На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

ЗАПОВІТНА ВІДМОВА - в спадковому праві покладання на спадкоємця по заповіту виконання к. зобов'язань на користь одного або декількох осіб - отказополучателей, які придбавають право вимагати такого виконання. Отказополучателями можуть бути особи, як вхідні, так і не вхідні в число спадкоємців згідно із законом. На спадкоємця, до якого переходить житловий будинок, заповідач має право покласти зобов'язання надати іншій особі довічне користування цим будинком або певною його частиною. При подальшому переході права власності на будинок або його частину право довічного користування зберігає силу. Спадкоємець, на якого. ЗАКРИТА ЕКОНОМІКА - економіка, повністю ізольована від міжнародної торгівлі (відсутність експорту, імпорту або руху капіталу). На практиці - економіка з жорсткими обмеженнями, що накладаються на торгівлю і рух капіталу. Уряд країни, провідної політику З.е., всіляко обмежує зовнішньоекономічні зв'язки, прагне до автаркии, ізоляціонізму. КОРІНЕЦЬ АКЦІЇ - талон, прикріплений до акції (облігації), що дає право на отримання нового комплекту купонів після використання попереднього комплекту. Кириаф-Иарим - Кирьят-Яарим. Кириаф-Иарим, гаваонитский місто, прикордонне з коліном Веніаміновим, призначене коліну Іудіну (И. Нав. 18:14 і дав.). У 1 Пару. 13:6 він названий Киріафіарім, а у 2 Цар. 6:2 - Ваал-Иудин. Тут в будинку Амінадава знаходився протягом декількох років ковчег заповіту (1 Цар. 7:1-2; 2 Цар. 6:2; 1 Пар. 13:5 і дав.). Месторасположение цього міста вказують в теперішньому селищі Кириаф-ЕльЕнаб або Абу-Гош, біля 10 км до північного заходу від Ієрусаліма. ТБИЛИССКИЙ ЕМИРАТ - феодальне володіння на території Грузії, що керувалося мусульманськими емирами. Виник в 30-е рр. VIII в. внаслідок арабського завоювання. Мусульманські емири, поступово втрачаючи владу над грузинськими землями, збереглися в Тбілісі до 30-х рр. XI в.

ВИНЯТКОВІ СТАНУ

- короткочасні психічні розлади різного походження, дриваючий від декількох хвилин до декількох годин і свідомість, що супроводиться порушенням. Ці короткочасні розлади звичайно являють собою одиничний неповторяющийся епізод, викликаний збігом ряду особливих умов.
К И. з. відносяться: патологічний афект - короткочасний хворобливий психічний стан, виникаючий в зв'язку з травмуючими переживаннями і ведучий до втрати орієнтування в навколишньому, до автоматичних і недоцільних дій, позбавлених зрозумілому зв'язку з їх мотивом, що викликав; просоночное стан, під час якого дійова особа ще знаходиться в стані полусна і неправильно оцінює реальність. У цих випадках є "тілесне пробудження" при неповному "психічному пробудженні"; присмерковий стан свідомості - затемнення свідомості, що не виключає інтенсивних внутрішніх переживань, легко ведуче до перекрученого сприйняття дійсність (див. Патологічне сп'яніння). І. з. можуть вести до дій, небезпечних для самого хворого і для навколишніх.
Загальною ознакою всіх І. з. є порушення свідомості, викликане частковим гальмуванням коркової діяльності головного мозку, особливо вищих психічних функцій, і збудженням в інших дільницях центральної нервової системи. При цьому дії здійснюються без якого-небудь зрозумілого зв'язку із зовнішньою обстановкою. Самі по собі дії осіб, що знаходяться в І. із, звичайно суперечать особливостям характеру, властивого ним поза цим періодом часу. Немає підстав передбачати І. з, коли дії, що розглядаються мають для даної особи звичний характер, коли вони викликані побутовим зрозумілим мотивом, коли вони супроводяться лайкою, протестом, почуттям образи, підкресленням заслуг, пустотливою поведінкою і т. п.
У дуже рідких випадках І. з. розвиваються після тяжкого злочину (напр., вбивства), викликаного сильним гнівом. Схаменувшись, злочинець поводиться розгублено, безотчетно, безглуздо. Ці ознаки хворобливої реакції можуть бути помилково поширені на попередній відрізок часу і сприйняті як доказ І. з. в момент злочину.
Випадання з пам'яті дій, довершених під час сп'яніння або під впливом афекту, саме по собі не свідчить про хворобливий стан.
І. з. становлять частину захворювань, об'єднаних в ст. 11 УК поняттям "тимчасовий розлад душевної діяльності". Для розв'язання питання про те, чи є даний тимчасовий розлад душевної діяльності І. з, при якому обвинувачений позбавлений здатності "усвідомлювати своїх діях і керувати ними", необхідна судово-психіатрична експертиза.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua