На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

Місця випадку психологічний аспект - МП - дільниця місцевості або приміщення, в межах якого виявлені сліди і об'єкти, що відносяться до досліджуваної події. МП - джерело інформації про механізм події, особистості злочинця і потерпілого, цілях і мотивах їх поведінки. МП можна розглядати як один слід - своєрідної системної основи для ретроспективного відтворення не тільки об'єктивних але і психологічних складових кримінальної події (Див.: Особово-регуляционний слід на місці випадку). У теорії і практиці психологічних. дослідження продуктів діяльності людини розглядається як об'єктивний метод пізнання його психологічного. ТЕОРІЯ СПРАВЕДЛИВОСТІ В УПРАВЛІННІ - теорія мотивації, по якій людина суб'єктивно зв'язує винагороду і затрачені для його отримання зусилля, а тж. порівнює свою винагороду з винагородою, отриманою іншими людьми за аналогічну роботу, прагнучи ліквідувати своє відставання в рівні винагороди. ТАЛЬМАНСКАЯ РОЗПИСКА - вантажний документ, що засвідчує кількість вантажу і його стан при прийомі на судно або здачі в порту призначення. Ірінарх (ігумен соловецкий) - Иринарх - ігумен соловецкий (1613 - 1626; помер в 1628 р.), що підняв добробут не тільки свого монастиря, але і навколишньої країни, незважаючи на те що монастир повинен був в його час для боротьби з шведами відновити зміцнення і містити більше за тисячу війська. Северяне чтут пам'ять його як святого і святкують її 17 липня. Житіє Ірінарха складене соловецким ченцем, потім калязинским ігуменом Ілларіоном. Нордау, Макс - (рід. в 1849 р.) - німецький письменник, автор цікавих, але поверхневих публіцистичних творів. Найбільш відомі його "Парадокси", "Виродження" і "Умовна брехня культурного людства". У другу половину свого життя зробився одним з самих ревних прихильників сіонізму. /Т. 20/.

ЗВЕДЕННЯ ЗАКОНІВ РОСІЙСЬКОЇ ІМПЕРІЇ

- систематизований збірник російського дореволюційного законодавства. До складання Зведення приступили з початком царювання імператора Миколи I, в 1826 р. Керував роботами по збиранню і переробці найчисленніших старих законів і указів, починаючи з Укладення царя Олексія Михайловича 1649 р., відомий юрист М.М. Сперанський. У основу Зведення законів був встановлений наступний план. Суспільне життя втілюється в союз державний і союз цивільний; в основі кожного з них лежать закони, що намічують межі його дії (визначальні) і захищаючі права, з нього витікаючі (охоронні). У відповідності з цим весь С.з. Р.І. повинен складатися з 8 частин: а) закони основні, що визначають істоту верховної влади; б) закони органічні, що визначають пристрій органів цієї влади; в) закони сил урядових, визначальні способи дії державної влади; г) закон про стани, що визначає права і обов'язки підданих по мірі участі їх в складі встановлень і сил державних; д) закони цивільні і межові, включаючі сімейні і загальні майнові відносини; е) статути державного благоустрою; ж) статути благочиния (закони поліцейські); із) закони карні. Розробка законодавства за цим планом була покладена на 11 Окремих Його Імператорської Величності канцелярій.
19 січня 1833 р. Зведення законів було внесене в Державну раду, яка вирішила видати С.з.Р.І. "у вигляді законів, якими в рішеннях виключно керуватися повинне". Зведення було опубліковане в Маніфесті 31 січня 1833 р. і набрав чинності 1 січня 1835 р. 30 січня 1836 р. були опубліковані вироблені Державною радою правила його застосування. До Зведення щорічно стали друкуватися чергові Продовження С.з.Р.І., в яких показувалося, які статті повинні вважатися відміненими, а також розміщувалися закони, що знову видаються. З 1863 р. почали друкуватися крім чергових ще Зведені продовження С.з.Р.І., що охоплюють зміни в законах по окремих томах за більш або менш значний період часу. До цього дана мета досягалася перевиданнями всього Зведення. Останнім Зведеним продовженням є видання 1912 р.
Спочатку весь С.з.Р.І. вміщувався в 15 томах. Судові статути 1864 р. не входили в С.з.Р.І. Але в 1876 р. була зроблена спроба розподілити ці статути по окремих томах (в II, X, XV томах), що привела, однак, до спотворення багатьох сторін судової реформи. З метою відновлення єдності Судових статутів в 1883 р. частині їх знову були сполучені, а в 1892 р. внесені в Зведення у вигляді нового XVI тому. Однак поза С.з.Р.І. так і залишилися Склепіння військових і військово-морських встановлень і місцеві закони.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua