На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Нерезиденти - Нерезиденти: а) фізичні особи, що мають постійне місцепроживання за межами Російської Федерації, в тому числі що тимчасово знаходяться в Російській Федерації; би) юридичні особи, створені відповідно до законодавства іноземних держав, з місцезнаходженням за межами Російської Федерації; в) підприємства і організації, що не є юридичними особами, створені відповідно до законодавства іноземних держав, з місцезнаходженням за межами Російської Федерації; г) іноземні дипломатичні і інакші офіційні представництва, що знаходяться в Російській Федерації, а також міжнародні організації, їх філіали і. ВБУДОВАНИЙ СТАБІЛІЗАТОР - економічний механізм, автоматично пом'якшувальний реакцію рівня валового національного продукту на зміну сукупного попиту, що дозволяє зменшити економічні коливання, не вдаючись до частих змін економічної політики. До таких стабілізаторів відносяться, передусім, ставки прибуткового податку, тарифи. Цінні папери іменні - цінні папери, по яких інформація про інвесторів повинна бути доступна емітенту в фірмі реєстру власників цінних паперів. Мута (MUTA) Мусульманське вторгнення в Сірію - Місце битви 20 авг. 636 між мусульманами під командуванням Саїда і військами визант. імператора Іраклія. Саид був убитий, як і що прийняли командування Джафар і Абдулла, після чого знамено пророка прийняв Халід, який відобразив натиск імператорських військ і на наступний день благополучно відступив з поля бою. Див. Медина, Аджнадейн, Алеппо I. РАПСОДИ - древньогрецький декламатори, що виконували речитативом, без музичного супроводу, на святах, бенкетах і змаганнях епічні поеми, переважно Гомера. На відміну від аедов, яких вони змінили, Р. не імпровізували пісень, але комбінували, "зшивали" уривки текстів, що розучуються по запису.

Соціально-правові очікування

Найважливіші елементи індивідуальної і суспільної правосвідомості, пов'язані з уявленнями про можливості реалізації законних прав, свобод і інтересів людини, про реальне виконання в державі і суспільстві правових норм, регулюючій ті або інакші сфери правовідносин. СПО охоплюють різні сфери правовідносин конкретної людини як суб'єкта правової поведінки і спільність людей. Як найважливіша складова суспільної правосвідомості вони являють собою соціально-психологічний феномен певної соціальної групи, колективу, регіональної спільності людей (населення регіону) і суспільства загалом.
У змістовному плані такі очікування виражають уявлення, думку про можливість задоволення законним шляхом потреб в сферах матеріального забезпечення життя і соціальної взаємодії людини, включаючи потреби в захисті життя, здоров'я, честі і достоїнства, в саморазвитии (отриманні освіти, духовному оволодінні культурними цінностями), в реалізації прав і свобод волевиявлення в культурному, духовному, політичному житті і інших сферах життєдіяльності. СПО торкаються також уявлень про дотримання в суспільстві кримінально-правових і інакших законодавчих заборон, про реалізацію заходів державного примушення, що відповідають правовій системі держави, заходів юридичної відповідальності за порушення таких заборон. Вони охоплюють також і уявлення про можливості і імовірність уникнення такої відповідальності у разі здійснення протиправних діянь, про стан правопорядку в суспільстві, про поширеність в суспільстві, соціальному оточенні як законопослушних, так і правонарушающих форм поведінки, про ефективність боротьби із злочинністю, і іншими правопорушеннями, про корупцію в правоохоронних і інших органах державної влади.
СПО формуються на основі власного досвіду людини і інформації, що засвоюється ним. Вони можуть мати різну міру сформированности, змістовної визначеності (ясності уявлень), виражати різну міру упевненості в реалізації діючих в правовій системі держави юридичних норм. Такі очікування впливають на формування особової прийнятності (або неприйняття) правомірних і протиправних способів задоволення потреб і інтересів членів суспільства. У психологічному механізмі правової поведінки вони детерминируют процеси мотивообразования і целеполагания.
(А.Н. Пастушеня)
Література Ратинів А.Р., Ефремова Г.Х. Правовая психологія і злочинна поведінка. Теорія і методологія дослідження. -Красноярськ. 1988.; Пастушеня А.Н. Кріміногенная суть особистості злочинця: Методологія пізнання і психологічна концепція. - Мінськ. 1998; Пастушеня А.Н. Кріміногенная мотивація і соціальна перцепція в злочинній поведінці // Прикладна юридична психологія...Параграф 3.3;

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua