На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Веймарська конституція 1919 р. - прийнята в м. Веймаре внаслідок Листопадової революції 1918 р. в Німеччині. По В.к. Німеччина ставала парламентською республікою з федеративним державним пристроєм і буржуазно-демократичним політичним режимом. У В.к. містився перелік основних буржуазно-демократичних прав і свобод. Вищим законодавчим органом проголошувався рейхстаг, що обирався терміном на 4 роки. Друга палата парламенту - рейхсрат - представляла землі. Президент, що обирався на 7 років населенням, міг вводити надзвичайний стан і припиняти дію політичних прав і свобод, якщо вважав, що в країні "серйозно порушені суспільна. МЕТАЛЕВИЙ РАХУНОК ВІДПОВІДАЛЬНОГО ЗБЕРІГАННЯ - рахунок клієнта для обліку дорогоцінних металів, переданих в кредитну організацію на відповідальне зберігання із збереженням при цьому їх індивідуальних ознак: найменування, кількість цінностей, проба, виробник, серійний номер і інш. ВІЛЬНИЙ ЗАЛИШОК - сума коштів на окремому брокерському рахунку клієнта біржі, яка може бути використала для купівлі або продажу нових контрактів або знята з рахунку. Бетанкур Ромуло - Бетанкур Ромуло (Betancourt, Romulo) (1908-81), венесуел. гос. діяч. Лідер партії Демократична дія, Б. під час свого президентства (1959-64) провів в країні, що звільнилася від тривалого правління воен. хунти, демокр. реформи, в т.ч. помірну зем. реформу, підвищення тарифів на нафту для иностр. компаній, і пішов на нек-рі поступки профспілкам. Нападки правих з числа прихильників його попередника і радикально настроєних соціалістів привели до поразки Б. на виборах 1964 р. Соха - одиниця податного обкладення в Росії XV - XVII вв., спочатку вимірювалася кількістю робочої сили і якістю визискуваної землі. З середини XVI в. так звана "велика соха" складалася з тієї або інакшої кількості чвертей (міра об'єму сипучих тіл = 210 л і рідин = 1/4 відра = 3, 08 л).

Єдиноначальності і колегіальності психологія

Характеризує найважливішу ознаку управлінської діяльності, поєднання особистого застосування владних повноважень керівником з опорою на колективні методи управління. Правильне поєднання є чинником, що характеризує загалом організацію управління, стиль керівництва і ефективність діяльності ПОО, стан соціально-психологічного клімату. У практиці управління ПОО зустрічаються чотири типи відступів від оптимального поєднання єдиноначальності і колегіальності: 1) адміністрування - керівник прагне командувати без опори на заступників, колегіальні органи управління (колегії), тільки одноосібно і самостійно. З'ясовано, що причиною такого управління є особові якості керівника: неадекватна індивідуальна концепція керівництва колективом; завищена самооцінка і рівень домагань; карьеристские і егоїстичні мотиви; владолюбство; неповага до підлеглих і недовір'я до їх кваліфікації і інш. Опора на особисте єдиновладдя і упевненість в своїй непогрішності поєднуються з детальною регламентацією діяльності підлеглих, введенням додаткових форм контролю, грубим "тиском" на підлеглих без урахування їх індивідуальних особливостей, умов служби і побуту; 2) захоплення засіданнями, нарадами, обговореннями і дискусіями. Тут виявляється прагнення керівника до колективної роботи, але воно часто не приводить до позитивних результатів внаслідок надмірної втрати часу на колективні форми роботи, нестач планування частоти і часу колегіальної роботи і т.п. 3) відхід від персональної відповідальності під прикриттям колегіальності. Всі керівники ПОО знають про персональну відповідальність, однак практика показує, що деякі з них намагаються прикритися "щитом" колегіального рішення. Найбільш поширені психологічні причини такої поведінки - слабохарактерність керівника, підвищена недовірливість і тривожність, боязнь отримати стягнення, неадекватне сприйняття намірів вищестоящої ланки управління; 4)уявна колегіальність (квазиколлегиальность). Якщо оцінювати управління ПОО по зовнішніх, лежачих на поверхні параметрах, то можна прийти до висновку, що керівник з таким стилем роботи поєднує колегіальність і єдиноначальність. Збираються наради, засідання, проводяться збори, призначаються комісії. Однак при більш глибокому розгляді стає ясно, що все це робиться "для вигляду", тому що з керівника "за це питають". Насправді він ні з ким не радиться з найважливіших питань, а всі рішення приймає одноосібно. На колегіальне обговорення виносяться другорядні, а те і третьестепенні питання.
 Дослідження показують, що при порушенні пропорцій в поєднанні єдиноначальності і колегіальності виникають негативні психологічні наслідки: психологічні бар'єри, напруженість між керівником і підлеглими; суперечності з метою діяльності керівника і колективу співробітників; скритність, недовір'я і кругова порука; культ одного керівника; зловживання керівника владою; зниження персональної відповідальності; відхід керівника від відповідальності і прикриття особистих недоліків в роботі прагненням до колегіальності.
 ( А.І. Папкин )
Література: Столяренко А.М. Психологичеськиє і педагогічні проблеми управління в МВС, УВД: Учбова допомога. - М., 1982

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua