На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Центральна виборча комісія Російської Федерації - це вищий виборчий орган Російської Федерації, діючий на постійній основі і що є юридичною особою. Вона складається з 15 членів: п'ять членів призначаються Державною Думою з числа кандидатур, запропонованих фракціями, інакшими депутатськими об'єднаннями, а також депутатами Державної Думи; п'ять членів призначаються Порадою Федерації з числа кандидатур, запропонованих законодавчими (представницькими) органами державної влади суб'єктів РФ і вищими посадовими особами суб'єктів РФ; п'ять членів призначаються Президентом РФ. При цьому члени Центральної виборчої комісії РФ, як правило, повинні мати. ВАЛЮТНА ЛІЦЕНЗІЯ - 1) дозвіл, що видається центральним банком комерційному банку на кредитно-розрахункове обслуговування валютних операцій юридичних і фізичних осіб, 2) документ, що видається компетентним державним органом, що дозволяє імпортеру перевести певну суму у іноземній валюті експортеру в сплату за товари. ЗЕМЕЛЬНА РЕНТА - регулярний платіж землекористувача-орендаря власнику даної земельної дільниці, тобто орендна плата за землю. БОГОРОДИЦКИЙ ПЕСОЧЕНСКИЙ ИГРИЦКИЙ чоловічий монастир - Костромська еп., в околицях Костроми, при р. Песочне. Побудований на місці явища в 1624 Ігріцкой Песоченської ікони Богоматері. У Богородіцком монастирі були чотири храми: в честь Смоленської ікони Пресвятой Богородиці, в ім'я св. Миколи Чудотворця, в ім'я прпп. Онуфрия і Петра Афонських і в честь Різдво Хрістова. Ладе II Македонські війни - Місце битви 201 до Р. X. між родосским флотом під командуванням Феофіліська і македонянами на чолі з Гераклідом. У цьому зіткненні перевага була за македонянами, хоч обидві сторони оголосили про перемогу. Див. Киноськефали II.

СОЛІДАРНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

- вигляд цивільно-правової відповідальності, виникаючої у випадках, коли на стороні боржника виступають декілька осіб (пасивна множинність).
Кредитор має право пред'явити вимогу до будь-якого з содолжников - в повному об'ємі або в будь-якій частині (див. Солідарні зобов'язання). Боржник, що сплатив всю суму, придбаває право регресу відносно інших солідарних боржників (див. Регресний позов) або іншої вимоги.
С.о. застосовується тільки у випадках, прямо передбачених законом або договором. Норми закону, що встановлюють С.о., в більшості випадків імперативні. Виключення складають норми об С.о. за договором поручительства (ст. 363 ГК РФ), згідно яким поручитель і боржник відповідають перед кредитором солідарно, якщо законом або договором поручительства не передбачена субсидиарная відповідальність поручителя. Для осіб. що спільно дали поручительство, законом також диспозитивно передбачена С.о.. яка може бути різним образом змінена договором. У відповідності зі ст. 365 і 387 ГК РФ поручитель, що виконав зобов'язання, дістає не право регресу до основного боржника (загальне для випадків С.о.), а поміщається кредитора в основному зобов'язанні, в якому бере участь боржник, придбаваючи на основі закону належні кредитору права.
Ряд особливостей С.о. передбачений спеціальними нормами ГК РФ, що визначають С.о. учасників юридичних осіб. "Учасники повного товариства солідарно несуть субсидиарную відповідальність своїм майном за зобов'язаннями товариства" (п. 1 ст. 75 ГК РФ). Тут відповідальність учасників як така носить субсидиарний (додатковий характер) по відношенню до відповідальності самого юридичної особи (при недостатності його майна), однак при її настанні учасники відповідають солідарно. Аналогічно вирішене питання об С.о. повних товаришів. що беруть участь в товаристві на вірі (п. 2 ст. 82 ГК РФ). Досить складно визначається відповідальність учасників товариства з додатковою відповідальністю: вони "солідарно несуть субсидиарную відповідальність за його (ОДО) зобов'язаннями своїм майном в однаковому для всіх кратному розмірі до вартості їх внесків, визначуваному засновницькими документами суспільства" (п.1 ст. 95 ГКРФ).
Свої особливості властиві С.о. осіб за спільно заподіяну шкоду (ст. 1080-1081 ГК РФ). Причинитель шкоди, що відшкодував спільно заподіяну шкоду, має право регресу до кожного з інших причинителей шкоди "в рівних частках за вирахуванням частки, падаючої на нього самого" (загальне правило - п. 2 ст. 325 ГК РФ), при неможливості визначити міру провини кожної особи, в розмірі, відповідному мірі провини цієї причинителя шкоди. Частина 2 ст. 1080 ГК РФ допускає покладання судом на причинителей шкоди не С.о., а пайової відповідальності по заяві потерпілого і в його інтересах.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua