На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ ТРУДА (МАРНОТРАТНИК) - міжурядова організація, створена в 1919 р. У 1946 р. МАРНОТРАТНИК стала першою спеціалізованою установою ООН. У МАРНОТРАТНИК входило більше за 170 держав (в т.ч. РФ). МАРНОТРАТНИК об'єднує на рівних правах уряди, підприємців і трудящих з метою виробітку заходів з охорони і поліпшення умов труда, забезпечення повної зайнятості і зростання рівня життя, заохочення співпраці між підприємцями і трудящими. Розробляє конвенції і рекомендації. Структуру МАРНОТРАТНИК складають: Міжнародна конференція труда; Адміністративна рада; Міжнародне бюро труда; Трьохсторонні комітети; Регіональні і спеціальні. Залізничні війська - Залізничні війська є складовою частиною сил, що залучаються до оборони, і складаються з федерального органу управління Залізничними військами, з'єднань, вояцьких частин, науково-дослідних установ, організацій і військових освітніх установ професійної освіти. Федеральний закон від 05.08.95 N 126-ФЗ, ст. 5. Колон - в Древньому Римі спочатку вільний орендар землі, з IV в. прикріплений до землі селянин, якому було заборонено покидати своє поселення. НАУКА - сфера діяльності виробітку і теоретичної систематизації об'єктивних знань про дійсність, одна з форм суспільної свідомості, включаюча діяльність по отриманню знань, а також її результат - суму знань, лежачих в основі наукової картини світу. Цілі: опис, пояснення і прогноз процесів і явищ в тій або інакшій сфері наукової діяльності. Заснована на знанні, на відміну від релігії, заснованої на вірі, і мистецтва, заснованому на творчості і уяві. Брусиловський прорив(1916 р.) - наступальна операція російської армії на юго- західному фронті, розроблена командуючим південно-західним фронтом А.А.Брусиловим, в ході якої Австро-Угорщина поставлена на грань військової катастрофи.

НЕДІЙСНІСТЬ ВИБОРІВ

- прийняття рішення відповідною виборчою комісією, констатуючого численні порушення виборчого закону в ході голосування, що не дозволяє з достовірністю встановити результати волевиявлення виборців. У разі оголошення недійсності виборів повторні вибори повинні бути проведені після закінчення часу, вказаного в законі, з висуненням наново кандидатів в депутати або на виборну посаду. Можливе повне або часткове переформування складу виборчих комісій.
Наприклад, при виборах депутата Державної Думи (ГД) по одномандатному виборчому округу окружна виборча комісія визнає вибори недійсною, якщо допущені при їх проведенні або встановленні підсумків голосування порушення закону не дозволяють з достовірністю встановити результати волевиявлення виборців або якщо вибори визнані нею недійсними не менш ніж на чверті виборчих дільниць, а також за рішенням суду.
При виборах по федеральному виборчому округу вибори визнає недійсною ЦИК РФ, якщо допущені при їх проведенні або встановленні підсумків голосування порушення закону не дозволяють з достовірністю встановити результати волевиявлення виборців або якщо вибори визнані недійсними не менш ніж на чверті виборчих дільниць або підсумки голосування по федеральному округу визнані недійсними не менш ніж в одній третині одномандатних виборчих округів, а також за рішенням суду. Крім того, ЦИК РФ може визнати вибори недійсними і в будь-якому одномандатному виборчому округу. У кожному випадку рішення про проведення повторних виборів приймає ЦИК РФ. Терміни виборчих дій можуть бути нею скорочені, але не більш ніж на третину. ЦИК РФ може ставити в судовому порядку питання об расформировании раніше створених тих або інакших виборчих комісій.
По вказаній вище основі ЦИК РФ має право визнавати недійсними і вибори Президента РФ. Але повторні вибори в цьому випадку призначає не ЦИК РФ, а Порада Федерації. Вони проводяться не пізніше ніж через 4 місяці від дня первинних виборів. Федеральний закон про вибори Президента РФ 1995 р. встановлює скорочення термінів всіх виборчих дій на третину (це обов'язкове правило), але не передбачає можливого переформування виборчих комісій. Зате вказано, що кандидати на посаду Президента, дії (бездіяльність) яких послужили основою для визнання загальних виборів або виборів при повторному голосуванні недійсними, не можуть бути висунені знову.(С. А.)

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua