На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Договір позики - договір, по якому одна сторона (кредитор) передає у власність іншій стороні (позичальнику) гроші або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов'язується повернути кредитору таку ж суму грошей (суму позики) або рівну кількість інших отриманих ним речей того ж роду і якості. Договір позики вважається укладеним з моменту передачі грошей або інших речей. Договір позики між громадянами повинен бути укладений в письмовій формі, якщо його сума перевищує не менш ніж в десять разів встановлений законом мінімальний розмір оплати труда, а у випадку, коли кредитором є юридична особа, -. ОБ'ЄКТ ЗАХИСТУ ВІД ПОЖЕЖІ - промисловий або цивільний об'єкт, що вимагає застосування засобів і способів для запобігання виникненню, розвитку і ліквідації пожеж. Приклади про. з.: середа, знаряддя труда, предмети труда, будівлі, споруди, навколишнє природне середовище, а також населені пункти. в склад про. з. включають і людини. КРЕДИТ СТЕНД-БАЇ - особливий вигляд кредиту, що надається країнами - членами Міжнародного валютного фонду для узгоджених з ним цілей на термін до одного року. КОНСТАНТИНОПОЛЬСКИЙ МИР - мир між Росією і Туреччиною: 14.7.1700 закріпив результати Азовських походів, забезпечив нейтралітет Туреччина напередодні Північної війни. До Росії відійшов Азов, відмінялися щорічні платежі кримському хану, ліквідовувалися турецькі фортеці в Поднепровье. 8.2.1879 м. привів Сан-Стефанский мирний договір 1878 р. у відповідність з Берлінським трактатом 1878 р., визначив розміри турецької контрибуції. ДРАХМА - вагова і грошова одиниця Древньої Греції, містила 6-7 г,. Афінах - 4,37 м., потім 4,26 г срібла, срібна монета, що чеканилася з VI в. до н. е. Грошова одиниця сучасної Греції. Крім того, одиниця маси в системі англійських заходів, одна шістнадцята частина унції, рівна.

Виготовлення неврахованих виборчих бюлетенів, бюлетенів для голосування на референдумі, приховання залишків тиражів виборчих бюлетенів, бюлетенів для голосування на референдумі

- адміністративне правопорушення, відповідальність за здійснення якого передбачена ст. 40-22 КоАП РСФСР.
Об'єктом адміністративного правопорушення є врегульовані законодавством суспільні відносини по виготовленню і обліку тиражів виборчих бюлетенів, бюлетенів для голосування на референдумі.
У відповідності з п. 2 ст. 51 Федеральних закони "Про основні гарантії виборчих прав і права на участь в референдумі громадян Російської Федерації" виборчі бюлетені, бюлетені для голосування на референдумі виготовляються виключно по розпорядженню і під спостереженням відповідної виборчої комісії, комісії референдуму і є документами суворої звітності, міра захисту яких визначається в порядку, що встановлюється Центральною виборчою комісією Російської Федерації. Число виборчих бюлетенів, бюлетенів для голосування на референдумі, виготовлених в порядку, встановленому федеральними і регіональними законами, не повинне перевищувати більш ніж на 3 відсотки число зареєстрованих виборців, учасників референдуму.
Суб'єктами правопорушення можуть бути як громадяни, так і посадові особи (голови, заступники голови, секретарі виборчої комісії, комісії референдуму, керівники поліграфічних підприємств і інш.).
Виготовлення неврахованих бюлетенів може бути довершене як умисно, так і по необережності (наприклад, помилки в обліку). Приховання залишків тиражів бюлетенів може бути довершене тільки умисно.
Виготовлення неврахованих виборчих бюлетенів, бюлетенів для голосування на референдумі, а рівне приховання залишків тиражів виборчих бюлетенів, бюлетенів для голосування на референдумі спричиняє у відповідності зі статтею 40-22 КоАП накладення штрафу на громадян в розмірі від десяти до двадцяти мінімальних розмірів оплати труда, а на посадових облич - від двадцяти п'яти до п'ятдесяти мінімальних розмірів оплати труда.
Виготовлення неврахованих тиражів бюлетенів або приховання їх залишків, довершені юридичними особами (як правило, поліграфічними підприємствами) спричиняє накладення штрафу на цих облич в розмірі від трьохсот до п'ятисот мінімальних розмірів оплати труда (стаття 10 Федерального закону "Про адміністративну відповідальність за порушення законодавства Російської Федерації про вибори і референдуми".
Справи даної категорії адміністративних правопорушень розглядаються районними судами.
Див. Бюлетень виборчий, Бюлетень для голосування на референдумі.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua