На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ОКРУГ САНІТАРНОЇ (ГІРНИЧО-САНІТАРНОЇ) ОХОРОНИ - природна територія, що особливо охороняється з встановленим відповідно до законодавства Російської Федерації режимом господарювання, мешкання, природокористування, що забезпечує захист і збереження природних лікувальних ресурсів і лікувально-оздоровчої місцевості з прилеглими до неї дільницями від забруднення і передчасного виснаження. Для лікувально-оздоровчих місцевостей і курортів, де природні лікувальні ресурси відносяться до надр (мінеральні води, лікувальний бруд і інш.), встановлюються округи гірничо-санітарної охорони. У інших випадках встановлюються округи. СЛУЖБОВИЙ УРЯД - в ряді держав (наприклад, в Болгарії) - назва уряду, що призначається главою держави на позапартійній основі і без затвердження парламентом у разі дострокового розпуску останнього. С. п. виконує свої обов'язки доти, поки парламент нового скликання не сформує новий уряд відповідно до звичайної конституційної процедури. Обгін - випередження рухомого транспортного засобу, пов'язане з виїздом із займаної смуги. Правила, затверджені постановою Ради Міністрів - Уряди Російської Федерації від 23.10.93 N 1090, п.1.2. Жорес Жан - Жорес Жан (Jaures, Jean) (1859-1914), лідер франц. соціалістів. Був вибраний в парламент в 1885 р.; його виступи в захист Дрейфуса і проти антисемітизму посилили позиції соціалістів у Франції. У 1905 р. став лідером Об'єднаної соціалістичної партії, що чинила тиск на пр-ва радикалів з метою проведення реформ в інтересах раб. класу. Виступав проти мілітаризму, але намагався примирити соц. інтернаціоналізм з франц. патріотизмом. Убитий франц. націоналістом в 1914 р. Амасай - (ваговитий)-а) (1Пар 6.25,35)-аналог. Азария, з; би) (1Пар 12.18)-воїн, розділ тридцяти з сини Веніамінових і Іудіних, що прийшов до Давида в Секелаг; в) (1Пар 15.24)-священик, учасник перенесення ковчега в Ієрусалім, музикант; г) (2Пар 29.12)-батько (предок) Махафа.

Готовність психологічна фахівців до служби у виправних установах

Разноплановость цілей і професійних функцій, які повинні реалізовуватися в карно-виконавчій системі, зумовлює востребованность тут різних категорій фахівців - по даним А.І. Ушатікова (1999) більше за 50 спеціальностей. Внаслідок специфічності умов функціонування ИУ (зовнішніх і внутрішніх), ризику професійного вигоряння персоналу (Г.А. Туманов, 1971; В.Н. Волков, 1989; В.М. Поздняков, 1989; М.Г. Дебольський, 1992 і інш.), постійної взаємодії з осудженими, багато які з яких є особами з стійкою асоціальною спрямованістю і протидіють виправному процесу, виникає необхідність як формування у співробітників психологічної готовності до служби у виправних установах. Це інтегральне утворення особистості фахівця, що забезпечує довготривалу працездатність до служби в ИУ, що включає комплекси психофізіологічних, індивідуально-психологічних і соціально-психологічних якостей. Стійкість готовності визначається рівнем професійної развитости: мотивационно-ціннісного, познавательно-прогностического, операционального, емоційно-вольового і психодинамического компонентів особистості. Така готовність формується і підтримується протягом всієї служби, починаючи з навчання в освітній установі. Необхідно і підтримувати належний рівень ситуативної готовності - психічного стану, "внутрішнього настрою" до ефективних дій в звичайних і екстремальних умовах (при групових ексцесах, масовому безладді, учинених осудженими, захваті ними як заложники співробітників установ і інш.).
Особливі вимоги до персоналу місць позбавлення свободи формулювалися з початку розвитку в Росії в'язничної системи. Так, в В'язничній присязі, що містилася в проекті Статусу тюрем, написаному Екатеріной II в 1787 р. (стаття 70), підкреслювалося: "Азь нижче іменований обіцяюся предь всевидящим Богом щиросердо, що хочу і повинен всіма силами своїми відправляти варту над в'язничними так, як мені в посаді наказано, і оную не переступати і упущать не буду ні для ворожнечі, ні для спорідненості, ні для упередженості.." У ХХ сторіччі прийнятий ряд міжнародних правових актів ( "Мінімальні стандартні правила поводження з укладеними" і інш.), реалізація яких переслідує мета гуманизации карно-виконавчої системи і висуває особливі вимоги до відбору і проходження персоналом служби в пенітенціарних установах. Враховуючи, що на персонал діють більше за 30 стресу-чинників (Р. Калімо, 1977), необхідний постійний моніторинг рівня готовності, профілактика професійної деформації (Б.Д. Новіков, 1994; І.І. Соколов, 1995; В.С. Медведев, 1999 і інш.). Розвиток і підтримка психологічної готовності здійснюється за рахунок системи психологічної підготовки і тренингов професіонально-особового співробітників ИУ (В.М. Поздняков, 1989; М.Г. Дебольський, 1994; І.С. Дорошенко, 2000 і інш.).
(І.С. Дорошенко, В.М. Поздняков)
Література: Поздняков В.М. Психологичеськиє аспекти підвищення готовності слухачів і курсантів учбових закладів МВС СРСР до служби у виправно-трудових установах: Автореферат. дис... канд. психол. наук. - М., 1989; Ушатиков А.И., Ковальов О.Г., Семенов В.А. Психологичеська підготовка співробітників пенітенціарних установ до дій в екстремальних умовах. - Рязань, 1997.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua