На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

МАРКШЕЙДЕРСКАЯ ДОКУМЕНТАЦІЯ - каталоги координат, планшети гірських робіт, поперечні і подовжні розрізи гірських виробітків, плани земної поверхні, плани гірського і земельного відведення, проекції гірських виробітків на вертикальну і горизонтальну площини, профілі гірських виробітків, виконавчі креслення і схеми, акти про виконані гірські роботи і інша маркшейдерская документація, отримана внаслідок маркшейдерских і геодезичних робіт і оформлена у встановленому порядку. Маркшейдерская документація є юридичним документом і не вимагає нотаріального або якого-небудь інакшого підтвердження. Склад, оформлення, способи. Банк-нерезидент - банк або небанківська кредитно-фінансова організація, створений відповідно до законодавства іноземної держави, з місцезнаходженням за межами Республіки Білорусь. (равила міжнародних банківських розрахунків на основі клірингу", утв. Правлінням Національного банку Республіки Білорусь від 31.08.2000 м. N 21.2). ПРИМУСОВИЙ КУРС - офіційний фіксований курс обміну валюти даної держави на іноземну валюту, що вводиться державою, що встановлює валютні обмеження. Самуїл - Самуїл (Samuel) (11 в. до н.е.), великий ізраїльський пророк, останній з суддів ізраїльських. Прі С. була встановлена спадкова царська влада. Під час володарювання филистимлян в Ізраїлі З., що володів верховним авторитетом, закликав свій народ до боротьби з ними. Після перемоги над филистимлянами С. помазав на царство Саула, к-рий став першим царем Ізраїля. Саул побажав також виконувати і обов'язки первосвященика, тоді. С. був вимушений таємно помазати на царство інш. царя - Давида. РОСІЙСЬКА ПІЧ - тип печі у східних слов'ян - велика, цегляна, рідше - глинобитна, з під, широким гирлом, високим зведенням і великою лежанка. Мала універсальне призначення: для випічки хліба, приготування їжі, обігріву, іноді - миття і т.п. Розташовувалася навпроти переднього кута.

МІНІСТР

(фр. ministre від лати. minister - слуга) - родова назва керівників найбільш важливих органів державного управління, вхідних в структуру уряду - міністерств. У США, Великобританії. Мексіці і деяких інших державах все або частина М. іменуються державними, секретарями, в Великобританії окремих М. називають канцлерами і т.д. В багатьох країнах існує ділення М. на особливі категорії. Наприклад, в Великобританії існують: а) М., що очолюють галузеві міністерства; б) М. без портфеля, виконуючі окремі доручення премьер-М, і що мають право вирішального голосу на засіданнях уряду; в) державні М., що є фактично заступниками глав міністерств; г) молодші Конституційно-правовий статус і фактична роль М. в різних країнах істотно розрізнюються. Так, в конституційному праві сучасних країн існують три основних підходи в питанні про сумісність поста М. з депутатським мандатом. У першій групі (Великобританія, Ірландія) таке поєднання необхідне, у другій (ФРН, Італія, Австрія, Польща) - допускається, в третій (РФ, Болгарія, Литва, Норвегія, Нідерланди) - заборонено. Фактична роль М. розрізнюється в зв'язку з тим, що у в парламентарних державах пости М. займають, як правило, професійні політики, а в президентських республіках - професійні адміністратори (кадрові чиновники).
У РФ відповідно до Конституції і ФКЗ від 17 грудня 1997 р.№2-ФКЗ "Про Уряд Російської Федерації" федеральні М. призначаються на посаду і звільняються від посади Президентом РФ за пропозицією Голови Уряду РФ.
Федеральние М. беруть участь з правом вирішального голосу в засіданнях Уряду РФ, беруть участь в підготовці його постанов і розпоряджень, забезпечують їх виконання.
М. керує діяльністю відповідного міністерства на основі єдиноначальності, розподіляє обов'язки між своїми заступниками, вносить на розгляд Уряди РФ проекти нормативних правових актів з питань, вхідних в компетенцію свого міністерства; затверджує положення про структурні підрозділи міністерства, призначає на посаду і звільняє від посади працівників центрального апарату міністерства і керівників територіальних органів міністерства, затверджує статути підвідомчих організацій, укладає, змінює і розриває трудові договори (контракти) з їх керівниками і т.д.
М. несе персональну відповідальність за виконання покладених на міністерство задач. При здійсненні своїх повноважень федеральні М. підзвітні Уряду РФ, а з питань, віднесених Конституцією РФ, ФКЗ РФ і ФЗ РФ до повноважень Президента РФ, і Президента РФ.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua