На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ЦИВІЛЬНИЙ ВІДПОВІДАЧ - в карному процесі - особа, несуча матеріальну відповідальність за дії обвинуваченої, до якого в карній справі пред'явлений цивільний позов з метою відшкодування збитку, заподіяного злочином. У якості Г. про. можуть бути залучені батьки, хранителі, опікуни або інші особи, а т.ж. організації, які внаслідок закону несуть матеріальну відповідальність за збиток, заподіяний злочинними діями обвинуваченого. Г.о. як самостійний учасник карного процесу діє лише в тих випадках, коли, згідно із законом, за дії обвинуваченої повністю або частково несуть відповідальність інші особи. У всіх інших. СУБРАХУНКИ - підсобні рахунки, що відкриваються в банках в доповнення до основних рахунків комерційних і інших самофинансируемих організацій (розрахункові, поточні, кореспондентські). С. мають установи, що фінансуються власником, філіали, відділення по місцю їх знаходження. При наявності С. відпадає необхідність перераховувати кожну суму окремо, що спрощує роботу банків і клієнтів. САМОРЕГУЛЮВАННЯ - наявність в економічній системі елементів, властивостей, що дозволяють автоматично встановлювати і підтримувати бажаний режим функціонування системи. УСТЬНЕДУМСКАЯ СМОЛЕНСКАЯ - чудотворна ікона Пресвятой Богородиці. Один з списків чудотворної ікони Смоленської "Одігитрії". Прославилася в 1603. Одному старцю Леоніду три рази було прозріння, щоб він взяв ікону "Одігитрії" з Моржегородської пустелі на Двіне і переніс в Сольвичегодський у. на р. Лузу до Туріной гори. Тут в 1608 він влаштував церква і монастир. Згодом монастир був перенесений до гирла р. Недуми. Святкується 28 липня/10 серпня. Прот. І. Бухарев. Штрассенцеллен - (Strassenzellen), "вуличні осередки", низові ланки нацистської партії на початку 20-х рр. Організаційна структура нацистської партії цілком була запозичена у комуністів. "Штрассенцеллен" складалися з чотирьох або п'яти чоловік, у розділі яких стояв староста - "обман" (Obman).

Система органів виконавчої влади

- цей принциповий пристрій її основних організаційних частин, перелік типових і родових груп органів. У систему органів виконавчої влади РФ включені наступні елементи: вищий орган виконавчої влади - Уряд РФ; федеральні органи виконавчої влади - міністерства і відомства РФ; органи виконавчої влади суб'єктів РФ - вищий і інакший.
Принципи системи органів державної виконавчої влади РФ: верховенство Конституції РФ, федеральних конституційних законів і федеральних законів; народовладдя; федералізм; розділення влади; відповідальність; гласність; забезпечення прав і свобод людини і громадянина; державна і територіальна цілісність РФ; поширення суверенітету РФ на всю її територію; єдність системи державної влади; розмежування предметів ведіння і повноважень між органами державної влади РФ і органами державної влади суб'єктів РФ; самостійність здійснення органами державної влади суб'єктів РФ належних їм повноважень. Крім названих принципів в пристрої виконавчої влади має місце процес перерозподілу компетенції між органами виконавчої влади, і в цьому випадку діє принцип централізації (децентралізація), делегування (передачі частини повноважень), що є прямим продовженням загальнодержавного принципу розділення влади і розмежування повноважень у відособленій сфері - виконавчої влади.
Всяка система має свою внутрішню будову (структуру), а будь-яка структура нерозривно пов'язана з відповідною системою, належить їй і характеризує її. Структура системи органів виконавчої влади - це нормативно-закріплений і вичерпний перелік органів, що реально відправляють владні повноваження (види органів). Структура розробляється і приймається на основі системи. Багатозначним поняттям "структура органів виконавчої влади" охоплюються:
1) структура системи органів виконавчої влади в Росії (всіх без виключення органів виконавчої влади в центрі і на місцях);
2) структура системи федеральних органів виконавчої влади;
3) структура системи органів виконавчої влади суб'єктів РФ;
4) структура системи місцевих органів виконавчої влади муніципальних освіт;
5) організаційна структура системи апарату відповідних органів виконавчої влади. Про структуру мова йде в ст. 112 Конституції РФ.
Структура федеральних органів державної виконавчої влади затверджена Указом Президента РФ. У структуру федеральних органів виконавчої влади включається численний апарат на місцях. Територіальні органи федеральних органів виконавчої влади існують в будь-якій федеративній державі як органи, відтворюючі компетенцію центрального апарату на місцях застосовно до регіональних і місцевих умов діяльності. У залежності від конкретної територіальної компетенції вони бувають чотирьох типів: міжрегіональні (окружні), по суб'єкту Федерації, межмуниципальні (міжрайонні), районним. У залежності від підлеглості вони можуть бути федеральними і суб'єктів Федерації. Найбільш численну групу (в кожному суб'єктові декілька десятків) органів складають територіальні органи федеральних державних органів виконавчої влади. Їх величина не має суворо встановленого кількісного вираження, варіюється в суб'єктах Федерації в залежності від потреб управління. Загальні принципи утворення територіальних органів встановлені Урядом РФ.
У суб'єктах Федерації структура визначається вищою посадовою особою або розділом вищого органу виконавчої влади.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua