На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Забезпечення позову - комплекс процесуальних заходів і дій, що здійснюються судом по заяві позивача, якщо є основа вважати, що неприйняття подібних заходів може істотно утруднити або унеможливити виконання судового рішення. Заходами по забезпеченню позову можуть бути: а) накладення арешту на майно, належне відповідачу і що знаходиться у нього або інших осіб; б) заборона відповідачу здійснювати певні дії; в) заборона іншим особам здійснювати певні дії, що стосуються предмета суперечки, в тому числі передавати майно відповідачу або виконувати по відношенню до нього інакші зобов'язання; г) припинення реалізації майна у. КОНТИНУИТЕТ - (англ. continuity - безперервність) - правило парламентської процедури, згідно з яким законопроект, не затверджений до кінця тієї парламентської сесії, на якій він був внесений, розглядається, з відповідної стадії, на наступній сесії, тобто закінчення сесії лише припиняє, а не перериває законодавчий процес. Правілу К. протилежно правило дисконтинуитета. ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІ ЗВ'ЯЗКИ - торгові, науково-технічні, виробничі і інші економічні зв'язки країн з іноземними державами. РОСІЙСЬКЕ ІСТОРИЧНЕ СУСПІЛЬСТВО (РИО) - наукове суспільство, засновано в 1866 в С.-Петербурге з ініціативи А. А. Половцова (фінансував його діяльність). Користувалося заступництвом членів імператорського прізвища. Організувало збір і публікацію документів і матеріалів по вітчизняній історії. Видавало "Збірники..." (148 томів), "Російський біографічний словник" (25 томів, не кінчений). У 1918 припинило діяльність. Ширяев Іосиф Сергійович - Ширяев (Іосиф Сергійович) - перекладач; надрукував: "Граф Варвік" (в 5 діях, твір Лагарпа, СПб., 1814); "Бідуючий Аннібал" (твір Лаверна, 2 частини, СПб., 1812); "Невитіювате абатство" (СПб., 1809 - 1810).

АВТОНОМНА ОБЛАСТЬ

- різновид державної (обласної, адміністративної, національно-територіальної) автономії.
У період існування СРСР А.о. входили у відповідні союзні республіки, в тому числі і РСФСР. У Конституції РСФСР 1978 р. вони перераховувалися при визначенні її національно-державного пристрою. У гл. 9 "Автономна область і автономний округ" говорилося, що А.о. знаходиться в складі РСФСР "і входить в край". Тільки при конституційній реформі 15 грудня 1990 р. останнє положення було виключено з Конституції РФ, і А.о. стали входити безпосередньо в РСФСР.
Раніше в РСФСР нараховувалося 5 А.о. Чотири з них - Адигейська, Гірничо-Алтайська, Карачаєво-Черкеська, Хакасська - Законом РСФСР від 3 липня 1991 р. були перетворені в республіки в складі РСФСР. У цей час є одна А.о. - Єврейська. Згідно з Конституцією вона є одним з суб'єктів РФ.
По Конституції РФ (ст. 66) статус А.о. визначається Конституцією РФ і статутом А.о., що приймається її законодавчим (представницьким) органом влади. По представленню законодавчого і виконавчого органів влади А.о. може бути прийнятий ФЗ об А.о. Статус А.о. змінюється тільки за взаємною згодою РФ і А.о. у відповідності з ФКЗ. Найменування А.о. може бути змінене за її рішенням, нове найменування вноситься в Конституцію РФ указом Президента РФ.
А.о. володіє правом на прийняття своїх законів і інших нормативних правових актів. Вона самостійно утворить свої органи законодавчої (представницької) і виконавчої влади, визначає систему місцевого самоврядування. Як і інші суб'єкти, А.о. має в своєму розпорядженні свою власність (вигляд державної власності),
самостійно приймає свій бюджет, може встановлювати певні види податків і зборів у відповідності з ФЗ.
А.о. представлена в СФ розділами законодавчого і виконавчого органів влади А.о. На території А.о. обирається один депутат ГД. А.о. має право законодавчої ініціативи в ГД. Орган законодавчої влади А.о. може вносити пропозиції про поправки і перегляд Конституції РФ (ст. 134 Конституції РФ), схвалює поправки до гл. 3-8 Конституції (ст. 136 Конституції РФ). А.о. має право вносити питання на розгляд Президента і Уряди РФ, звертатися із запитами в КС. Президент РФ призначає свого представника в А.о. Федеральні органи державної влади для здійснення своїх повноважень можуть створювати до А.о. територіальних органів і призначати відповідних посадових осіб. А.о, має право мати своє представництво при Уряді РФ.
До ведіння А.о. відносяться дві групи питань. Перша - в сфері спільного ведіння РФ і А.о. як суб'єкта РФ (визначається в ст. 72 Конституції РФ, може далі фіксуватися в статуті А.о.). Друга - повноваження А.о., належні їй за межами сфери спільного ведіння (відбивається в статуті А.о.). Можливий висновок двосторонніх договорів про розмежування предметів ведіння і повноважень між РФ і А.о. і про взаємне делегування повноважень (ст. 11 і 78 Конституції РФ).

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua