На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

БІРЖОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО - сукупність правових норм, діючих в даній державі і регулюючих відносини біржової діяльності. У багатьох країнах світу Б.з. в останні 20 років помітно посилилося, потіснивши норми і правила приватноправової творчості самих бірж. На основі Б.з. державні чиновники все активніше втручаються в справи останніх, виходячи із загальнонаціональних пріоритетів. У США наприклад, з 1973 г регулюванням всіх операцій на ф'ючерсних біржах займається Комісія з товарної ф'ючерсної торгівлі, члени якої призначаються президентом і затверджуються конгресом цієї країни. У Великобританії до 1986 р. за діяльністю. СТОП-ГОУ ЦИКЛ - (англ, stop-go eycle) - послідовне сменяющие один одного фази макроекономічної зміни сукупного попиту, проходження економіки через етапи інфляції, що прискорюється, рецессии, перелому, інфляції, що сповільнюється і рефляции. У умовах, коли пріоритетом економічної політики є низький рівень безробіття, стоп-гоу цикл приймає форму спіралі, що закручується. ДЕРЖАВИ ТРАНЗИТУ - будь-які держави, через територію яких вантажі (товари і інакші Предмети) перевозяться транзитом з держави відправлення в державу призначення. Гайдебуров Василь Павлович - Гайдебуров, Василь Павлович - журналіст, син П.А. Гайдебурова. Народився в 1866 р.; закінчив курс в Петербургськом університеті по юридичному факультету. З 1894 р. редагував заснований його батьком "Тиждень", але через декілька років вона повинна була припинити своє існування. Невдача осягла також засновані їм щоденну газету "Русь" і щотижневу "Нову справу". Під псевдонімом Гаррі Гайдебуров писав вірші в декаденський стилі. Вачнадзе - Вачнадзе - князівський грузинський рід, що відбувається від Асана Вачнадзе, бувшого царським скарбником в 1455 р. Рід цей показаний в списку кахетинских князів, прикладеному до трактату грузинського царя Іраклія II, 1783 р., і в 1826 р. визнаний російським урядом в князівському достоїнстві. В. Р-в.

ТОВАРОЗНАВЕЦЬ ТОВАРОВЕДЕНИЕ

Посадові обов'язки. Визначає вимоги до матеріальних ресурсів, відповідність їх якості стандартам, технічним умовам і іншим нормативним документам, а також укладеним договорам. Бере участь у визначенні відповідності проектів планів матеріально - технічного забезпечення підприємства, установи, організації планам виробництва, в контролі за виконанням договірних зобов'язань, надходженням і реалізацією сировини, матеріалів, палива, обладнання і готової продукції, в підготовці даних для складання претензій на постачання неякісних товарно - матеріальних цінностей і відповідей на претензії замовників. Контролює наявність матеріальних ресурсів і готової продукції на складах. Здійснює зв'язок з постачальниками і споживачами і оформляє документи на відвантаження продукції. Бере участь в розробці і впровадженні стандартів організації по матеріально - технічному забезпеченню, збуту, контролю якості продукції, організації транспортування і зберігання сировини, матеріалів, палива, обладнання і готових виробів. Веде оперативний облік надходження і реалізації товарно - матеріальних цінностей, контролює своєчасність відвантаження поворотної тари, в необхідних випадках веде розшук непоступивших вантажів. Бере участь в проведенні інвентаризацій, вивчає причини утворення зайвих наднормативних матеріальних ресурсів і неликвидов, вживає заходів по їх реалізації. Здійснює контроль за дотриманням правил зберігання товарно - матеріальних цінностей на складах, підготовкою готових виробів до відправки споживачам, оформляє необхідні документи, пов'язані з постачанням і реалізацією продукції, складає звітність за встановленими формами.
Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, інші керівні і нормативні документи вищестоящих органів, що стосуються матеріально - технічного забезпечення і збуту продукції; ринкові методи господарювання; стандарти і технічні умови на товарно матеріальні цінності, основні їх властивості і якісні характеристики; порядок розробки планів матеріально-технічного забезпечення і висновку господарських договорів; методи обліку товарно - матеріальних цінностей, розрахунку потреби в них; форми облікових документів і порядок складання звітності; організацію складського господарства і збуту продукції; умови постачання, зберігання і транспортування товарно - матеріальних цінностей; діючі цінники і прейскуранти; нормативи виробничих запасів матеріальних ресурсів; основні технологічні процеси виробництва; номенклатуру і асортимент продукції, що випускається; основи економіки, організації труда і управління; законодавство про труд; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила і норми охорони труда.
Вимоги до кваліфікації.
Товарознавець товароведение I категорії: вища професійна освіта і стаж роботи в посаді товарознавця товароведение II категорії не менше за 3 років.
Товарознавець товароведение II категорії: вища професійна освіта і стаж роботи в посаді товарознавця товароведение не менше за 3 років.
Товарознавець товароведение: вище професійне утворення без пред'явлення вимог до стажу роботи або середня професійна освіта і стаж роботи в посадах, що заміняються фахівцями зі середньою професійною освітою, не менше за 3 років.
 

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua