На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Расизм - Соціальне упередження, існуюче по відношенню до групи людей на основі фізичних характеристик (пігментація шкіри, типової риси обличчя, текстура волосся, мова, манери і інші (етнічні) показники), які виразно видно, але не відображають таких біологічно значущих якостей, як придатність або здатність. Расизм - це ідеологія, яка використовує зовнішні відмінності як основна причина для відмови в рівному відношенні до членів іншої групи на основі так званих "наукових", "біологічних" і "моральних" характеристик, вважають їх відмінними від своєї власної групи і спочатку нижчестоячими. Такі расистські доводи. Квартира - це структурно відособлене приміщення в багатоквартирному будинку, що забезпечує можливість прямого доступу до приміщень загального користування в такому будинку і що складається з однієї або декількох кімнат, а також приміщень допоміжного використання, призначених для задоволення громадянами побутових і інакших потреб, пов'язаних з їх мешканням в такому відособленому приміщенні. КОМЕРЦІЙНИЙ РОЗРАХУНОК - метод господарювання на основі соизмерения витрат на господарську діяльність і її результатів, виражених в грошовій формі. Балліол Едуард - Балліол Едуард (Balliol, Edward) (розум. ок. 1364 р.), король Шотландії (1332-36), син Джона Б. В 1332 р. висадився в Файфе, вимагаючи повернути йому трон, від к-рого відрікся батько. Розгромив шотландців при Даплин-Муре і був коронований в Сконе. Через три місяці вимушений був бігти, але невдовзі повернувся з допомогою англ, короля Едуарда III, отримавши перемогу в Халідонхиллськом битві. У 1341 р. був знову вигнаний з Шотландії і в 1356 р. відмовився від претензій на шотл. трон. Коголкин Магомет Алімурзович - (1814?)(-не пізнє 1886), прапорщик (08.08.1845), їх кабардинських узденей 1-й міри (тлекотлеш). У "експедиціях проти непокірних горців" з 01.05.1845. Проживав в Кабарде в аулі Коголкина. Був одружений. Син Карашай.

СТВОРЕННЯ, ВИКОРИСТАННЯ І ПОШИРЕННЯ ШКІДЛИВИХ ПРОГРАМ ДЛЯ ЕОМ

- злочин в сфері комп'ютерної інформації, передбачене ст. 273 УК РФ і представляюче собою створення програм для ЕОМ або внесення змін в існуючі програми, що явно приводять до несанкціонованого знищення, блокування, модифікації або копіювання інформації, порушення роботи ЕОМ, системи ЕОМ або їх мережі, а рівне використання або поширення таких програм або машинних носіїв з такими програмами.
Об'єктивну сторону злочину складають дії по створенню, використанню і поширенню шкідливих програм для ЕОМ, а дорівнює внесенню шкідливих змін в існуючі програми. Програма для ЕОМ - це об'єктивна форма представлення сукупності даних і команд, призначених для функціонування ЕОМ з метою отримання певного результату (ст. 1 Закону РФ "Про правову охорону програм для електронних обчислювальних машин і баз даних" від 23 вересня 1992 р. // Відомості РФ. 1992. 42. Ст. 2325). Програма реалізовує алгоритм рішення якої-небудь задачі. Створення програми для ЕОМ - це написання її алгоритму, тобто послідовності логічних команд, з подальшим перетворенням його в машинну мову ЕОМ. Внесення змін в існуючу програму означає зміну її алгоритму шляхом виключення його фрагментів, заміни їх іншими, доповнення його. Внесення змін в існуючу програму може бути елементом об'єктивної сторони даного злочину лише в тому випадку, якщо винний виправив працюючу в ЕОМ програму або розповсюдив виправлену програму на будь-якому носії. Відповідальність повинна наступати і в тому випадку, якщо зміни в існуючу програму вносяться особою не безпосередньо, а за допомогою спеціальної програми для ЕОМ, розробленої для внесення відповідних змін. Під несанкціонованим знищенням, блокуванням, модифікацією, копіюванням інформації розуміються не дозволені законом, власником інформації або іншим компетентним користувачем вказані дії. Про поняття знищення, блокування, модифікації, копіювання інформації, порушення роботи ЕОМ або їх мережі, машинного носія див. "Неправомірний доступ до комп'ютерної інформації".
Вредоносность і корисність відповідних програм для ЕОМ визначається не в залежності від їх призначення, здібності знищувати, блокувати, модифікувати, копіювати інформацію (це - типові функції і легальних програм), а в зв'язку з тим, чи передбачає їх дію, по-перше, попереднє повідомлення власника комп'ютерної інформації або іншого добросовісного користувача про характер дії програми, а по-друге, отримання його згоди на реалізацію програми свого призначення. Порушення однієї з цих вимог робить програму для ЕОМ шкідливої. Вредоносность т. н. "комп'ютерних вірусів" пов'язана з їх властивістю самовоспроизводиться і створювати перешкоди в роботі на ЕОМ без ведена і санкції добросовісних користувачів. Вірусні програми звичайно включають команди, що забезпечують самокопирование і маскування. Використання програми для ЕОМ - це випуск її в світло, відтворення і інакші дії по введенню її в господарський оборот в початковій або модифікованій формі, а також самостійне застосування цієї програми за призначенням. Під використанням машинного носія з такою програмою розуміється всяке його вживання з метою використання записаної на йому програми для ЕОМ. Використання шкідливої програми для ЕОМ для особистих потреб (наприклад, для знищення власної комп'ютерної інформації) не каране.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua