На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

СЛІДСТВО - в карному процесі збирання і перевірка доказів, необхідних і достатніх для з'ясування обставин, вхідних в предмет доведення. попереднє слідство - самостійну стадію карного процесу, наступну за збудженням карної справи, судове слідство - складову частину судового розгляду в суді першої інстанції. У ході судового С. суд з участю підсудного, оборонця, законного представника потерпілого, цивільного позивача і цивільного відповідача (їх представників) здійснює в судовому засіданні безпосереднє дослідження доказів у справі. При цьому проводиться перевірка доказів, зібраних попереднім Межі судового З:. Фінансова холдингова компанія - Фінансовою холдинговою компанією признається холдингова компанія, більше за 50 відсотків капіталу якої складають цінні папери інших емітентів і інакші фінансові активи. Додаток N 1, затверджений Указом Президента Російської Федерації від 16.11.92 N 1392, п. 3.1. ЯДЕРНІ МАТЕРІАЛИ - матеріали, вмісні або здатні відтворити ядерні речовини, що діляться (розщіплюватися). Ярмарки - (німий. - щорічний ринок) - періодично организуемі у встановленому місці торги, ринки товарів; сезонний розпродаж одного або багатьох видів. Грали важливу роль в економічного життя Західної Європи в Середні віки. У Росії з другої половини XVII в. з розвитком товарно-грошових відносин ряд ярмарків (Макарьевская, Ірбітська і інш.) стали набувати общероссийский характеру. У середині XIX в. було 6,5 тис. ярмарків, на початку XX в. - 18,5 тис. ГАННА КАШИНСКАЯ - (?-1368), княгиня, дружина тверского князя Михайла Ярославича. Після загибелі чоловіка в Орді (1318) постриглася в черниця під ім'ям Софії, потім прийняла схиму під ім'ям Ганни в Успенськом монастирі в Кашине. Канонізована Російською православною церквою.

МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ

- в СРСР бюджети місцевих Рад депутатів трудящих. Конституція СРСР (ст. 97) закріпила за кожною місцевою Радою право на самостійний бюджет. М. би. сприяють здійсненню діяльності місцевих Рад в області розвитку місцевого господарства і культурного будівництва.
Система М. би. складається з бюджетів обласних (крайових), районних, міських, селищних і сільських. У великих містах з районним діленням (Москва, Ленінград і інш.) є бюджети внутригородских районів. М. би. є складовою частиною гос. бюджетів союзних республік і гос. бюджету СРСР. Верховна Порада СРСР при твердженні гос. бюджету СРСР встановлює загальний об'єм доходів і витрат гос. бюджету кожної союзної республіки з виділенням загального об'єму доходів і витрат всіх місцевих бюджетів даної республіки. Верховна Порада союзної республіки, затверджуючи її гос. бюджет (ст. 60 Конституції СРСР), встановлює об'єм доходів і витрат по бюджету кожного краю, області і міст республіканського значення. На цій основі, а також керуючись відповідними нормативними актами, кожна місцева Рада депутатів трудящих встановлює на сесії свій місцевий бюджет.
Перелік витрат, що відносяться на М. би., і розподіл їх між окремими видами М. би. встановлюється законодавством Союзу і в його межах законодавством союзних республік. Найбільша питома вага в М. би. мають витрати на социально.культурні заходи (освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення і т. д.).
За М. би. закріплений ряд прибуткових джерел: 1) доходи від місцевої промисловості і торгівлі, від комунального і житлового господарства; 2) доходи від експлуатації родовищ корисних викопних (глина, пісок і інш.), торфових боліт, звіробійних і риболовецьких угідь; 3) місцеві податки (див.), деякі загальнодержавні податки і збори: прибутковий податок з кооперативних організацій (місцевого значення), податок з нетоварних операцій, гос. мито і інш.; 4) відрахування від доходів союзного і республіканського бюджетів (від податку з обороту, с. податку, прибуткового податку з колгоспів, прибуткового податку з населення і інших податків і від надходжень по державних позиках) і інші спеціальні відрахування.
Визначення кола прибуткових джерел М. би. і розподіл бюджетних доходів між окремими видами М. би. відноситься до компетенції союзних республік і здійснюється на основі союзного законодавства.

Джерело: determiner.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua