На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Підприємства, установи основні кошти - являють собою сукупність матеріально-речовинних цінностей, що використовуються як кошти труда і діючих в натуральній формі протягом тривалого часу як в сфері матеріального виробництва так і в невиробничій сфері. До основних коштів відносяться будівлі споруди передавальні пристрої робітники і силові машини і обладнання вимірювальні і регулюючі прилади і пристрої, обчислювальна техніка, транспортні засоби, інструмент виробничий і господарський інвентар і обладнання робітник і продуктивна худоба, багатомірні насадження, внутрішньогосподарські дороги інші основні кошти. До основних коштів також. ПРЕДСТАВНИКИ РОБОТОДАВЦІВ - керівники організацій або інші повноважні відповідно до статуту організації, інакших правових актів особи, повноважні органи об'єднань роботодавців, інакші уповноважені роботодавцями органи (ФЗ РФ "Про порядок дозволу колективних трудових суперечок" від 20 жовтня 1995 р.). ПОДАТКОВІ КАНІКУЛИ - встановлений законом термін, протягом якого та або інакша група підприємств або фірм звільняється від сплати того або інакшого податку. Бреславль (BRESLAU) Семирічна війна - Місце битви 22 нояб. 1757, в якому брали участь 70 000 австрійців під командуванням герцога Беверна.* Прусаки, що зміцнилися у стін Бреславля (совр. Вроцлав в Польщі), були відтіснені в місто, їх втрати становили 5000 чол. убитими і пораненими, 3600 чол., включаючи герцога Беверна, попали в полон, 80 знарядь були захоплені. Австрійці втратили 8000 чол. убитими і пораненими. Див. Росбах, Лейтен. Ерінії (евмениди) - в міфах древніх греків богині помсти, народжені Геєй, що вбрала кров оскопленного Урану. Це стара зі зміями замість волосся, із засвіченими факелами в руках. З їх пащі капає кров. Еринии переслідували Ореста за вбивство матері. З ними ототожнюються римські фурии.

ВІДПУСК ПО ВАГІТНОСТІ І РОДАМ

період часу, що обчислюється в календарних днях, на який працююча жінка звільняється від виконання трудових обов'язків для зміцнення здоров'я і підготовки до родів, відновлення працездатності і забезпечення материнського догляду за новонародженою дитиною після родів з виплатою за цей період посібника в розмірі повного заробітку. Тривалість цього відпуску становить 70 (у разі багатоплідної вагітності - 84) календарних днів до родів і 70 (у разі ускладнених родів - 86, при народженні двох або більше за дітей - 110) календарних днів після родів (ч.1 ст. 165 КЗоТ). Для деяких категорій жінок відпуск по вагітності і родам встановлений більшій, ніж вказано, тривалості, наприклад, для жінок, що зазнали впливу радіації внаслідок чорнобильської катастрофи. Тривалість відпуску по вагітності і родам може бути збільшена також відповідно до законодавчих актів суб'єктів РФ (ч.4 ст. 23 Закону РФ від 22 липня 1993 р. "Про охорону здоров'я громадян". Відпуск по вагітності і родам обчислюється сумарно і надається жінці повністю незалежно від числа днів, фактично використаних до родів (ч.2 ст. 165 КЗоТ).
Жінкам, що усиновили дітей, відпуск по вагітності і родам надається за період від дня усиновлення і до витікання 70 днів (при усиновленні двох і більш дітей - 110 днів) від дня народження дітей (ст. 168 КЗоТ). Відпуск по вагітності і родам надається на основі листка непрацездатності, виданого лікарем акушером-гінекологом, а при його відсутності - лікарем, ведучим загальний прийом, відповідної медичної установи. Видача листка непрацездатності проводиться з 30 тижнів вагітність одноразово тривалістю 140 календарних днів (70 календарних днів до родів і 70 календарних днів після родів). При багатоплідній вагітності листок непрацездатності по вагітності і родам видається з 28 тижнів вагітність. При цьому загальна тривалість дородового і післяпологового відпуску становить 194 календарних дня. При ускладнених родах листок непрацездатності видається додатково на 16 календарних днів лікувально-профілактичною установою, де сталися роди. При родах, що наступили до 30 тижнів вагітність, і народженні живої дитини листок непрацездатності по вагітності і родам видається лікувально-профілактичною установою, де сталися роди, на 156 календарних днів, а у разі народження мертвої дитини або його смерті протягом перших 7 днів після родів - на 86 календарних днів (п.8.1.-8.3 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують непрацездатність громадян, утв. Минздравмедпромом Росії і Фондом соціального страхування 19 жовтня 1994 р.). Перед відпуском по вагітності і родам або безпосередньо після нього жінці, по її заяві, надається щорічний відпуск незалежно від стажу роботи в даній організації (ст. 11 КЗоТ).
Відпуск по вагітності і родам зараховується в загальний і безперервний трудовий стаж і, зокрема, що дає право на щорічний відпуск, а також в стаж, що дає право на отримання додаткового відпуску за роботу з шкідливими умовами труда і додаткового відпуску за безперервну роботу в організації. Жінкам, зайнятим до настання відпуску по вагітності і родам на роботах, що дають право на безкоштовне отримання лікувально-профілактичного живлення, це живлення видається за весь час цього відпуску.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua