На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ЗБРОЯ - пристрої і предмети, конструктивно призначені для поразки живої або інакшої мети, подачі сигналів. Розрізнюються наступні категорії Про.: а) вогнепальне; б) холодне; в) холодне метальне; г) пневматичне; д) газове. У залежності від цілей використання відповідними суб'єктами, а т.ж. по основних параметрах і характеристиках О. поділяється т.ж. на вигляд: а) бойове ручне стрілецьке і холодне; б) службове; в) цивільне. Незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення і збут О. спричиняє карну відповідальність. Найбільш части випадки незаконного носіння, виготовлення або збуту холодного Про.: що. АРЕШТАНТСЬКОГО РОТА - в Росії з початку XVIII в. спеціальні формування з осуджених на роботи в фортецях, з 1825 р. - вигляд покарання за дрібні карні і політичні злочини; замінювали сибірське посилання. У А. р. армійський режим поєднувався насилу примусовим. У 1870 р. перетворені в Виправні арештантські відділення (існували до 1917 р.). ЗАКОН SPECIALIS DEROGAT GENERALI - специальний закон отменяет действие (для данного дела) общего закона. ВИХІД ОРДИНСКИЙ - данина і здобич з російських земель на користь великого хана. Ділилася між великим ханом в Каракаруме і його представником в Сараї. У 1242 м. Батий уперше зажадав з російських земель данину. Спочатку данину збирали самі російські князья; збором данини також паралельно з баскаками займалися відкупники - "бесермени". З кінця XIII - початки XIV вв. ця функція повністю стає прерогативою російських князів, а данина стала називатися "виходом". ВСЕСЛАВ БРЯЧИСЛАВИЧ - (?-1101), князь полоцкий (з 1044). У 1066 захопив і спалив Новгород. У 1067-68 знаходився в полону у Києві; проголошений київським князем під час народного повстання (1068), на початку придушення його біг в Полоцк.

АКРЕДИТИВ

- доручення власника рахунку кредитній установі або гострудсберкассе зробити платіж з рахунку в іншому місті на вказаних власником рахунку умовах. Акредитивна форма розрахунків є однією з форм розрахунків між організаціями соціалістичного господарства. У цьому випадку споживач або замовник дає доручення обслуговуючій його філії банку перевести зі свого рахунку або за рахунок позики банку певну суму в філію, обслуговуючу постачальника, для оплати виписаних постачальником рахунків-фактур за відвантажену покупцю продукцію або надані послуги з дотриманням всіх вказаних в дорученні умов.
У А. вказується: гранична сума, на яку можуть бути оплачені рахунки, найменування постачальника, рід продукції, порядок оплати, термін дії А. Кроме того, в А. можуть бути встановлені і спеціальні умови, як, напр., акцепт (див.) рахунків-фактур, що представляються постачальником уповноваженим споживача, уявлення посвідчень про якість продукції, про спосіб транспортування і т. д. Дотримання цих умов при оплаті сум з А. для філії байка обов'язково. Оплата банком рахунків-фактур без дотримання вказаних в акредитивному дорученні умов дає право споживачу на відновлення неправильно виплачених сум на його розрахунковому рахунку. Оплата рахунків-фактур по А. відбувається під контролем банку, зокрема банк зобов'язаний перевіряти наявність транспортних документів, що засвідчують відвантаження продукції. Термін дії А. не може перевищувати 25 днів.
Акредитивна форма розрахунків представляє для постачальника ту перевагу, що негайно після відвантаження продукції і виписки рахунку-фактури він може отримати платіж по рахунку. Для споживача акредитивна форма розрахунків буває зручна, напр., якщо споживач бажає, щоб його представник оглянув продукцію до відвантаження. Однак ця форма розрахунків викликає деяку затримку в оборотності грошових коштів споживача, оскільки до використання А. або його повернення споживач не може користуватися цими коштами. Тому переважною формою розрахунків соціалістичних організацій є акцепт, а не А. Аккредітівная форма розрахунків застосовується в тому випадку, якщо вона передбачена договором (частіше за все при розрахунках за обладнання). Постачальник може зажадати переходу на акредитивну форму розрахунків, якщо споживач за акцептною формою допускає неплатежі.
А. використовується також громадянами в тих випадках, коли громадянин, маючи внесок в одному відділенні гострудсберкасси, бажає отримати певну суму в іншому відділенні. На основі розпорядження вкладника гострудсберкасса, в яку він вніс гроші, видає йому А. на вказану ним суму. Етот А. діє протягом 4 місяців від дня видачі. На основі А. вказана в йому сума може бути видана протягом цього терміну будь-яким відділенням гострудсберкасс.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua