На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ТАЛИОНА ЗАКОН - (лати. talio, talionis - відплата, рівна по силі злочину) - принцип покарання, що полягає в спричиненні винному такої ж шкоди, яка нанесена ним ( "око за око, зуб за зуб"). Як обмеження кревної помсти Т.з. почав застосовуватися в родовому суспільстві. З виникненням держави і права Т.з. став одним з інститутів раннього карного права як вигляд репресії і як засіб обмеження самосуду, оформившись в законодавстві древніх суспільств - Законах Моїсея, римських дванадцяти таблиць законах і інш. Правило талиона мало головним чином устрашительную силу і могло накладатися судовою владою лише при. Морські ресурсні дослідження на континентальному шельфі - прикладні науково-дослідні роботи, направлені на вивчення, розвідку і розробку мінеральних ресурсів і промисел живих ресурсів. Федеральний закон від 30.11.95 N 187-ФЗ, ст. 4. ПОТЕНЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ - можливості підприємства, фірми здійснювати в майбутньому виробництво товарів і послуг, отримувати доходи і прибуток. ОЛЕКМИНСК - місто в Якутії, центр Олекмінського р-на. Розташований на півдні Пріленського плато. Населення 10,7 тис. чол. Заснований в 1635 загоном енисейских козаків під початком П. Бекетова як невеликий острог проти гирла р. Олекми, потім перенесений на 12 км вище за течією Лени на місце, що незатопляється. Олекминский остенів був збірним пунктом загонів козаків, що рухалися на р. Амур. Пізніше придбав значення торгового і адміністративного пункту на шляху в Якутськ. Місто Олекмінськ з 1783. Ефан - (твердий)-а) (3Ц 4.31; 1Пар 2.6,8)-аналог. Дару (Дарда) (у Пс 88.1 названий Ефам); б) (1Пар 6.42)-аналог. Адаия,б; в) (1Пар 6.44; 15.17,19)-левит, син (нащадок) Кишия з роду Мерарі, прозорливець, співак, музикант і керівник хору при Давиді (він же Ідіфум і Ідіфун, див.).

ТЕРМІНИ ПРОЦЕСУАЛЬНІ

- в процесуальному праві встановлений законом час для здійснення тих або інакших процесуальних дій. Інтереси виявлення істини, захисту прав осіб, що беруть участь в справі, забезпечення попереджувального впливу судових процесів вимагають, щоб справи розсліджувати і розглядалися судом в можливо більш короткі терміни. Встановлення в законі С.п. дисциплінує осіб, ведучих процес, і учасників виробництва. Так, в ГПК термін розгляду справи судом першої інстанції - 1 місяць від дня закінчення його підготовки до судового розгляду. Скорочені терміни встановлені для розгляду справ про стягнення аліментів, про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або інакшим пошкодженням здоров'я, а також смертю годувальника, на вимоги, витікаючі з трудових правовідносин, по жалобах на дії державних органів і посадових осіб, порушуючі права і свободи громадян (ст. 99 ГПК), і деяких інших. У цивільному процесі С.п., якщо вони не встановлені законом, можуть бути призначені судом.
У карному процесі по заяві або повідомленню про довершений або злочин, що підготовлюється, рішення повинне бути прийняте в термін не більше за 3, а у виняткових випадках - не більш 10 діб. Законом встановлені терміни виробництва дізнання (ст. 121 УПК), попереднього слідства (ст. 133 УПК), граничні терміни змісту обвинувачених і підозрюваних під вартою (ст. 97 УПК); час, протягом якого повинен бути почате розгляд справи в судовому засіданні (ст. 239 УПК), і т.п. Недотримання С.п. може спричинити передбачену законом відповідальність.
Громадяни, що Беруть участь в судочинстві протягом встановлених термінів мають право здійснювати певні процесуальні дії. Так, вирок по карній справі може бути оскаржений сторонами протягом 7 діб (ст. 328 УПК); жалобу на рішення суду у цивільній справі сторони і інших осіб, що беруть участь в справі має право подати протягом 10 днів (ст. 284 ГПК), Термін не вважається пропущеним, якщо жалоба або інакший документ зданий на пошту до його витікання (ст. 101 ГПК, ст. 103 УПК). Термін, пропущений по шанобливих причинах, може бути відновлений слідчим, прокурором або судом, у виробництві якого знаходиться справа (ст. 105 ГПК, ст. 104 УПК).
У карному процесі С.п. обчислюються годинами, добами і місяцями. При численні термінів не приймається в розрахунок та година або доби, якими починається течія терміну. Якщо термін обчислюється добами, він закінчується в 12.00 ночі останніх діб. Термін, що обчислюється місяцями, закінчується у відповідне число останнього місяця, а коли такого числа в даному місяці немає - в останні доби цього місяця. Якщо закінчення терміну доводиться на неробочий день, останнім днем терміну вважається перший наступний за ним робочий день (ст. 103 УПК). Такі ж правила числення С.п. в цивільному процесі з тією тільки різницею, що там вони обчислюються днями, місяцями і роками (ст. 100, 101 ГПК).

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua