На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

СТАТУС - (лати. status - положення, стан) - правове положення суб'єкта права - громадянина або юридичної особи, що характеризується і визначуване його організаційно-правовою формою, статутом, свідченням про реєстрацію, правами і обов'язками, відповідальністю, повноваженнями, витікаючою із законодавчих і нормативних актів. У міжнародному праві немає чіткого юридично обумовленого розмежування між поняттями "статус" і "режим". Проте, нерідко під С. яких-небудь географічних просторів або територій (або осіб, предметів) мається на увазі форма їх юридичної приналежності, а під режимом - порядок. ДИСПОЗИЦІЯ - (від лати. dispositio - розташування) - структурний елемент норми права, який розкриває зміст юридично значущої поведінки суб'єкта права. Якщо гіпотеза є передумовою застосування владного розпорядження, то Д. являє собою ядро юридичної норми, бо вказує дію (бездіяльність), безпосередньо манливу правові наслідки. Затиск заземлення - затиск, безпосередньо пов'язаний з доступними металевими частинами приладу і службовець для приєднання до захисної системи. ДОМОБУДУВАННЯ - Божественне - богословное поняття, що розкриває початковий Божественний промисел про тварюку (витвір, втілення, порятунок роду людського і інш.) і що є вираженням абсолютної мудрості Бога. Сходить до IX розділу старозавітної книги Притч Соломона - "Премудрість створити собі будинок". Поняття "Божественне домобудування" зустрічається вже в творах батьків церкви; особливу популярність воно отримало у російських церковних письменників. КАЗАНСКОЕ ЦАРСТВО - частина Золотоординської імперії при середній течії Волги, що відділилася від неї в самостійне ханство зі столицею в місті Казані. У 1552 г завойовано російським царем Іваном Грозним, при значної понмощи Донських Козаків, на чолі з отаманом Сусаром.

Засіб масової інформації

- періодичне друкарське видання, радіо-, тілі-, відеопрограма, кинохроникальная програма, інакша форма періодичного поширення масової інформації.
Про поняття періодичного друкарського видання див. Періодичне друкарське видання.
Під радіо-, тілі-, відео-, кинохроникальной програмою розуміється сукупність періодичних аудіо-, аудіовізуальних повідомлень і матеріалів (передач), що має постійну назву і що виходить в світло (в ефір) не рідше за один раз в рік.
Статус засобів масової інформації визначається Законом Російської Федерації від 27 грудня 1991 р. "Про засоби масової інформації".
Редакція засобу масової інформації здійснює свою діяльність після його реєстрації.
Виборче-правова правосуб'єктність засобів масової інформації залежить від вигляду засновника, а також від наявності (або відсутність) фінансування з державного або місцевого бюджету.
У відповідності з п. 1 ст. 39 Федеральних закони "Про основні гарантії виборчих прав і права на участь в референдумі громадян Російської Федерації" організації, що здійснюють тілі- і (або) радіомовлення, і редакції періодичних друкарських видань (періодичні друкарські видання), засновниками (соучредителями) яких є державні або муніципальні органи, організації, установи і (або) які фінансуються не менш ніж на 15 відсотків бюджету відповідної організації, що здійснює тілі- і (або) радіомовлення, редакції періодичного друкарського видання за рік, попередній дню офіційного опублікування рішення про призначення виборів, за рахунок коштів, виділених федеральними органами державної влади, органами державної влади суб'єктів Російської Федерації, органами місцевого самоврядування, зобов'язані забезпечити зареєстрованим кандидатам, виборчим об'єднанням, виборчим блокам рівні умови проведення передвиборної агітації.
Приватні засоби масової інформації (без державної і муніципальної участі) мають право на договірній основі надати ефірний час, друкарську площу зареєстрованим кандидатам, виборчим об'єднанням, виборчим блокам. Оплата зареєстрованим кандидатом, виборчим об'єднанням, виборчим блоком ефірного часу і друкарської площі, а одинаково надання ефірного часу, повинні здійснюватися на рівних умовах. При цьому оплата повинна здійснюватися в повному об'ємі до надання ефірного часу і друкарської площі виключно через відповідні виборчі фонди.
Див. Агітація передвиборна, Масова інформація, Продукція засобу масової інформації, Редакція засобу масової інформації, Суб'єкти виборчого права.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua