На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Створення лісових плантацій і їх експлуатація (для цілей Лісового кодексу Російської Федерації) - 1) вигляд використання лісів; 2) підприємницька діяльність, пов'язана з вирощуванням лісових насаджень певних порід (цільових порід); лісові плантації можуть створюватися на землях лісового фонду і землях інакших категорій; громадянам, юридичним особам для С.л.п. лісові дільниці надаються в оренду відповідно до названого Кодексу, земельні дільниці -відповідно до земельного законодавства; на лісових плантаціях проведення рубок лісових насаджень і здійснення подсочки лісових насаджень допускаються без обмежень. Додатковий об'єкт - суспільні відносини, яким заподіюється шкода або створюється загроза спричинення шкоди при посяганні на основний об'єкт. Наприклад, в ст. 162 УК - при посяганні на власність заподіюється шкода або створюється загроза спричинення шкоди здоров'ю людини - це додатковий об'єкт. Він може бути необхідним, альтернативним і факультативним. МІСІОНЕР - представник релігійного об'єднання, що розповсюджує віровчення шляхом організації публічних релігійних заходів. Дане поняття міститься в законодавстві ряду суб'єктів РФ. ТРЕТЬЯКОВИ - російський купецький рід, згадується з XVIII в. Володів текстильними підприємствами. Найбільш відомі брати: Павло Михайлович (1832 - 1898), з 1856 р. збирав витвори російського реалістичного мистецтва, підтримував демократичні сили, очолювані передвижниками, заснував Третьяковськую галерею; Сергій Михайлович (1834 - 1892), збирач західноєвропейського живопису, свої збори заповідав в дар Москві, в 1877 - 1881 рр. - московський міський голова. МСТИСЛАВ МСТИСЛАВИЧ Молодецький - (?-1228), князь. З 1193 правил в Тріполье, Торчеське, Новгороде, Галіче і інш. Воював проти німецьких рицарів; командував новгородским військом в Ліпіцкой битві 1216, брав участь в битві на р. Калка 1223.

ПРАВО ГРОМАДЯН НА ЗВЕРТАННЯ

- гарантована Конституцією РФ можливість громадян звернутися особисто або через свого законного представника, а також направляти колективні звертання до державних органів, органи місцевого самоврядування і посадовим особам. Громадяни мають право особисто, а також через свого законного представника на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності звертатися до державних органів і органів місцевого самоврядування, до їх керівників і посадових осіб, депутатів законодавчих (представницьких) органів і органів місцевого самоврядування, державним і муніципальним службовцем.
Термін "звертання" носить узагальнюючий характер, об'єднуючи викладені в письмовій або усній формі пропозиції, заяви, клопотання або жалоби громадянина. Особливим виглядом звертань громадян до судових органів в формі оскарження є звертання за судовим захистом, а також звертання до Конституційного Суду РФ з конституційною жалобою. Звертання громадян розглядаються державними органами і посадовими особами у відповідності з їх своєю компетенцією. Порядок розгляду пропозицій, заяв, жалоб громадян регулюється Указом Президії Верховної Поради СРСР від 12 квітня 1968 р. "Про порядок розгляду пропозицій, заяв і жалоб громадян" (з изм. і доп.). Відповідно цьому акту жалоби, що поступили, заяви розглядаються протягом одного місяця або 15 днів, якщо для розгляду таких звертань громадян не потрібно спеціальна перевірка. Органи і посадові особи, до ведіння яких не відноситься розв'язання питань, поставлених в звертаннях громадян, направляють звертання (як правило, не пізніше ніж в 7-дневний термін) до органів, яким підвідомчі дані питання, сповіщаючи про це громадян, що подали заяви. При цьому забороняється направляти на розгляд жалоби тим органам і посадовим особам, рішення і дії (бездіяльність) яких оскаржаться.
Адресатами пропозицій, заяв, клопотання громадян є ті органи і посадові особи, до безпосереднього ведіння яких дані звертання відносяться. Жалоби подаються також до тих органів і тим посадовим особам, яким безпосередньо підлеглі органи і посадові особи, чиї дії оскаржаться, а також до інакших органів, що спеціально утворюються, Уповноваженому по правах людини в РФ. Законодавство забороняє анонімні звертання, заяви і жалоби. Право на звертання включає в себе можливість колективних звертань (петицій) - пропозицій по поліпшенню роботи державних органів, вимоги скасування несправедливих актів, протестів проти дій влади і інш. За допомогою звертань громадяни чинять тиск на владні структури, здійснюють суспільний контроль за ними. Таким чином вирішуються багато які соціальні конфлікти, попереджаються акти масового невдоволення людей. Організаційне забезпечення роботи по розгляду звертань громадян, адресованих Президенту РФ, Уряду РФ, федеральним міністерствам і Адміністрації Президента РФ, покладене на Управління Президента РФ по роботі із звертаннями громадян.
(В.Ч.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua