори фірми, фізичні і юридичні особи, що створюють нову організацію з власної ініціативи, що залучають до участі в ньому вкладників капіталу. У. і самі можуть вносити свій капітал в организуемое суспільство. У. розробляють документи, необхідні для реєстрації і діяльності компанії (акціонерного товариства), що створюється, здійснюють всю необхідну підготовчу роботу. Навігаційний акт 1651 г - прийнятий в Англії; передбачав, що ввезення заморських товарів в країну може здійснюватися тільки на англійських судах. Репнінськиє - Репнинские - дворянський рід, що відбувається від фельдмаршала князя Аникити Івановича Репніна, діти якого від браку, визнаного недійсним, отримали в 1732 році дозвіл іменуватися Р. Одін з них, Микола, в 1741 році був флігелем-ад'ютантом при принцові Антоне-Ульрихе, а потім полковником Белозерського полку. Його внук Степан Яковльович був при імператорові Миколі I корпусним командиром. Род Р. внесений в I, II і III частини родовідних книг Московської і Херсонської губерній (Гербовник, XI, 96). КАЛМИЦЬКЕ ВІЙСЬКО - іррегулярне кінне військо, освічено в 1739 р. в районі міцності Ставрополь (нині м. Тольятті) з астраханских, донських і оренбургских калмиків. У 1806 р. увійшло в Калмицький округ Донського козачого війська. У 1815 р. розформовано.

ФЕДЕРАЛЬНА ІНСПЕКЦІЯ ТРУДА (РОСТРУДИНСПЕКЦИЯ)


орган нагляду і контролю за дотриманням законодавства про труд, правил і норм охорони труда, створений при Міністерстві труда і соціального розвитку РФ, Рострудінспекция і підвідомчі їй державні інспекції труда республік, країв, областей, міст федерального значення, автономної області, автономних округів, районів і міст утворять єдину систему нагляду і контролю за дотриманням законодавства РФ про труд і охорону труда в організаціях всіх форм власності.
Основними задачами Рострудінспекциї і підвідомчих їй державних інспекцій труда є: здійснення державного нагляду і контролю за дотриманням законодавства РФ про труд і охорону труда, а також пов'язаних з ним законодавчих і нормативних правових актів про відшкодування шкоди, заподіяного здоров'ю працівника, соціальному страхуванні, зайнятості, банкрутстві і приватизації підприємств, колективних договорах і угодах; захист трудових прав і досягнення безпечних умов труда працівників, а також захист їх від незаконних дій роботодавців, посадових осіб і інших відповідальних працівників організацій, що ущемляють ці права; розробка пропозицій по вдосконаленню законодавства РФ і інакших нормативних правових актів про труд і охорону труда; забезпечення підвищення кваліфікації працівників апарату Рострудінспекциї і державних інспекцій труда; сприяння оволодінню роботодавцями і працівниками знаннями законодавства РФ і діючих норм і нормативів про труд і охорону труда.
Відповідно до покладених задач Рострудінспекция і підвідомчі їй державні інспекції труда виконують наступні функції. Рострудінспекция: здійснює державний нагляд і контроль за дотриманням законодавства РФ про труд і охорону труда, а також пов'язаних з ним законодавчих і нормативних правових актів про відшкодування шкоди, заподіяного здоров'ю працівника, про соціальне страхування, зайнятість, банкрутство і приватизацію підприємств, колективні договори і угоди; визначає головні напрями і пріоритети діяльності державних інспекцій труда; здійснює організаційне і методичне керівництво діяльністю державних інспекцій труда, їх нормативно-правове і матеріальне забезпечення; аналізує причини порушень законодавства РФ і інакших нормативних правових актів про труд і охорону труда і готує відповідні пропозиції по вдосконаленню вказаних актів; аналізує причини виробничого травматизму і розробляє пропозиції по їх профілактиці; дає висновку по проектах будівельних норм і правил (СНіП) і інших нормативних документів з питань будівництва про відповідність їх вимогам норм і правил з охорони труда; бере участь в розробці державних стандартів по безпеці труда; здійснює контроль за дотриманням встановленого порядку розслідування і обліку нещасних випадків на виробництві; веде прийом і розглядає листи, жалоби і інакші звертання працівників про порушення їх трудових, соціально-економічних прав і прав на охорону труда, вживає заходів по їх усуненню; готує і представляє у встановленому порядку Президенту РФ щорічну доповідь про діяльність Рострудінспекциї і дотримання законодавства РФ про труд і охорону труда. Рострудинспекция і підвідомчі їй державні інспекції труда здійснюють свою діяльність у взаємодії з федеральним наглядом, органами прокуратури, іншими федеральними органами виконавчої влади, органами виконавчої влади суб'єктів РФ, правовою і технічною інспекціями труда об'єднань професійних союзів.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua