На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ПІЗНАВАЛЬНА (СИГНАЛЕТИЧЕСКАЯ) ФОТОЗЙОМКА - фотозйомка людей і трупів за спеціально розробленими правилами з метою реєстрації, розшуку або ідентифікації (ототожнення) особистості. Система і правила Про.(з.)ф. були уперше розроблені Бертільоном. За його системою фотозйомка проводилася вфас, правий профіль, в полоборота (до пояса) і в повний зріст в масштабі 1:7. Волосся не повинне були закривати вухо. Ретушь негативів і позитивів не допускалася. Фактично ці правила зберігають силу (в основному ж ведеться зйомка вфас і правий профіль). Труп на місці його виявлення рекомендується фотографувати зверху і збоку - зліва і праворуч. ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БУМ - бурхлива активізація інвесторів, швидка зростаюча пропозиція інвестицій; капіталовкладень в економіку Характерний при стабілізації економічних процесів в країні, встановленні сприятливих довготривалих і законодавче оформлених умов для інвесторів, насамперед зарубіжних, що забезпечують упевненість в надійності вкладень капіталів. Корпус лицьової частини - основа (базова деталь, вузол) лицьової частини сизод, до якої приєднуються відповідні функціональні елементи. Лібералізм - 1. Ідеологічна і політична течія, що відстоює свободу підприємництва, ринкову економіку, непорушність приватної власності, затвердження основ парламентаризму, демократичні права і свободи. Революційний шлях перетворень відкидається. 2. Застосовно до особистості - образ мислення і діяльності, для якого характерні незалежність по відношенню до традицій, догмам, звичкам; вільнодумство, вільнодумство; терпимість до різних поглядів, позицій.    . Ростри - (від голл. rooster - гратка) - майданчики, звичайно гратчасті, над палубою між рубанням і бортом судна для установки шлюпок, літаків і інш. На судах парусного флоту ростри (ростори, ростери) - місце для зберігання запасних частин рангоуту (стеньги, щогли і т.п.), а також граток, якими покривалися люки.

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ

- офіційний символ (офіційна емблема) РФ, що означає її суверенітет. На ньому зображений вміщений на чотирикутному червоному геральдичному щиті золотий двоголовий орел, увінчаний двома малими коронами і - над ними - однією великою короною, сполученими стрічкою. У правій лапі орла - скіпетр, в лівій - держава; на грудях орла, в червоному щиті, - срібний вершник в синьому плащі на срібному коні, що вражає срібним списом чорного перекиненого навзнак і зневаженого конем дракона. Опис Г.г. РФ і порядку його використання дано в Федеральному конституційному законі від 25 грудня 2000 р. "Про Державний герб Російській Федерації". Згідно з Законом допускається відтворення Г.г. РФ без геральдичного щита, а також в одноколірному варіанті.
Г.г. РФ в багатоколірному варіанті вміщується на бланках федеральних законів, інакших правових актів (рішень) федеральних органів державної влади (актів Президента РФ, палат Федеральних Зборів, Уряду РФ, рішень вищих судових інстанцій РФ). У одноколірному варіанті Г.г. РФ вміщується на бланках Адміністрації Президента РФ, його повноважних представників в федеральних округах; федеральних органів виконавчої влади; Генеральної прокуратури; Уповноваженої по правах людини; Рахункової палати; Центрвиборчкому РФ; Центрального банку РФ. Г.г. в одноколірному варіанті без геральдичного щита вміщується на бланках Міжвідомчої комісії із захисту державної таємниці; органів, організацій і установ при Президентові і Уряді РФ; федеральних судів; органів прокуратури; дипломатичних представництв, консульських установ і інакших офіційних представництв РФ за її межами.
Г.г. РФ відтворюється на документах, що засвідчують особистість громадянина РФ, на інакших документах загальнодержавного зразка, що видаються федеральними органами державної влади; вміщується на печатях федеральних органів влади, інакших державних органів, організацій і установ, а також організацій незалежно від форм власності, наділених окремими державно-владними повноваженнями. Згідно з Законом про нього Г.г. РФ вміщується: на фасаді будівель офіційної резиденції Президента РФ; на фасадах будівель палат Федеральних Зборів, Уряду, вищих судових інстанцій РФ, офіційних представництв РФ за її межами, а також в робочому кабінеті Президента, в залах засідань Поради Федерації, Державної Думи, Уряду РФ, федеральних судів, в робочих кабінетах посадових осіб, визначених даним Законом. Г.г. також вміщується на прикордонних знаках і в пунктах пропуску через Державну межу РФ, а рівне на штандарте (прапорі) Президента РФ; на бойових знаменах вояцьких частин, прапорах військових кораблів 1-го і 2-го рангу. Крім того, Г.г. може вміщуватися на грошових знаках, державних нагородах РФ і документах до них, відзнаках за закінчення вищих державних освітніх установ професійної освіти, в інакших випадках, визначуваних Президентом РФ.
(В.Ч.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua