На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ВОСПРЕПЯТСТВОВАНИЕ ЗАКОННОЇ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - в карному праві РФ економічний злочин, що являє собою незаконну відмову в реєстрації індивідуального підприємця або комерційній організації або ухиляння від їх реєстрації, неправомірна відмова у видачі ліцензії на здійснення певної діяльності або ухиляння від її видачі, обмеження прав і законних інтересів індивідуального підприємця або комерційної організації в залежності від організаційно-правової форми або форми власності, а рівне обмеження самостійності або інакше незаконне втручання в діяльність індивідуального підприємця або комерційної організації, якщо ці діяння довершені посадовою. ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНА ВАРТІСТЬ - суспільно необхідні витрати труда, лежачі в основі формування світової ціни на ту або інакшу продукцію (товар) при среднемирових нормальних умовах виробництва і среднемировом рівні інтенсивності і продуктивності труда, інакшими словами, вартість товарів, обчислена виходячи з среднемирових витрат і цін. СУТЕНЕРСТВО - використання з метою сексуальної експлуатації особи, що займається проституцією, довершене з корисливих мотивів. Від сутенерства потрібно відрізняти звідництво. Спин Джон Хеннінг - Спин Джон Хеннінг (Speke, John Hanning) (1827- 64), голений, дослідник. У 1858 р. в складі експедиції Бертона досяг оз. Вікторія (1858), встановив, що звідти бере початок Білий Ніл. У 1860 р. разом з Джейм-сом Грантом повернувся в Африку, щоб підтвердити своє відкриття. Рухаючись вдовж зап. береги оз. Вікторія, вони підійшли до його сівба. краї, де С. виявив водоспад Ріпон. Після цього С. і Грант пройшли вниз за течією Ніла до Хартума, куди прибутки в 1863 р. Ваганти - (лати. vagantes - бродячі) - в середньовічній Західній Європі бродячі студенти, представники нижчого духовенства, школяри. XII- XIII вв. - розквіт вільнодумної, антиаскетичної, антицерковної літератури вагантов, в основному пісенної. Переслідувалися офіційною церквою.

ГЕНЕРАЛЬНА АСАМБЛЕЯ ООН

- один з головних органів ООН, що складається з всіх держав-членів ООН. Кожна держава може мати не більше за 5 представників в ГА ООН, однак незалежно від числа представників володіє тільки одним голосом.
ГА ООН уповноважена обговорювати будь-які питання або справи в межах Статуту ООН, а також що відносяться до повноважень і функцій будь-якого з органів, передбачених Статутом, і давати рекомендації членам ООН і (або) Пораді Безпеки ООН з будь-яких таких питань або справ. Однак у випадках, коли Порада Безпеки виконує покладені на нього Статутом ООН функції по відношенню до якої-небудь суперечки або ситуації, рекомендації ГА ООН можуть даватися не інакше як по запиту самої Поради Безпеки. ГА ООН може обговорювати принципи, що визначають роззброєння і регулювання озброєнь, розглядати будь-які питання, що відносяться до підтримки міжнародного світу і безпеки,. поставлені перед нею будь-яким членом Організації, або Порадою Безпеки, або державою, яка не є членом ООН. З всіх питань ГА ООН має право давати рекомендації зацікавленим державам і (або) Пораді Безпеки. При цьому будь-яке питання, по якому необхідно зробити практичну дію, передається Асамблеєю Пораді Безпеки до або після обговорення. ГА ООН має право звертати увагу Поради Безпеки на ситуації, які могли б загрожувати міжнародному миру і безпеці.
ГА ООН організує дослідження і дає рекомендації з метою сприяння співпраці в області економічній, соціальній, культури, утворення, охорони здоров'я: сприяє здійсненню прав людини і основних свобод для всіх, без відмінності раси, підлоги, мови і релігії. ГА ООН отримує і розглядає щорічні і спеціальні доповіді Поради Безпеки, а також доповіді інших органів ООН; розглядає і затверджує бюджет ООН. Її рекомендації, на відміну від рішень з питань членства, бюджету і процедури, не мають обов'язкової сили для членів ООН.
Рішення ГА ООН з важливих питань (рекомендації відносно підтримки міжнародного світу і безпеки, вибори непостійних членів Поради Безпеки, припинення прав і привілеїв членів ООН і т.п.) приймаються більшістю в 2/ присутніх і членів ООН, що беруть участь в голосуванні, а з інших питань - простою більшістю присутніх і що беруть участь в голосуванні. ГА ООН обирає непостійних членів Поради Безпеки, членів ЕКОСОС, Поради по опіці ООН, Міжнародного суду ООН. По рекомендації Поради Безпеки вона призначає генерального секретаря ООН, проводить прийом в ООН нових членів, вирішує питання припинення прав і привілеїв держав-членів, їх виключення з ООН. Учасники ГА ООН збираються на чергові сесії, а також спеціальні і надзвичайні спеціальні сесії, що скликаються генеральним секретарем ООН на вимогу Поради Безпеки або більшості держав - членів ООН. Всі сесії ГА ООН проводяться в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, але за рішенням ГА ООН або на вимогу більшості членів ООН вони можуть скликатися і в іншому місці. Офіційні і робочі мови ГА ООН: англійський, арабський, іспанський, китайський, російський і французький. Робота чергових сесій ГА ООН проходить в формі пленарних засідань і засідань її 7 головних комітетів.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua