На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Життєвий цикл товару - Сукупність взаємопов'язаних процесів від початку впровадження на ринку конкретного товару до його остаточного відходу з сфери споживання. Товар реалізовується на ринку обмежений час, протягом якого він проходить п'ять основних періодів: - впровадження - період появи нового товару на ринку і поступового збільшення об'єму його продажу; - зростання - період швидкого зростання об'єму продажу; - зрілість - період поступового уповільнення темпів зростання продажу; - насичення - період стабілізації об'єму продажу; - спад - помітне і стійке скорочення об'єму реалізації товару з подальшим зняттям його. ПЕНСІЯ - регулярні грошові виплати, що виплачуються громадянам, на основі чинного законодавства, при досягненні певного віку, настанні інвалідності, у разі втрати годувальника, а також за вислугу років, особливі заслуги перед державою і інш. Такі виплати можуть проводитися як з держбюджету, так і з коштів спеціальних пенсійних фондів, якщо даний громадянин є членом такого фонду. ЦЕВЬЕ - в балістиці окрема частина ложа мисливських "рушниць, що переламуються". Розташовано під стовбурами, призначено для їх з'єднання з колодкою і зведення прихованих курків. Кров - евр. дам. Кров, підтримуюча життя, була символом примирення в жертвоприносинах, і тому "без пролиття крові не може бути прощення гріхів" (Евр. 9:22). "Душа тіла в крові, і Я призначив її вам для жертовника, щоб очищати душі ваші, бо кров ця душу очищає" (Лев. 17: 11); тому під страхом смерті було заборонено пити кров (Лев. 17: 14). "Не їж душі разом з м'ясом" (Втор. 12:23). Так було повелено ще в Побут, 9:4. Заборона є кров було підтверджено апостолами (Деян. 15:20,29). Ярополк (1132-1139) - Брат Мстислава, Ярополк, син Мономаху, надумався передати долю не братові своєму Вячеславу, а племінникові. Завдяки виниклим звідси розбратам, "мономаховічи" втратили київський престол, який перейшов до нащадків Олега Святославовича, - "Олеговічам".

БІЖЕНЕЦЬ

- особа, що покинула країну, в якій воно постійно проживало (частіше за все країну свого громадянства), внаслідок переслідування, військових дій або інакших надзвичайних обставин. У міжнародне право поняття "Би " проникає після першої світової війни. Проблема Б. знайшла відображення в ряді міжнародних договорів. У рамках ООН є Управління Верховного комісара у справах біженців. У 1951 р. була укладена багатостороння Конвенція про правовий статус Би., а в 1967 р. прийнятий протокол до цієї Конвенції Особливу категорію утворять т.н. політичні Би., тобто особи, що зазнавали переслідування по політичних мотивах в країні свого постійного мешкання. Їх нерідко називають особами без громадянства defacfo. оскільки практично статус таких Б. нічим не відрізняється від статусу осіб без громадянства. Приналежність до політичним Б. може розглядатися як основа претендувати на отримання політичного притулку. Однак зрештою розв'язання цього питання залежить від законодавства і політики держави, на території якого знаходяться політичні Б. Проблема Би не може вирішуватися за єдиним зразком. На її рішення впливають різні чинники (соціальний і національний склад Би., причини, що спонукали їх покинути батьківщину, і т.д.). По російському законодавству Б. признається прибуле або бажаюче прибути на територію РФ особа, що не має громадянства РФ, яке було вимушене або має намір покинути місце свого постійного проживання на території іншої держави внаслідок довершеного відносно нього насильства або переслідування в інакших формах або реальній небезпеці зазнати насилля або інакшого переслідування по ознаці расової або національної приналежності, віросповідання, мови, а т.ж. приналежності до певної соціальної групи або політичних переконань (Закон РФ "Про біженців" від 19 лютого 1993 р.). Б. не може бути визнане обличчя, що здійснило злочин проти миру, людяність або інший тяжкий умисний злочин.
Рішення про визнання особи Б. приймається відповідним органом міграційної служби суб'єкта РФ, а по клопотанню, що поступило через дипломатичне або консульське представительстю РФ, - Федеральною міграційною службою Росії протягом трьох місяців від дня реєстрації клопотання про визнання особи біженцем. Особі, визнаній Би., видається посвідчення встановленого зразка. При відмові у визнанні особи Б. йому в п'ятиденний термін від дня прийняття рішення про це вручається або, якщо вказане обличчя знаходиться за межами РФ, прямує письмове повідомлення з вказівкою причин відмови і порядку оскарження прийнятого рішення. Рішення про відмову у визнанні особи Би може бути оскаржено в Федеральну міграційну службу Росії або в суд протягом місяця від дня отримання даною особою письмового повідомлення Громадянство РФ придбавається Б. згідно з Законом РСФСР "Про громадянство РСФСР".

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua