На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ВІДСТАВКА УРЯДУ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ - передбачена Конституцією основа складання з себе Урядом РФ повноважень. Рішення об О.П. РФ може прийняти тільки Президент РФ. Відповідно до Конституції РФ відставка Уряди можлива в наступних випадках: 1) подача у відставку Урядом РФ з власної ініціативи, яка приймається або відхиляється Президентом; 2) прийняття Президентом рішення об О.П. РФ; 3) вираження Державною Думою недовір'я Уряду, який підтриманий Президентом. У останньому випадку Президент має право оголосити об О.П. РФ або не погодитися з рішенням Державної Думи. Президент виявляється перед серйозною дилемою, якщо Державна Дума протягом. ПРОМУЛЬГАЦИЯ - (від лати. promulgatio - оголошення, обнародування) - в конституційному праві ряду зарубіжних держав опублікування ухваленого і затвердженого закону в офіційному друкарському органі, здійснюване главою держави у встановлені конституцією або законом терміни. Тільки після П. закон, як правило, знаходить обов'язкову силу. НУВОРИШ - (фр. nouveau riche - новий багатій) - швидко і людина, що несподівано розбагатіла, багатій-вискочка, що пробивається у вищі шари суспільства. Бистренін Володимир Порфирійович - Бистренін, Володимир Порфирійович - письменник, народився в 1856 р., співробітник різних журналів і газет. Окремо видав: "Земельний кредит і зубожіння" (СПб., 1895); "Нариси і розповіді" (М., 1890); "Свій суд" (розповідь, 3-е изд., М., 1897); "Сухар; нарис з життя міської бідноти" (М., 1893); "Життєві були; нариси і розповіді" (2-е изд., М., 1898); "Вірний засіб" (розповідь, М., 1896) і інш. ТЕАТР КУКОЛ - вигляд театрального видовища, в якому діють ляльки, керовані акторами-кукловод, звичайно приховані від глядача ширмою. Розрізнюється пристроєм кукол і системою їх управління (маріонетки, верхові ляльки - перчаточні, тростеві і др). У російському театрі прославився театр Петрушки.

СУКУПНІСТЬ ЗЛОЧИНІВ

- один з видів множинності злочинів. С. п. відрізняється від неодноразовості злочинів - другого вигляду множинності злочинів. С. п. визначена в ст. 17 УК РФ. Законодавець диференціює сукупність на реальну і ідеальну.
Реальна сукупність - це здійснення двох або більше за злочини, передбачені різними статтями або частинами статті УК РФ, ні за одну з яких особу не було осуджено (ч. 1 ст. 17 УК РФ). Як злочини, передбачені різними статтями, оцінюються і тотожні злочини, якщо одне з них кінчене на стадії попередньої злочинної діяльності (приготування або замах) або довершено в співучасті. Наприклад, обличчя здійснює крадіжку (ч. 1 ст. 158 УК РФ) і приготування до іншої крадіжки (ч. 1 ст. 30 і ч. 1 ст. 158 УК РФ); обличчя здійснює вбивство (ч. 1 ст. 105 УК РФ) і підбурює іншу особу здійснити ще одне вбивство (ч. 4 ст. 33 і ч. 1 ст. 105 УК РФ). Як правило, злочини, вхідні в реальну сукупність, здійснюються неодночасно і в будь-якому випадку посягають на різні безпосередні об'єкти злочинів (і різних потерпілих). Наприклад, обличчя здійснює крадіжку (ст. 158 УК РФ) і вбивство в стані афекту (ст. 107 УК РФ). Одночасне здійснення злочинів при реальній сукупності зустрічається, як правило, у разах дриваючий або продовжуваних злочинів. Однак тимчасові рамки обох злочинів різні. Наприклад, під час дезертирства (ст. 338 УК РФ) обличчя здійснює розбій (ст. 162 УК РФ).
Ідеальна сукупність - це здійснення однієї дії (бездіяльність), вмісної ознаки складів злочинів, передбачених двома або більш статтями УК РФ (ч. 2 ст. 17 УК РФ). Наприклад, пострілом в групу людей заподіюється смерть одній людині і умисна тяжка шкода здоров'ю іншої людини (п. "е" ч. 2 ст. 105 УК РФ і п. "в" ч. 2 ст. 111 УК РФ). Відповідно до розпоряджень ч. 1 ст. 17 УК РФ при С. п. обличчя несе карну відповідальність за кожний довершений злочин по відповідній статті або частині статті УК РФ. Наприклад, вбивство при перевищенні посадових повноважень (ч. 1 ст. 105 і п. "а" ч. 3 ст. 286 УК РФ); вбивство при розбійному напади (п. "з" ч. 2 ст. 105 і ч. 3 ст. 162 УК РФ). Лише в рідких випадках законодавець передбачив ідеальну сукупність як єдиний злочин. Наприклад, вбивство двох або більше за осіб (п. "а" ч. 2 ст. 105), в т. ч. довершене в стані афекту (ч. 2 ст. 107 УК РФ). Частина 3 ст. 17 УК РФ містить одне з правил кваліфікації злочинів, що стосуються С. п. По суті мова йде про конкуренцію загальної і спеціальної норм. Зокрема, якщо злочин передбачений загальною і спеціальною нормами, С. п. відсутній і карна відповідальність наступає по спеціальній нормі. Наприклад, діяння, відповідне ознакам вбивства (ч. 1 ст. 105 УК РФ), і вбивства, довершеного в стані афекту (ч. 1 ст. 107 УК РФ), потрібно оцінювати по спеціальній нормі - ч. 1 ст. 107 УК РФ. Призначення покарання по С. п. має свої особливості в порівнянні із загальними початками призначення покарання (ст. 60 УК РФ). Правила призначення покарання по сукупності злочинів передбачені в ст. 69 УК РФ.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua