На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

-Федеральний закон Про державне регулювання в області генно-інженерної діяльності - законодавчий акт від 5 липня 1996 р. N 86-ФЗ з изм. і доп., внесеними Федеральним законом від 12 липня 2000 р. N 96-ФЗ; регулює відносини в сфері природокористування, охорони навколишнього середовища і забезпечення екологічної безпеки, виникаючі при здійсненні генно-інженерної діяльності; порядок здійснення генно-інженерної діяльності і застосування її методів до людини, тканин і кліток в складі його організму, за винятком генодиагностики і генной терапії (генотерапии), не є предметом регулювання названого Федерального закону. БОНИТАРНАЯ ВЛАСНІСТЬ - в Древньому Римі - власність, заснована на преторскам праві. Дана власність не признавалася цивільним (квиритским) правом, оскільки при придбанні речі не був додержаний спеціальний обряд. Перетворення Б.с. в цивільну відбувалося з витіканням терміну приобретательной давності. РАЦІОНАЛЬНИЙ СПОЖИВЧИЙ БЮДЖЕТ - типовий сімейний споживчий бюджет з раціонально побудованою структурою витрат. Бекетов Федір Андрійович - Бекетов, Федір Андрійович, политико-економ, народився в 1787 р., читав лекції по політичній економії в Ярославськом Демідовськом ліцеї до 1837 р. Надруковані його мови: "Про основи, поступовий хід і користь економії політичної" (М., 1818), "Про істотні властивості і приналежність економії політичної" (М., 1826), "Про вплив багатства у відношенні до народонаселення, згідно з початками економії політичної" (М., 1838). Буренін, Віктор Петрович - (рід. в 1841 р.) - з 1876 р. член редакції і фейлетоніст "Нового Часу", літературний критик. У своїх статтях запекло труїв письменників прогресивного табору, не брезгая при цьому самої низьким і бессовестной наклепом. /Т. 20/.

ПОЛІТИЧНИЙ ПРИТУЛОК

- надання можливості відповідній особі необмежений час перебувати (проживати) на території держави і користуватися його захистом як відносно цієї особи, так і членів його сім'ї. Надання здійснюється згідно з Конституцією РФ (ст. 63) відповідно до загальновизнаних норм міжнародного права.
Основа запитання і надання П. у. - суспільно-політична діяльність і переконання особи. У Російській Федерації Указом Президента від 21 липня 1997 р. затверджене "Положення про порядок надання політичного притулку в Російській Федерації", що встановлює: Російська Федерація надає П. у. особам, що шукають притулок і захист від переслідування або реальної загрози стати жертвою переслідування в країні своєї цивільної приналежності або в країні свого звичайного місцепроживання за суспільно-політичну діяльність і переконання, які не суперечать демократичним принципам, визнаним світовою спільнотою, нормам міжнародного права.
Предоставленіє П. у. в РФ проводиться указом Президента РФ. Обличчя, бажаюче придбати П. у., зобов'язане протягом 7 днів після прибуття на територію РФ або з моменту виникнення обставин, що не дозволяють цій особі повернутися в країну своєї цивільної приналежності або звичайного місцепроживання, звернутися до територіального органу Федеральної міграційної служби (ФМС) РФ по місцю свого перебування з письмовим клопотанням, яке при наявності достатніх основ для надання П. у. прямує в ФМС. Остання розглядає клопотання, запитує висновку МВС РФ, МЗС РФ, ФСБ РФ і потім направляє всі матеріали в Комісію з питань громадянства при Президентові РФ зі своїм висновком про можливість і доцільність надання даній особі П. у. Комісія розглядає клопотання і матеріали до них і по кожному клопотанню вносить свої пропозиції Президенту РФ для прийняття рішення.
Надання П.у. розповсюджується і на членів сім'ї при умові їх згоди. Злагоди дітей, що не досягли 14 років, не потрібно.
Особі, якій надане П. у., а також членам його сім'ї видається свідчення встановленого зразка по місцю звертання особи з клопотанням.
Особа, якій надане П, у., втрачає право на П. у. у випадках: повернення в країну своєї цивільної приналежності або звичайного місцепроживання, яку воно покинуло; виїзду на проживання в третю країну; добровільної відмови від П. у. в РФ; придбання громадянства РФ або іншої країни.
Обличчя може бути позбавлено наданого йому П. у. в РФ по міркуваннях державної безпеки, у разі заняття діяльністю, що суперечить цілям і принципам ООН, або якщо це обличчя здійснило злочин і відносно нього є що набрав законної чинності і належного виконанню звинувачувального судового вироку.(С. А.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua