На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

РИБОЛОВЕЦЬКА АРТІЛЬ (КОЛГОСП) - по визначенню ФЗ "Про сільськогосподарську кооперацію" від 15 листопада 1995 р. "сільськогосподарський кооператив, створений громадянами на основі добровільного членства для спільної діяльності по виробництву, переробці, збуту сільськогосподарської продукції, а також для інакшої не забороненої законом діяльності шляхом добровільного об'єднання майнових пайових внесків у вигляді грошових коштів, земельних дільниць, земельної і майнових часткою і іншого майна громадян і передачі їх в пайовий фонд кооперативу". Для членів сільськогосподарської і риболовецької артілей (колгоспів). ЗНЕЦІНЕННЯ ГРОШЕЙ - зменшення купівельної здатності грошей або зниження їх валютного курсу. Знецінення виникає в зв'язку з підвищенням цін на товари і іноземну валюту, виступає супутником інфляції. Знеціненню зазнає як національна валюта, так і іноземна, що має ходіння в країні нарівні з національною. Темп О.д. відображає темп інфляції. КОНСЮМЕРИЗМ - організований рух за розширення прав і впливи споживачів, покупців по відношенню до продавців і виробників товарів, створення товариств споживачів. "ЧИСТІ БРАТИ" - "Брати чистоти", араб. Ихван ас-сафа - група філософів X у., в яку входили мислителі Іраку, головним чином з міста Басра, Ірану, Азербайджану, країн Середньої Азії, Сибіру. Становили 51 анонімне філософське "послання", ввівши в рамки мусульманської метафізики ідеї античних вчених і мислителів (аристотелизм і неоплатоническую концепцію еманації, космологію Птолемея, медичне вчення Гиппократа і інш. Зображальне мистецтво - мистецтво, пов'язане зі зоровим сприйняттям і створююче зображення видимого мир площини і в просторі: такі живопис, графіка, скульптура. Часто до видів І.І. відносять також архітектуру і всю область декоративно-прикладного мистецтва.

МІСЦЕВИЙ РЕФЕРЕНДУМ

- голосування що проживають на території відповідного муніципального утворення громадян, що володіють виборчим правом, з найбільш важливих питань місцевого значення. На М.р. можуть винестися такі питання, як прийняття статуту муніципальної освіти, структура органів місцевого самоврядування, дострокове припинення повноважень представницького органу, розділу місцевого самоврядування, виявлення думки місцевого населення про зміну меж муніципальної освіти і інш.
Рішення про проведення М.р. приймається представницьким органом з власної ініціативи, на вимогу населення, за рішенням зборів учасників референдуму, на вимогу розділу місцевого самоврядування, частини депутатів (як правило, 1/3) представницького органу, громадян, що має право на участь в референдумі. У М.р. мають право брати участь всі громадяни РФ, що проживають на території даної муніципальної освіти. Порядок призначення і проведення М.р. встановлюється статутом муніципальної освіти відповідно до федеральних законів і законів суб'єкта РФ. Загальний порядок реалізації ініціативи проведення місцевого референдуму визначений Федеральним законом від 19 вересня 1997 р. "Про основні гарантії виборчих прав і права на участь в референдумі громадян Російської Федерації" (з изм. і доп.), іншими виборчими законами. Згідно з вищеназваним Законом громадянин або група громадян має право утворити ініціативну групу по проведенню М.р. в кількості не менше за 10 чоловік. Як ініціатор може виступити і суспільне об'єднання. Ініціативна група по її клопотанню повинна бути зареєстрована в муніципальній комісії референдуму (а при її відсутності представницьким органом місцевого самоврядування). З моменту отримання реєстраційного свідчення ініціативна група може організувати збір підписів громадян в підтримку ініціативи проведення референдуму. Фінансування витрат на підготовку і проведення М.р. здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. М.р. може бути визнаний що не відбувається, якщо в ньому взяло участь менше 50% учасників референдуму від числа що зареєструвалися. Рішення, прийняте на референдумі, не потребує твердження і підлягає опублікуванню друкується місцевій. По юридичній силі М.р. можуть бути імперативними і консультативними. Імперативний М.р. - референдум, за результатами якого приймаються рішення, обов'язкові як для населення, так і для всіх органів влади даної території. Консультативним є референдум, що проводиться для виявлення громадської думки з якого-небудь питання місцевого значення.
(В.Ч.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua