На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Вестмінстерський статут 1931 г - своєрідна конституція Британської Співдружності націй. У В.с. проголошувалося, що корона є символом вільного об'єднання членів Співдружності. Була відмінена дія в домініонах Акту про дійсність колоніальних законів 1865 р., встановлено, що ніякі закони, прийняті парламентами домініонів, не будуть вважатися недійсними на тій основі, що вони суперечать праву Англії. Парламенти домініонів дістали право відміняти або змінювати акти парламенту Великобританії, якщо вони становлять частину права домініонів. Таким чином, домініони діставали право вирішувати всі питання, що торкалися їх внутрішніх справ. ІГРОВІ АВТОМАТИ - сукупність ігрових автоматів з грошовим або інакшим виигришем, які через систему електромеханических роликів, дисплеїв, проекторів світла або відео і в обмін на один або декілька жетонів або іншим способом представляють користувачу корисний час для гри і імовірність отримати грошовий або інакший виграш, який завжди залежить від випадку. ВОЛЮНТАРИЗМ - (від лати. voluntas воля) - в економіці: довільні рішення в господарській практиці, що нехтують об'єктивними умовами і науково обгрунтованими рекомендаціями. Кремуций Корд - (Aulus Cremutius Cordus) - римський історик першої чверті I в. від Р.Х., що жив в правління імператора Тіберія. У своєму творі описав кінець Римської республіки і основу монархії Цезарів. За те, що він хвалив Брута і називав Кассия останнім римлянином, Кремуций був звинувачений в сенаті і помер добровільною смертю від голоду в 34 р. від Р.Х. Труд Кремуция Корду був засуджений до спалення, але врятований його дочкою Марциєй. До нашого часу він, однак, не зберігся.  . Анзіміров Григорій Григорійович - Анзіміров (Григорій Григорійович) - гірський інженер, закінчив курс в Гірському корпусі в 1860 році. У 1887 році видав "Петрографічний нарис східної частини Кокчетавського повіту Акмолінської області".

Профессиограмма адвоката

Являє собою узагальнений опис професії адвоката, що розкриває її головні особливості і психологічні вимоги до осіб що опановують що і займаються їй.
Адвокат є фахівцем вхідним в професійне об'єднання юристів зайнятих захистом прав і інтересів фізичних і юридичних осіб. Відповідно до Положення про адвокатуру РСФСР і ліцензій що видаються Міністерством юстиції РФ його трудова діяльність не вичерпується судовим представництвом, а включає в себе: консультації і довідки з юридичних питань, складання заяв, претензій і інших документів правового характеру, захист прав громадян при наданні ним психіатричної допомоги, правове обслуговування комерческих операцій, і т. п. Для професії адвоката характерні: висока суспільна значущість діяльності по наданню юридичною допомоги населенню, захисту честі, достоїнства, життя, соціально-економічних і політичних прав і свобод громадян і організацій; відстоювання тільки законних інтересів довірителів і здійснення цього суворо законними коштами; незалежність дій від втручання органів держави і інакших структур; творчий характер задач, що вирішуються і значна їх різноманітність; обов'язок зберігати в таємниці відомості що повідомляються особами що звернулися за допомогою
Вивчення професійної зайнятості адвоката виконане Н.Г. Шевченко в 90-е роки показало наступні співвідношення в ній по витратах часу: робота з нормативною базою і документацією - 80%; професійне спілкування з фізичними і юридичними особами - 15%; відстоювання в суді інтересів підзахисних і довірителів - 5%.
У діяльності адвоката сполучаються соціальні, пізнавальні, організаційні, коммуникативні компоненти. Їх наявність визначає вимоги до нього: висока правова компетентність і досвід правоприменительной практики; прагнення відповідати соціальній ролі "оборонця" законних інтересів населення; адекватне розуміння своєї публічної правової і моральної позиції при наданні допомоги; схильність до вияву етичного, коректного, дбайливого, шанобливого відношення до людей з якими контактує адвокат; наполегливість, рішучість, принциповість у відстоюванні прав і свобод довірителів; самостійність, инициативность, аналитичность, логічність мислення; значна спостережливість, розвинена уява, чіпка пам'ять; уміння встановлювати психологічний контакт з підзахисним, представниками слідства, прокуратури, суду, інакших організацій; здатність розробляти стратегію, тактику, плани юридичної допомоги і вносити в них необхідні зміни; уміння будувати доказову полемічну мову що забезпечує переконливе тлумачення фактів і обгрунтування рішень, що пропонуються; працьовитість, посидючість, дисциплінованість.
(Е.В. Петухов)
Література: Г.Г. Шиханцов Юридична психологія. - М 1998; Н.Г. Шевченко Психологія адвокатської діяльності / Прикладна юридична психологія....С. 598-603.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua